|
|
||||
|
||||
![]()
Να αγοράσω και ένα μπλε με τις μεγάλες τρύπες ή αρκούν τα 2 που έχω;έχω το μπλε με τις μικρές και το πράσινο..σε όλο το υπόλοιπο κενό θα μπει siporax και λίγο υαλοβάμβακα πάνω πάνω!
Αναφέρομαι στο μεγάλο εσωτερικό της Juwel που έχει απτο RIO 300 και πάνω νομίζω... ΣΠΥΡΟ σε άκουσα και το πήρα.. 'Θα σου συνιστουσα ενα juwel εσωτερικο για μεγαλο ενυδρειο. (τσεκαρε τις διαστασεις που σου κανουν) Αψογο φιλτρο, με ικανη φιλτρανση σε σχετικα μικρο μεγεθος για την αποδοση του, και με χαμηλης καταναλωσης αντλια. (η 1000αρα 6.5 watt)' Βέβαια θα μπει στο μεγαλύτερο ενυδρείο που θα πάρω... |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Πχ κατω κατω στο φυλλο που χωριζει τον καδο σε δυο μερη, εχει μια τρυπα που μπαινει το νερο και ανεβαινει προς την αντλια. Αυτη δεν πρεπει να κλεινει με καποιο σφουγγαρι που μπηκε χωρις το ειδικο ασπρο θηκακι για τα σφουγγαρια το οποιο εχει απο κατω ενα κομματι πλαστικο για να το ανασηκωνει και να μη κλεινει η τρυπα. Στη μεση του χωρισματος επισης, εχει αλλη μια τρυπα για "κλέφτη νερου", οπου φευγει αρκετη ποσοτητα νερου προς της ανλτια χωρις να περασει απο τα υλικα που βρισκονται χαμηλα στον καδο. Αυτο υποτιθεται βοηθαει καπως στην απονιτροποιηση αφου η ροη στα κατω υλικα (που απο τη μανα τους ειναι ψιλουτρυπα σφουγγαρια και βουλωνουν και πιο ευκολα κοβωντας ροη) ειναι πιο μικρη και αυτο βοηθαει στην δημιουργια αναεροβιων (ελεγχομενης ομως κατασταστης??? αφου ειναι και επικινδυνο απο μια στιγμη και μετα λογω συσωρρευσης πολλων οργανικων). Οπως και να'χει πρεπει με το στησιμο που θα του κανεις, να προσεξεις να μη κλεισεις την κατω τρυπα και να τσεκαρεις να μη βρωμιζει πολυ με λασπη το κατω μερος του καδου.
|
||||
|
||||
![]()
Δηλαδή να το στήσω ακριβώς όπως δείχνει η juwel στο σχέδιο;έτσι δεν μου αφήνει πολύ χώρο για βιολογικό υλικό!!
![]() Για την τρύπα κάτω το ξέρω..και θα χρησιμοποιήσω το άσπρο θηκάκι που έχει!απλά έλεγα να βάλω κάτω κάτω 1 μπλε με τις μικρές τρύπες(όπως προτείνει και η juwel,αν και στην εικόνα δείχνει 2 και όχι 1),όλο το υπόλοιπο siporax,μετά το μπλε με τις μεγάλες τρύπες,από πάνω το πράσινο και τέλος υαλοβάμβακα..η σειρά που γράφω είναι από κάτω προς τα πάνω... |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() Μπορεις ωστοσο να χρησιμοποιησεις μονο το ενα εκ των δυο σφουγγαριων (μπλε χοντροτρυπο ή πρασινο) πανω πανω (και φυσικα απο πανω το filterwool και κατω κατω το ψιλοτρυπο), για να μεινει κι αλλος χωρος ενδιαμεσα στον καδο για σιποραξ. Αν δεις και βρωμιζει το σιποραξ ευκολα χωρις το πρασινο σφουγγαρι βοηθεια στο μπλε, δοκιμαζεις και με αυτο.
|
||||
|
||||
![]()
Τέλεια..
Λογικά πάνω θα βάλω μόνο το πράσινο που το έχω κιόλας!Δηλαδή=>μπλε μικρότρυπο-siporax-πράσινο-υαλοβάμβακας!! Να ρωτήσω,κάτω κάτω,στο κενό που χρειάζεται να μένει,ο υαλοβάμβακας θα βοηθούσε ή μόνο ζημιά θα έκανε;; |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Οχι το filterwool (μη γραφεις υαλοβαμβακας καλυτερα γιατι μπορει καποιοι να ξηλωσουν καμια μονωση απο καμια οικοδομη και να τη βαλουν για φιλτραρισμα, οπως και εχει γινει ![]() Να μη καθεσαι και βγαζεις ολα τα υλικα εξω, για το συνθετικο βαμβακι.
|
||||
|
||||
![]()
Οπότε FILTERWOOL μόνο πάνω πάνω...
Το siporax έτσι και μπει σε δυχτάκι κάνει την κυκλοφορία νερού ανάμεσα του πιο δύσκολη;; |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Πράσινο μετά απο 21 χρόνια | sarpijk | Paludarium - Vivarium - Καλλιέργειες εκτός νερού | 6 | 06-08-10 11:08 |
Πράσινο σφουγγαράκι Juwel + απονιτροποίηση! | xontros | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 3 | 21-04-08 19:24 |
Θολό-Πράσινο νερό... | Vagos_46 | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 10 | 21-04-08 04:31 |
Ενυδρείο με πράσινο=πορτοφόλι χωρίς "πράσινο"? | Iann_is | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 22 | 11-12-07 18:24 |