|
Γλυκό νερό - Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
||||
|
||||
γιατι θωλονει ??????????
παιδια εδω και κανα μηνα το ενυδρειο μου θολωνει σε 3 μερες τι μπορει να φταιει ??? μπας και ειναι αυτη η αλγη που δε θυμαμε πως τη λενε που γινετε ετσι θολο ?
και επισεις βγαζω πολη καφε αλγη στα τζαμια ενα μηνα τωρα καθαριζω το ενυδρειο καθε 3 μερες δεν ειναι δουλεια αυτη αλλαγεσ νερου κανω καθε 2-3 μερες 50 % μονο α/ο
|
|||
|
|||
Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
Μήπως είναι bacterial bloom?
|
||||
|
||||
θολο η το νερο ειναι πρασινο;
|
|
||||
|
||||
Παράθεση:
|
||||
|
||||
μηπως εκανες τιποτα και σηκωσε αμμωνια???? bacteria bloom ειναι οταν αυξανονται παρα πολυ καπια βακτηρια λογω αμμωνιας.. ετσι διαβασα σε ενα θεμα στο φορουμ πριν 3 μερες γιατι ειχα το ιδιο προβλημα... εμενα παντως σιγα-σιγα ξεθολωνει... οι αλαγες δεν με βοηθησαν πολυ μιας και μεσα σε λιγες ωρες ξαναθολωνε....
|
|
||||
|
||||
κανω αλλαγη καθε 3 μερες λογο δουλειας ποτε να προλαβει να συκωσει αμμωνια και χωρις φιλτρο να το ειχα παλι δε θα συκωνε μιλαμε για 350 λιτρα αλλαγη νερου . τα φιλτρα μου ειναι καθαρα αλλα δεν τα εχω πλυνει ποτε με νερο βρησης το θολομα ξεκινισε απο μια τρωφη που πηρα προσφατα και δεν την τρωνε καθολου αλλα την εχω κοψει δε ταιζω
ξερω γω τη να πω
|
||||
|
||||
αμα ξεκινησουν αυτα τα βακτηρια αργουν μετα... και εμενα το τεστ απ την μερα απ την δευτερη μερα που εκοψα αυτη την τροφη 0 εβγαζε αλλα συνεχισε... εγω με την τροφη ''ντοναλντ'' απο το πετ σοπ μιας και δεν ειχε αλλη....
|
|
||||
|
||||
Διαβάστε πιο προσεκτικά το το άρθρο του Γιώργου Κ..Λέει μέσα:
1)<<Λανθασμένα πιστεύεται από πολλούς ότι το bacterial bloom προκαλείται από αύξηση της αμμωνίας στην πραγματικότητα το bacterial bloom προκαλεί παροδική αύξηση της (φυσικά σε στρωμένο ενυδρείο)!!>> 2)<<Όσες αλλαγές νερού και να κάνουμε ... δεν φεύγει!>>. Τις λύσεις τις λέει επίσης καθαρά μέσα.
|
||||
|
||||
Χαρη μαλλον ειναι bacterial bloom (βαλε και καμια φωτο )! Κανε μια καλη σκουπα βυθου αν εχει πολλα περιττωματα στο βυθο και φροντιζε να μη μενει τροφη χωρις να εχει φαγωθει! Αεραντλιες στο φουλ και σε μερικες μερες θα εξαφανιστει μονο του! (κοψε τις κατεψυγμενες -αν δινεις- για λιγο)
O μονος κινδυνος για τα ψαρια ειναι η ελλειψη οξυγονου ... αν ειναι bacterial bloom φυσικα!! Παράθεση:
|
|||
|
|||
Εαν είναι ΒΜ εχω ακούσει πως βοηθάει η uv(εαν υπάρχει)
|
|
||||
|
||||
αυτο ειναι εκανα σκουπα και αλλαγη χθες και σημερα τα ιδια
δε ταιζω κατεψηγμενες σκεφτομε να τουσ κανω και μια μικρη διαιτα τωρα να δουμε αμα φυγει u v δεν υπαρχει δυστιχος
|
||||
|
||||
η uv σε τρεις μερες θα το κανει γυαλι! το δοκιμασα σε δικο μου ενυδρειο, το νερο εμοιαζε θολο αλλα οταν το εβαζες σε ενα μπουκαλι και το κοιτουσες στο φως του ηλιου πρασινιζε! γι αυτο σε ρωτησα τι χρωμα εχει
|
|
||||
|
||||
Μπορει με την uv να κανεις δουλεια το κοστος ειναι μικρο!
|
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Γιατί δεν κατεβάζουν τα αυγά οι σελομένες γαρίδες; | panos tsokas | Γαρίδες του γένους Neocaridina | 14 | 19-03-11 13:25 |
γιατι??? | panos tsokas | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 11 | 19-03-11 10:44 |
αλατι | ΝΙΚΟΣ ΠΑΟΚ | Γλυκό νερό - Γενικά | 12 | 14-10-10 17:15 |
Γιατι ? | γαυρος | Θαλασσινό νερό - Γενικά | 7 | 14-06-05 18:55 |
ΑΛΑΤΙ | Tolis | Γλυκό νερό - Γενικά | 9 | 12-03-03 23:24 |