|
|
|||
|
|||
![]()
Στο ενυδρείο έχω και φίλτρο και θερμόμετρο και θερμαντήρα, για το χειμώνα και του έβαζα 25 ml αντιχλώριο με την αλλαγή του νερού. Έπεισες του έβαζα και βακτήρια! Όταν άλλαζα τα 2/3 του νερού πρόσεχα την ποσότητα του αντιχλώριου και την θερμοκρασία. Βασικά ακλουθούσα πιστά τις οδηγίες που μου είχε δώσει αυτή η κοπέλα στο pet city.
Για την αμμωνία, τα νιτρικά κ.α. δεν έχω κάποιο μηχάνημα για να τα μετρήσω. Μήπως μπορείτε να μου προτείνετε κανένα? Ναι, ίσως να είχε αυτή την ασθένεια (Swim Bladder) γιατί τα είχε τα συμπτώματα και βασικά την τροφή του για τον λόγο ότι δεν κατέβαινε καθόλου στον βυθό, του την άφηνα στην επιφάνεια για να τη φάει. Το ήξερα ότι δεν έπρεπε αλλά δεν έτρωγε αλλιώς! Επίσης τη θερμοκρασία προσπαθούσα να την έχω σταθερή στους 25 βαθμούς. Θέλω διάβασμα (όντως) και βασικά σκοπεύω να ξαναφτιάξω το ενυδρείο μου από την αρχή! Ευχαριστώ πολύ πάντως για την βοήθεια!! |
|
||||
|
||||
![]()
To πρωτο πραγμα που κανεις οταν παρεις ενυδρειο και ΠΡΙΝ βαλεις ψαρι μεσα ειναι να στρωσεις το φιλτρο σου και να κανεις μετρησεις στον νερο σου.Μονο οταν οι μετρησεις σου ειναι καλες βαζεις ψαρακια.Τωρα το ''ιχθιολογος''που δεν σου εδωσε-προτεινε υγρα τεστ μετρησεων γιατι ισως δεν το θεωρησε σημαντικο,προφανως,το αφηνω ασχολιαστο.
|
|||
|
|||
![]()
Το ενυδρείο το είχα φτιάξει και το φίλτρο το είχα βάλει σε λειτουργία μαζί με τα βακτήρια μια εβδομάδα πριν να πάρω το μονομάχο μου! Αν μπορεί κάποιος ας μου προτείνει ένα μηχάνημα για τη μέτρηση αμμωνίας, νιτρικών…
|
|
|||
|
|||
![]()
υγρα τεστ θα παρεις κατα προτιμηση api,με προσοχη θα κανεις τις μετρησεις..(θα φορεσεις την στολη που προτεινει ο δελτα σε τετοιες περιπτωσεις *)
*(αυτο ειναι συνωμοτικο αστειο μη δινεις σημασια) κατι που μου κανε εντυπωση..εχεις ενυδρειακι 15 λιτρα(αρκετα μικρο δηλαδη)..με καθαρο ογκο να φανταστω 10 λιτρα και κατι ψιλα..κανεις αλλαγη τα 2/3 ανα 15 μερες...και βαζεις καθε φορα 25 ml αντιχλωριου;!!εχω χρησιμοποιησει καμποσα αντιχλωρια και μου ακουγεται υπερβολικη ποσοτητα..μηπως εννοεις 2,5; ποιο αντιχλωριο χρησιμοποιεις... επισης το φιλτρο που εχεις μεσα στο ενυδρειακι προκαλει χαμο στην επιφανεια του νερου; παρε τα υγρα τεστ που λεγαμε...απαραιτητα |
|
|||
|
|||
![]()
¶ρχισα να διαβάζω τα άρθρα που έχουν ήδη γραφτεί ένα ένα και τελικά μπορεί να είχε το ενυδρείο μου αυξημένα νιτρώδη άλατα (ΝΟ2) και μέχρι στιγμής έκανα και λάθος που ξέβγαζα το φίλτρο με καθαρό νερό από τη βρύση και άστα βραστά. Νόμιζα ότι είχα διαβάσει και αρκετά πανάθεμα με! Ναι, γινόταν ένας χαμός όταν έβαζα πάλι σε λειτουργία το φίλτρο αλλά μετά το κατάλαβα ότι έκανα βλακία και το ξέβγαζα ακόμη πιο πολύ για να μην βγάζει αυτά που έβγαζε! Όχι, 25 ml λέει η μεζούρα του αντιχλωριου !Είναι το JBL BIOTOPOL (αν σε βοήθησα).Πόση ποσότητα να βάζω περίπου?
|
|
||||
|
||||
![]()
Απο ποιο αντιχλωριο βαζουμε 25ml σε 10 λιτρα φρεσκο νερο?
|
|||
|
|||
![]()
Το JBL BIOTOPOL χρησιμοποιώ! Ενα σε μια μπλε συσκευασία είναι!(σας φώτισα τώρα με το χρώμα της συσκευασίας) :s
|
|
||||
|
||||
![]()
Αυτη την αναλογια λενε οι οδηγιες?????
|
||||
|
||||
![]()
Μηπως ηθελες να γραψεις 2.5 ml
Γιατι 25 ml ειναι δεκαπλασια δοσολογια σε 10 λιτρα. 15ml στα 40 λιτρα λεει.
|
|||
|
|||
![]()
Αφού γραφεί η μεζούρα 25ml δεν έχει κανένα κόμμα πχ 2,5 το μονό που λεει ειναι για τα 200lt 100ml δηλαδη για τα 15 πρεπει να εβαζα 7,5ml οποτε εβαζα λαθοσ ποσοτητα...
|
|
|||
|
|||
![]()
Αν δε κάνω λάθος το καπάκι απο Αυτό το αντιχλωριο έχει χωρισμα Υπάρχει μεγάλη και μικρή θήκη εκει έχει τα νούμερα με τα ml για κοιτα λίγο
|
|
|||
|
|||
![]()
αν ειναι το biotopol c
οι αναλογιες λενε 10 ml στα 40 λιτρα νερου εριχνες λαθος δοσολογια κατα πασα πιθανοτητα...(εκτος και αν το πιθανοτερο απλα μετρησες λαθος απ την μεζουρα και το 2,5 το διαβαζεις 25) ενας συνδυασμος με το φιλτρο που ουσιαστικα δεν ειχες επειδη το ξεπλυνες με νερο βρυσης προκαλεσε προβληματα... καλα τετοια λαθη ολοι μας τα κανουμε στην αρχη απο αγνοια οποτε μην το παιρνεις κατακαρδα...απλα ετοιμασου για το επομενο ψαρακι...να εισαι στα παντα ετοιμη πριν το βαλεις...αν θελησεις |
|
|||
|
|||
![]()
Ναι ετσι ειναι! Με μεγαλο και μικρο!ποοοο μαλλον φταει η ωρα!
![]() 5-7 ml εβαζα τελικα.... Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη sof : 27-06-11 στις 23:44 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
|||
|
|||
![]()
αφου ξεκινας που ξεκινας σωστα δεν παιρνεις και ενα μεγαλυτερο ενυδρειακι..κανα30λιτρο ας πουμε...αν εχεις λιγα λεφτακια να δωσεις...δεν ειναι και πολυ ακριβα εδω που τα λεμε...ειναι και ομορφα(οι κυβοι ιδιως)
εγω στην θεση σου θα παιρνα εναν κυβο 30 λιτρο για τον μονομαχο και ενα φιλτρο εσωτερικο αξιοπιστο που θα ρυθμιζει και την ροη να μην προκαλει αναταραξεις που δεν θελουν οι μονομαχοι(βεβαια με πατεντα αυτο ρυθμιζεται και στο παρον φιλτρο που εχεις) |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Hygrophila difformis - κι όμως έχω ένα σωρό άλγη... | uptight | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 12 | 01-05-09 23:51 |
Αντίο Σπύρο... | ΠΣΦΕ | Πανελλήνιος Σύλλογος Φίλων του Ενυδρείου | 29 | 08-04-09 19:27 |
Γιατί;;; | dessert | Αρχάριοι γλυκού νερού | 15 | 07-04-07 21:41 |
Ενυδρείο Goniopora (λείπουν οι φωτό όμως...) | goniopora | Reef | 21 | 27-05-06 07:40 |
Επιτελους Διακοπές.... Οι ανεμονες μου το ξέρουν όμως;;;;; | ahar | Θαλασσινό νερό - Γενικά | 7 | 14-07-03 10:13 |