|
Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) Βήμα προς βήμα εκτέλεση και παρουσίαση του τεχνητού μας υγροβιότοπου. Λίγα ή πολλά λίτρα δεν έχουν ιδιαίτερη σημασία, το μόνο που μετράει είναι το αποτέλεσμα. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Μου αρέσει η προσέγγιση που έχεις δώσει στη δεξαμενούλα σου. Μου θυμίζει παλιές καλές εποχές με δεξαμένες, περιβόλια... Όταν αργότερα απλώσουν και τα φυτά, την βλέπω όνειρο. ![]() Με το φίλτρο σου τί έχεις κάνει?
|
|||
|
|||
![]()
λοιπον εχω σαμπ 120λτ σφουγκαρι βιο chem stars μακαροινια σερα (2-3λτ) κια 30-40 βιοσφαιρες
φλοτερακι 7000λτ και το βαρελακι σαν 2ο φιλτρο με σφουγκαρια και λιγες βιομπαλες 50λτ το βαρελακι eheimi compact 3000lt το φλοτερακι του αυτα προτοπαρον και καποια βοηθηματα που της εχω ριξει μεσα... |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]()
|
|||
|
|||
![]()
οταν λεσ να αφαιρο τα σφουγκαρια και να βαζω βιομπαλες... ενοεις τελειως τα αφαιρω?
γτ εγω στο φιλτρο εχω παρα πολυ χωρο ακομα για υλικα... αλλα θα τα παρω σιγα σιγα.. και αφεισω τα σφουγκαρια και βαζω κιαλες βιομπαλεσ σιγα σιγα? |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
¶σε τα για την ώρα και σιγά-σιγά σε βάθος χρόνου τα αφαιρείς σιγά-σιγά βάζοντας στη θέση τους βιομπάλες ή άλλο βιολογικό υλικό με μεγάλη επιφάνεια μεν, αλλά αν είναι δυνατός όχι πόρους δε!
|
|||
|
|||
![]()
ok θα το δοκιμασω αργοτερα .... εδω εχουμε πολυ αερα και συνεχως πέφτει χωμα και φυλλα μεσαα...
![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]()
|
||||
|
||||
![]()
Φιλε Vezirako καταρχην να σου πω συγχαρητηρια για την πολυ καλη δουλεια σου και για το project που πραγματοποιησες
![]() Θελω ομως να σου σε ρωτησω κατι.Εχεις ρωτησει καποιον που να ξερει σχετικα με τις ριζες των φοινικών? Στο λεω αυτο για τον εξης λογο,εγω στο νησι που μενω δεν εχω δικτυο,εχω στερνα.Οταν αποφασισα οτι θελω να εκμεταλευτω τον κηπο μου και μαζι με αλλα δεντρα και φυτα να βαλω 2-3 φοινικες ο γεωπονος μου το απαγορευσε κατηγορηματικα.ακομα και σε αποσταση 4-5 μετρων.Και αυτο γιατι (μετα απο ισως αρκετα χρονακια αναλογα με την αναπτυξη του φοινικα)η ριζα του μου ειπε οτι μεγαλωνει πολυ βαθια και 'ψαχνει' νερο,με αποτελεσμα μα την τρομερη δυναμη της να κανει 'κρακ' στο τσιμεντο της στερνας για να βρει το νερο της... Για να πω την αληθεια βεβαια δεν το εψαξα και με αλλες γνωμες απο αλλους επαγγελματιες και εχω σκοπο να το κανω.Αν καποιος γνωριζει κατι περισσοτερο στο θεμα ας μας πει κατι σχετικα. Αυτα απο εμενα και παλι μπραβο σου και να την χαιρεσε!Ελπιζω να βγει ψευτης ο γεωπονος η απλα ημιμαθης! ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Δεν έχουν ιδιαίτερα μεγάλη δυνατότητα διύσδυσης στο μπετόν. Αυτό που μπορεί να προκαλέσει εκ των υστέρων πρόβλημα, είναι το εκτόπισμα του κορμού τους, ιδιαίτερα στα είδη phoenix canariensis, phoenix dactylifera και washingtonia filifera. Eίδη δηλαδή που συναντούμε πολύ συχνά στις χώρες μας. Κάποια από τα τροπικά είδη που μεταφέρθηκαν πολύ πρόσφατα όπως οι Archontophoenix alexandrae και arecastrum romanzoffianum αναπτύσσουν σαφέστατα λεπτότερο κορμό έτσι που βασικά να έχουν πλύ μικρότερο εκτόπιστα σε περιορισμένο χώρο. Όπως και νά' χει, σίγουρα θα έχεις δει πισίνες με φοίνικες σχεδόν μέσα στο νερό. Η ενύσχυση των τοιχωμάτων εννοείται.
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
νεο νανο θαλασσινο | krispie | Θαλασσινό νερό - Γενικά | 0 | 20-01-11 16:25 |
ΙΔΕΕΣ ΝΑΝΟ | Cornellius | Ενυδρεία με ασπόνδυλα | 30 | 05-09-10 13:14 |
απαντηση στο μανο και οχι μονο... | chrisstam | Θαλασσινό νερό - Γενικά | 4 | 19-01-05 11:37 |