|
|
|||
|
|||
![]()
Ευχαριστώ πολλύ για την άμεση απάντηση... πάω να διαβάσω κι άλλο
![]() ![]() ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Καλημέρα ξανα...
Μετά από κάποια έρευνα εδω μέσα (και πολύ διάβασμα) βρήκα κάποια υποψήφια φυτά για το μελλοντικό ενυδρείο μου. Όποιος έχει το χρόνο να τα δει και να κάνει ένα συνδιασμό μέσα από αυτά που θα του ταίριαζε καλά θα του είμαι υπόχρεος. Επίσης μπορείτε να βάλετε και δικές σας προτάσεις αν δεν σας καλύπτουν αυτά που είναι στη λίστα. Ο σκοπός μου είναι να έχω ένα φυτεμένο ενυδρείο για αρχάριους με όσο το δυνατόν λιγότερο βαθμό δυσκολίας. Η λίστα που είναι στο συνημμένο αρχείο έχει δημιουργηθεί από αυτό Πηγή http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=46411 και σύμφωνα με αυτά που μου προτείνατε παραπάνω. Ευχαριστώ |
|
|||
|
|||
![]()
ανουμπιες, κρυπτοκορίνες και βαλινισέριες δεν εχουν σχεδον καθόλου απαιτήσεις και ειμαι σίγουρος πως θα τα πανε μια χαρα σε ότι ενυδρείο και εαν τα βαλεις.
Τα αλλα δεν τα είχα ποτε. Βρήκες ενυδρείο για να δούμε και ποσα βατ θα έχεις σε φωτησμό; |
|
|||
|
|||
![]()
¶σε την Eleocharis parvula και την Sagittaria platyphylla (ίσως και την Egeria densa) γι' αργότερα, τα υπόλοιπα είναι ΟΚ.
|
|
|||
|
|||
![]()
Όχι, ακόμα είμαι σε φάση να βάλω σε κάποια τάξη τις σκέψεις μου και όλα αυτά που διαβάζω. Είναι τόσα πολλά που να σου πω με αγχώνουν. Σίγουρα στην πράξη ίσως δεν είναι τόσο βουνό όσο μου φαίνονται τώρα.
Φαντάσου ακόμα και το πως ακριβώς θα τα βάλω μέσα τα φυτά με αγχώνει για το αν θα είναι σωστά και όμορφα και αν θα είναι βολικά για τους κατοίκους ![]() Για ενυδρείο θα ψάξω μεταχειρισμένο (δεν λέει να πάρω καινούριο με τέτοια κρίση) ότι και να βρώ θα το μάθετε γιατι θα ζητήσω κι εκεί συμβουλές (για το αν κάνει αυτό που θα έχω βρει) Δεν βιάζομαι ιδιαίτερα, θέλω να ξεκινήσω όσο πιο οργανωμένα γίνεται για να μην πελαγώσω μετά. ![]() ------------------------- Παράθεση:
(παιδιά συγνώμη αν ρωτάω χαζά πράγματα....) Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Frangisk : 21-06-11 στις 17:13 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
|||
|
|||
![]()
Δεν χρειάζεται ν' αγχώνεσαι για τίποτε, χόμπυ είναι άλλωστε για τον ελεύθερο χρόνο σου και προσφέρει ηρεμία και χαλάρωση.
Και καλά κάνεις που το ψάχνεις και δεν βιάζεσαι. Συμφωνώ και για το μεταχειρισμένο ενυδρείο, μόνο τέτοια παίρνω. ![]() Καμιά ερώτηση δεν είναι χαζή. Ένα είδος από το καθένα φτάνει (άσε που δύσκολα θα βρεις διαφορετικά είδη στα πετσοπ). Την πρώτη φορά που βγήκα σε αναζήτηση φυτών, είχα μαζί μου ένα χαρτάκι που έγραφε: -ανούμπιες -κρυπτοκορίνες -βαλισνέριες -λουντβίγιες -τζάβα μος -κερατόφυλλο ... και δεν βρήκα ούτε τα μισά. ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Οποτε μην αγχωνεσαι. Εχε στο πισω μερος του μυαλου σου οτι συνηθως τα φυτα που γινονται ψηλα τοποθετουνται στο πισω μερος, τα μετρια στη μεση, και τα κοντα μπροστα. Μεσα στα προφιλ των φυτων αναγραφεται συνηθως και το τελικο υψος τους, ετσι λοιπον το κανονιζεις κι αυτο. Καλη συνεχεια.
|
|||
|
|||
![]()
Καλημέρα σε όλους,
Παρουσιάστηκε μια ευκαιρία για ένα ενυδρίο 100λτ (με όλα τα παρελκόμενα και ψάρια σε λειτουργία) σε πολύ καλή τιμη. Αυτό που με προβληματίζει είναι ότι είναι "όρθιο" (διάσταση 61 x 41 x 58 cm) και εγώ είχα στο μυαλό μου όταν πάρω κάτι να είναι μακρόστενο. Το ότι είναι σε τέτοια διάσταση με περιορίζει στην επιλογή ψαριών ; Τι ψάρια κάνουν για τέτοια ενυδρία ; (τώρα έχει μέσα 2 αγγελόψαρα και 2 σκαλάρια και κάτι σαλιγκαράκια, φυτά ξύλα κλπ) |
|
||||
|
||||
![]()
Αυτα τα ενυδρεια κανουν για γεννηστρες κιχλιδων με μεγαλο υψος σαν τα αγγελοψαρα.
Δεν νομιζω ομως οτι θα σου προσφερουν το θεμα που ζητας σαν νεος χομπιστας. (Αγγελοψαρα και σκαλαρια ειναι το ιδιο. Τι παιζει?)
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Να ξεκινήσω; | grausam | Αρχάριοι γλυκού νερού | 15 | 17-11-10 07:00 |
Τελικά κατέληξα αλλά θέλω να το συζητήσουμε!! | Savou | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 9 | 03-11-10 17:55 |
Αρχάριος: Να ξεκινήσω Reef? | amorealex | Reef | 48 | 03-05-09 17:29 |
να το ξεκινήσω??? | Mitsos | Θαλασσινό νερό - Γενικά | 6 | 15-11-08 10:54 |
Μπέρδεμα πριν ακόμα ξεκινήσω!! | tassssos | Θαλασσινό νερό - Γενικά | 13 | 27-05-08 11:14 |