|
DIY . Φτιάχτο μόνος σου Ο τίτλος τα λέει όλα. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
2. οι παγκοι κουζινας ειναι συνηθως γυρω στους 90 ποντους.τα επιπλα ενυδρειου ειναι γυρω στους 70.εγω που εκανα δικο μου επιπλο το εκανα 80 αλλα ειναι και 66 ποντους το υψος του ενυδρειου μου.επομενως με 90+55=145 ποντους εισαι καλα.για τρυπες και μπουρδες που σου λενε μην ακους.ειναι και θεμα αισθητικης,αν π.χ. δεν μπορουν να καλυφθουν οι σωληνες του φιλτρου μπορεις να κανεις για να μην φαινοντε.αλλα αμα πεις πως το βγαζεις το ενυδρειο καποια στιγμη απο τον παγκο,τι γινετε??? να προσεχεις μονο να εχεις προσβασει να μπορεις να καθαρισεις και να μην ειναι διπλα σε κανα φουρνο και τα κανεις βραστα τα ψαρια!!! ![]()
|
||||
|
||||
![]()
εννοεις τι γινεται με τον παγκο ή με το ενυδρειο?
το ενυδρειο θα ανεβει σε αλλο επιπλο το οποιο θα εχει παλι τρυπα, και ο παγκος της κουζινας θα καλυφθει (η τρυπα του) με καποιο διακοσμητικο ξερω γω. παντως διπλα απο το ενυδρειο θα εχω ημιψηλα ντουλαπια (τροφοθηκη) με υψος 1,30 περιπου και δεν θελω να ξεπερασω αυτο το υψος βασικα αρα το κοβω μαξιμουμ 70-75 ποντους τον παγκο + 55 του ενυδρειου = 1,25 - 1,30. Τωρα αυτο που λες με το εξωτερικο φιλτρο να το δουμε γιατι οπως και να εχει το πραγμα συμφωνω οτι το να ανοιγεις τρυπες σε ντουλαπια και ενυδρεια ειναι πακετο και θα ηθελα να το αποφυγω. ------------------------- παιδια σας ευχαριστω πολυ ολους σας !!! ειναι μεγαλη βοηθεια αυτα που μου λετε. Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Ektorakos : 09-06-11 στις 12:58 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
to ντουλαπι μεσα καλα ειναι να εχει καθαρο τουλαχιστων 60 ποντους υψος, για να χωραει καποιο μεγαλο φιλτρο και μπουκαλα co2...
|
|
||||
|
||||
![]()
ολα αυτα καλα αλλα κοιταξε ο παγκος και τα πλαινα να εχουν πλατος πανω απο 3 ποντους κι'αν θες απο μεσα τους ενησχηεις,και παν'απο'λα να ειναι μασιφ ξυλο.
![]() ![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]()
kαι με 16αρι ειναι μια χαρα,αρκει η μια πλευρα να ειναι κλειστη με ξυλο και οχι χαρτονι,παρε μια ιδεα,σε ξυλουργο την εφτιαξα,ενυδρειο 220λιτρα.
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
και βλεπω οτι εχεις βαλει ενα λεπτο φελιζολ απο κατω |
|
||||
|
||||
![]()
16χιλιοστα ξυλο.οπως τα ντουλαπια της κουζινας,φελιζολ εβαλα γιατι το συγκεκριμενο ενυδρειο εχει στην βαση του ενα πλαστικο γυρο γυρο,με αποτελεσμα να μην παταει το τζαμι κατω,και γιατι το ενυδρειο θα ειχε πολυ βαρος μεσα απο πετρες,επρεπε να βαλω και απο κατω και απο μεσα φελιζολ για να μην σπασει...
|
|
||||
|
||||
![]()
Σαν οπτικο αποτελεσμα δες κατι αντιστοιχο που εκανα εγω. http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=46607&page=3
Χωριζω κουζινα με καθιστικο,ο παγκος υπηρχε ηδη χωρις προβλεψη ενυδρειου αλλα αντεχει τα 250 λιτρα του ανετα. Εχω κανει τρυπες στον παγκο ακριβως εκει που τελειωνει το ενυδρειο και περναω τα καλωδια ρευματος και τα σωληνακια co2 που βρισκονται στο ντουλαπι κατω απο το ενυδρειο.
|
||||
|
||||
![]()
ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΦΙΛΕ.
ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΙΔΕΑ ΕΙΧΑ ΚΑΙ ΕΓΩ. ΕΝΝΙΑΙΟ ΣΑΛΟΝΙ ΜΕ ΚΟΥΖΙΝΑ ΚΑΙ ΔΙΑΧΩΡΙΣΤΙΚΟ ΠΑΣΟ ΚΑΙ ΕΧΩ ΤΟ ΕΝΥΔΡΕΙΟ ΕΠΑΝΩ ΣΤΟ ΠΑΣΟ. ΕΙΝΑΙ ΦΟΒΕΡΗ ΑΙΣΘΗΣΗ. ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΒΕΒΑΙΑ ΕΙΝΑΙ 125LT ΜΕ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΦΙΛΤΡΟ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΕΞΩ. ΕΣΥ ΜΕ ΤΑ 240 LT ΕΙΣΑΙ ΠΙΟ ΠΕΡΙΠΛΟΚΟΣ. ΘΑ ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΦΙΛΤΡΟ ΚΑΙ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΚΑΠΟΙΟ ΧΩΡΟ ΜΕ ΡΑΦΙΑ ΓΙΑ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ ΤΩΝ ΔΙΑΦΟΡΩΝ. ΣΚΕΨΟΥ ΠΑΝΤΩΣ ΚΑΜΜΙΑ ΠΑΤΕΝΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ ΤΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΛΟΓΙΚΑ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΕΝΥΔΡΕΙΟ ΣΟΥ. ΕΜΕΝΑ Η ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΝΥΔΡΕΙΟ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΑΠΟ 2 ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙ. ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ |
|
||||
|
||||
![]()
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=46607&page=3 ακριβως αυτο εψαχνα αλλα δεν το εβρισκα!!να σαι καλα μητσο,απλα τελειο!!!τωρα πιστευω καταλαβες πως πρεπει να γινει...
|
|
||||
|
||||
![]()
16 χιλ. χμ.
![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Πολυ ωραιο το ενυδρειο σου φιλε αλλα θα σας απογοητευσω παλι
το δικο μου θα πρεπει να κολλαει η δεξια του μερια στον τοιχο και η πισω μερια του (απο τη μερια της κουζινας), θα καλυπτεται κατα το ημισι απο τον ημιψηλο παγκο (1,35 μ) Δηλαδη απο την κουζινα θα φαινονται μονο τα 60 εκ του ενυδρειου (μισο) και απο το σαλονι θα φαινεται ολο. δεν μπορω να κανω τοσο μεγαλο πασσο ωστε να φαινεται ολο απο την κουζινα καθως θα κλεισει πολυ η κουζινα. Θα ηθελα να σας δειξω την κατοψη της κουζινας για να δειτε αλλα δεν ξερω πως να κανω upload. |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|