|
Θαλασσινό νερό - Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
αν ημουνα στην θεση σου θα κυτταζα για ΑΤΒ, πολυ αξιοπιστη εταιρια και επισης πολυ καλη σχεση αποδοσης καταναλωσης ρευματος πολυ σημαντικο για μηχανημα που δουλευει 24/24.. ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
ερωτηση...
μπορεί να ζήσει ζωντανος βράχος και αραγωνίτης ΧΩΡΙΣ να εχω σκιμμερ? να μπεί δηλ μονο με τις αντλίες να γυρίζουν το νερό και τιποτα αλλο???? βρικα ζωντανό βραχο αλλα δεν ειμαι ετοιμος, (ουτε την βαση δεν εχω ετοιμη) και λεω να τον παρω να γεμισω το ενυδρειο ως την μεση να τον βάλω μεσα και να συνεχίσω να μαζεύω πραγματα. ΜΠΟΡΕΙ να γίνει κατι τέτοιο? το ενυδρειο ειναι στο γκαραζ και λεω να το γεμισω μεχρι την μέση, θα εχει προβλημα ο βραχος με την θερμοκρασία? help meeee....... ![]() ![]() ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
αν ο βραχος ειναι κουραρισμενος μπορεις να πας και χωρις skimmer, φυσικα με την μεταφορα καποιοι οργανισμοι θα ψοφησουν, ομως θεωρω οτι δεν θα εχεις προβλημα, σιγουρα θα σε βοηθηση και ενα χημικο φιλτραρισμα και καποιες αλλαγες νερου..
τωρα η θερμοκρασια ειναι ενα θεμα, ομως με κλειστα φωτα και ισως και με εναν ανεμιστηρα να παραμεινη σε ανεκτα επιπεδα και ετσι να γλυτωση αρκετη microfauna του βραχου σου.. αν τωρα τον βραχο τον παρεις απο μαγαζι ακουραριστο τοτε τα πραγματα δυσκολευουν πολυ, θεωρω οτι χωρις skimmer δεν θα επιβιωση πολυ ζωη.. ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
φιλε μιλάμε για ετοιμο βραχο, τρεχει ακομα σε ρεεφ που θα ξεστιθει...
φοβάμαι μήπως τον ψωφίσω τον βράχο μέχρι να ειμαι ετοιμος εγω... ![]() ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
αν ειναι επειγον να τον παρεις τον βραχο και δεν εχεις ετοιμασει τιποτα ακομα, σου πα μπορεις να τον βαλεις σε ενα δοχειο μεγαλο 60 λτ (παρε απο prakriker καπου 10 ευρω) με εναν κυκλοφοριτη και φτιαγμενο νερο (με αλατι) και αστον , εγω αφησα τον βραχο ετσι εναν μηνα σε δοχειο και ετοιμαζα το ενυδρειο, και δεν επαθε τιποτα και ειχε και πανω πολυποδες και μανιταρια.
Αν ο φιλος που θα τον παρεις ειναι και απο αθηνα και δεν ταξιδεψει ο βραχος ακομη καλητερα, γιατι με μεγαλο ταξιδι και με ζεστη δεν ειναι οτι καλητερο γιατι θα στεγνωσει και θα νεκρωθει λιγακι. Προσπαθησε και βρες τροπο τα κοματια να ειναι παντα σε νερο κατα την μεταφορα.
|
|