|
Θαλασσινό νερό - Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
επανέρχομαι λοιπόν με ερωτήσεις και απορίες νέες...
1) για τα λιτρα μου (400 μαστερ και 100 σαμπ (ίσως και 200 αν μου κάτσει μια καλή) αυτό http://osmosisaquariums.gr/index.php...emid=1&lang=el το σκιμμερ με καλύπτει η θέλω πιο μεγάλο??? με το ΤΜC V2 800 σε μαξιμουμ 600 συνολικα λιτρα ειμαι οκ? η ειναι μονοδρομος το 1000... (κοιτάζω στις αγγελίες και δεν ξέρω πιο και αν μου κανει... ![]() ![]() ![]() 3) στο εξωτερικό που ήδη έχω (eheim 2215) να βάλω αντιφώσφορο και άνθρακα? ΔΕΝ μπορώ να βρω πληροφορίες σχετικά με τον βράχο... ψόφιος ή ζωντανός? σκέφτομαι (και λόγο κόστους, αλλά και λόγο παρασίτων) να ζωντανέψω με υπομονή ψόφιο για αρχή... ποσό καιρό μετα θα μπορώ να προσθέσω ζωντανά? ο ζωντανός βλέπω απο 8-9 ευρώ απο εδω μέσα εως 12-15 σε μαγαζιά... ο ψόφιος??? α, και κάτι ακόμα, στο σαμπ πόσα διαμερίσματα θα χρειαστώ και με τι θα τα γεμίσω? αποφεύγω το εξωτερικό φίλτρο αν βάλω αντιφωσφορο και ανθρακα στο σαμπ? |
|
||||
|
||||
![]()
δεν ξερει κανεις?
|
|
||||
|
||||
![]()
Για μενα ειναι μονοδρομος το 1000 για σκιμερ...
στο εξωτερικό που ήδη έχω (eheim 2215) μπορεις να βάλεις αντιφώσφορο και άνθρακα αν εχεις υπομονη βαλε ψωφιο βραχο και αραγονιτη ζωντανα μετα απο κανα 6μηνο στο σαμπ θα βαλεις βραχο και αλγη χαετο αν θες τωρα διαμερισματα αλλοι κανουν 3 αλλοι 4 εγω στα ενυδρεια μου εκανα 3 διαμερισματα και ανθρακα αντιφωσφορο εβαζα σε καλτσες μεσα στο σαμπ.ετσι σου περισευει το 2215. κανε αναζητηση σε αυτα που ρωτας εχει πολλα ποστ
|
||||
|
||||
![]()
καλησπέρα παιδιά, αν βάλω στο ενυδρείο ψόφιο βράχο και αραγωνίτη και βάλω τις αντλίες να γυρνάνε, χωρις σιμμερ θα μπορεί να ξεκινήσει το στρώσιμο?
ψόφιο βράχο ρε παιδιά που θα βρώ?????? |
|
||||
|
||||
![]()
Θες σιποράχ και σφουγγάρια για να κρατήσεις βιολογία. Για να ξεκινήσει το στρώσιμο πρέπει να ρίχνεις τροφή (για να δημιουργηθεί αμμωνία). Ο ψόφιος βράχος έχει έλλειψη, έψαχνα κι εγώ.
|
||||
|
||||
![]()
γιατι βρε συ εχεις κολησει στον ψοφιο βραχο ??? ενταξει σιγουρα πιο φτηνα θα σου ερθει , αλλα πολλοι συνχομπιστες βαζουν αγγελιες για ζωντανο βραχο σε καλες τιμες , εγω οταν εφτιαξα 2 θαλασσινα απο αγγελιες βρηκα βραχο ζωντ καπου 60 κιλα και γεμισα 2 ενυδρεια.
Ασε που γηνεται η ζωη σου πιο ευκολη , γιατι να κατσεις να περημενεις να ζωντανεψει ο νεκρος και.... και...... και...... ... Αφου εχεις σκοπο να το φτιαξεις το ενυδρειο , φτιαξετο προσεκτικα και σωστα ΚΑΙ ΜΗΝ βιαζεσαι , σιγα σιγα , να φτιαξεις κατι καλο και σωστο , που και πιο ευκολα θα το συντηρεις και θα το χερεσαι !! Καταλαβενω η αγωνια να το δεις στημενο ειναι μεγαλη , αλλα........... ![]() Ααα οσον αφορα και το σκιμερ , να σου πρωτεινω και το Aquamedic Turboflotor Multi 1000 SL , εγω εχω 2 τετοια , ενα στο καθε ενυδρειο , φοβερα σκιμερ και η αντλια τους η ocean runer τελειω αθορυβη , κοιμαμε διπλα της και δεν ακουω τιποτα, κανουν φοβερη δουλεια και στο ενα ενυδρειο εχω full ιχθυοφορτιση και NO3 παντα 0 .
|
||||
|
||||
![]()
αν το βάλω να τρέχει με τον βραχο μονο θέλει και σκιμμερ?
jimmis εχεισ δικιο... ψαχνω παντως ακομα. οτι ειναι να γίνει θα γίνει μετα το καλοκαιρι να αποφύγω λιγο τις ζέστες. αλλα σκεφτομαι απο την αλλη ολο το διαστημα αυτο αν δεν χρειαζετε το σκιμμερ να βαλω αλτια νερα και βραχο με αραγωνιτη και να το ξεκινισω το στρώσιμο χωρις να φοβάμαι την ζέστη... ------------------------- παιδια αυτο το σκιμμερ με καλυπτει? http://www.petcumulus.gr/index.asp?page=product&pid=490 εχο βρει απο φιλο μαζι με ολα οσα χρειαζομαι οποτε μπορει να μου πει καποιοσ αν με καλυπτουν να τα κλεισω? Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη kostas_pana : 08-06-11 στις 21:24 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
μπορεις να ετοιμαζεις σιγα σιγα οτι εχει σχεση με τον εξοπλισμο , σαμπ - σκιμερ - θερμανση - ψυξη - φωτισμο - ελεκτη θερμοκρασιας - κυκλοφοριτες.
Ειναι καλητερα ετσι να το τελιωσεις απο τεχνολογικης πλευρας και μετα ψαξε με την ησυχια σου για βραχο ζωντανο , αραγωνιτη και οτι αλλο θες. Το σκιμερ ναι σε καληπτει , δεν ξερω αν συμφερει γιατι ειναι ακριβο , ποσο στο δηνει ο φιλος σου ισως με τα ιδια χρηματα μπορεις να πας σε κατι καλητερο και πιο δυνατο. Πχ TMC 1000 η 1200 , Aquamedic Turboflotor 1000 Multi SL, θελει λιγο προσοχη στο σκιμερ , ειναι το Α και το Ω , οποτε ψαχτο καλα το θεμα γιατι πολλοι την πατανε και μετα περνουν πιο δυνατο, ετσι την πατησα και γω , ειχα παρει το Aquamedic 1000 multi sl το οποιο ειναι κορυφη και για το αλλο ενυδρειο μετα πηρα το aquamedic 1000 blue και δεν με καληπτε , οποτε το εβαλα στην ακρη και πηρα και αλλο ενα 1000 Multi SL.
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
αν ημουνα στην θεση σου θα κυτταζα για ΑΤΒ, πολυ αξιοπιστη εταιρια και επισης πολυ καλη σχεση αποδοσης καταναλωσης ρευματος πολυ σημαντικο για μηχανημα που δουλευει 24/24.. ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
ερωτηση...
μπορεί να ζήσει ζωντανος βράχος και αραγωνίτης ΧΩΡΙΣ να εχω σκιμμερ? να μπεί δηλ μονο με τις αντλίες να γυρίζουν το νερό και τιποτα αλλο???? βρικα ζωντανό βραχο αλλα δεν ειμαι ετοιμος, (ουτε την βαση δεν εχω ετοιμη) και λεω να τον παρω να γεμισω το ενυδρειο ως την μεση να τον βάλω μεσα και να συνεχίσω να μαζεύω πραγματα. ΜΠΟΡΕΙ να γίνει κατι τέτοιο? το ενυδρειο ειναι στο γκαραζ και λεω να το γεμισω μεχρι την μέση, θα εχει προβλημα ο βραχος με την θερμοκρασία? help meeee....... ![]() ![]() ![]() |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|