|
|
||||
|
||||
![]()
"αν αυτοτραυματιζεται..πεσει σε καταθλιψη και τελικα πεθανει αργα και βασανιστικα δυστυχισμενος."
![]() τελικά σχεδόν όλα τα ζώα έχουν πολλά να μας "πούν" πέρα απο μιά φανταχτερή εμφάνιση-αρκεί να έχουμε την ικανότητα της "ακοής" ζωντανή... ακόμα και το γουρούνι είναι καταπληκτικό κατοικίδιο όσο παράδοξο κι αν ακούγεται.... |
|
||||
|
||||
![]()
ετσι ακριβως.
καποιοι επιστημονες θεωρουν οτι πολλοι παπαγαλοι εχουν την αντιληψη ενος 2χρονου παιδιου. γιαυτο μιμουνται την ομιλια μας, γιαυτο κανουν ναζια και σκερτσα...ξερουν τι θελουν και το διεκδικουν...αναγνωριζουν προσωπα και φωνες απο μακρυα..εχουν αναγκη απο επαφη και χαδια. το διανοειστε να αφησετε ενα 2χρονο παιδι μονο του?? η να ασχολουνται οι γονεις του μαζι μου λιγα λεπτα μονο τη μερα??
|
||||
|
||||
![]()
αχα
με βλέπω με παπαγάλο για λέγε για λέγε έχουν φόρουμ ? |
|
||||
|
||||
![]()
προσωπικα δε συμμετεχω σε φορα για πουλια γιατι δεν εχω χρονο...
αν καποιο αλλο μελος εχει κατι υποψιν να σου προτεινει..διαφορετικα...Google.. ![]() αν εχεις οικογενεια ειναι πιο πιθανο ακομη και οταν λειπει το "ταιρι" του..το πτηνο να εχει παρεα και ερεθισματα απο τα αλλα μελη της οικογενειας. ξεκαθαρισε καταρχην αν θελεις 2+ ή εναν μονο του για εξημερωση. διαβασε για τις αναγκες τους...το μεγεθος τους..το προσδοκιμο ζωης..την ενταση των φωνων τους...τη δυσκολια διατροφης τους και ασε τελευταιο το γουστο σου. να εισαι σιγουρος οτι μπορεις να ικανοποιησεις τις ιδιαιτερες αναγκες του ειδους κι επειτα την "αισθητικη" σου.
|
||||
|
||||
![]()
κατεληξα στον african grey.
Θελω μονο ενα πουλι για εξημερωση επισης θελω να πω πως ολα +φωνω απολυτα μαζι σου και σε ευχαριστω για τις σημαντικες για μενα πληροφοριες που μου δινεις!!Αν ξερει κανεις για το συγκεκριμενο ειδος να πει κατι την γνωμη αποψη εμπειρια διατρωφικες συνηθειες, συμπεριφορες,ιδιαιτεροτητες? επισης κανενα εκτροφειο για αγορα και πως θα το ζητησω ποσο μηνων ? να πω οτι θελω ενα απογαλακτισμενο african grey με κλειστο δαχτυλιδι και ολες τις απαρετητες ιατρικες εξετασεις και ειμαι καλημενος ή δεν χρειαζετε να τα πω αυτα καν γιατι ειναι αναγκασμενει να μου τα δωσουν οι εκτρωφεις.? |
|
||||
|
||||
![]()
δυστυχως...αν και "θεωρητικα" εχει σταματησει το εμποριο αγριων πτηνων...κυκλοφορουν ακομη πολλοι παπαγαλοι χωρις-ή με ανοιχτο- δαχτυλιδι (που πιαστηκαν αγριοι) λογω του μεγαλου ορου ζωης τους.
οποτε τιποτα δεν εννοειται. εσυ θα αναφερεις οτι θελεις μωρο και με κλειστο δαχτυλιδι ταισμενο στο χερι. αυτα τα πουλια δενονται πολυ με αυτον που τα φροντιζει...αλλα δε γινονται τοσο καλοι γονεις αν αποφασισεις καποια στιγμη να ασχοληθεις με αναπαραγωγη. και σε πετσοπ θα βρεις..αν και καλυτερα ειναι να επισκεφθεις ο ιδιος ενα εκτροφειο...να δεις τις γενες του..να διαλεξεις ενα μικρο..και οταν ειναι ο καιρος να το παρεις. εφοσον λοιπον σκεφτεσαι για γκριζο αφρικανικο (θα τον ακουσεις και ως Ζακο) να ξερεις οτι ζει πολλααααα χρονια...θεωρειται ο καλυτερος μιμος...δεν ειναι πολυ ιδιαιτερη η διατροφη του (σκεψου οτι καποια ειδη παπαγαλων π.χ. πρεπει να ταιζονται με νεκταρ) και οτι θα ειναι πολυ προσκολλημενος μαζι σου. δεν ειναι τοσο θορυβωδης οσο οι λατινοι π.χ. (μακαο, αμαζονες) αλλα αν παραμεληθει θα δεις σιγουρα αφυσικες και ενοχλητικες συμπεριφορες. αν εισαι πραγματικα αποφασισμενος για την ευθυνη αυτη για το υπολοιπο της ζωης σου....διαβασε σχετικα στο ιντερνετ οσ αμπορεις περισσοτερα και προχωρησε. οσο χαζο και να αγουγεται...ειναι σαν να κανεις ενα γαμο. ![]() ![]()
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Πάνος : 24-05-11 στις 17:27 |
|
||||
|
||||
![]()
σε ευχαριστω για την απααντηση.Απο το πρωι διαβαζω για αυτο το πουλι το κεφαλι μου πονεσε
![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
μου επιτρέπεις να το πάρω αυτούσιο (με μικροαλλαγές) για το σκυλοφόρουμ ως απάντηση σε θέματα επιλογής φυλής? ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
και πως μπορω να καταλαβω οτι ειναι ταισμενος στο χερι αν δεν τον εχω δει για παραδειγμα ποτε το πουλι?
|
|
||||
|
||||
![]()
γιατι δεν μπαινεις σε ενα παπαγαλοφορουμ???
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
η φροντιδα τους θα πρεπει να γινεται πολυ συνειδητοποιημενα. ![]() Ραφαηλ...θα το καταλαβεις γιατι ενας οχι ταισμενος στο χερι δε θα πλησιασει το χερι σου και θα αποτραβηχτει. θα δειχνει φοβισμενος στην πολυ στενη επαφη. ενας ταισμενος στο χερι θα σου γυρεψει χαδια.
|
||||
|
||||
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
οποτε το καλυτερο ειναι να τον δω απο κοντα τον παπαγαλο..!
παπαγαλοφορουμ εγινα μελος αλλα δεν παιρνω πολλες απαντησεις να φανταστεις πιο πολλες παιρνω απο εδω!! ------------------------- Παράθεση:
![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη ραφαηλ10 : 24-05-11 στις 21:30 Αιτία: Automerged Doublepost |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
φροντιδα παπαγαλων | vila | Άλλα ζώα | 17 | 10-04-11 16:43 |
Αρωστια παπαγαλων? | maikl | Άλλα ζώα | 3 | 08-08-07 13:42 |