|
Γλυκό νερό - Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Υπομονη ...
![]()
|
||||
|
||||
![]()
Υπομονη και να ευχεσαι να περασει με την συσκοτιση....
|
||||
|
||||
![]()
Ευχαριστώ που μου δίνετε κουράγιο....κάθομαι και χαιδευω τις κουβέρτες
![]() ![]() ![]() ξεμάτιασμα να δοκιμάσω? δεν χάνω και τίποτα ε? ΥΓ το erythromycin περιμένει στο ραφάκι ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
εγώ θα σου έλεγα να πας αμέσως στην ερυθρομυκίνη (είμαι γνωστός ανυπόμονος). το πλεονέκτημα της ερυθρομυκίνης είναι η αμεσότητα που έχει πάνω στο κυανοβακτηρίδιο. το μειονέκτημα είναι ότι η bga, ως βακτηρίδιο, αποκτά ανθεκτικά στελέχη στο φάρμακο, κι έτσι την επόμενη φορά θα ζοριστείς ακόμα περισσότερο να το ξεφορτωθείς.
αφού λοιπόν ξεκίνησες με τον αργό τρόπο, συνέχισε έτσι. η πλήρης συσκότιση σε 3 - 4 μέρες θα κάνει τρομερή δουλειά. αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν θα σου ξανασυμβεί. συνήθως σε ένα διάστημα 15 - 30 ημερών εμφανίζεται και πάλι. οπότε μετά τη συσκότιση κάνε ένα καλό καθαρισμό στα φίλτρα σου, μια μεγάλη αλλαγή νερού και προσπάθησε να κρατάς τις παραμέτρους όσο πιο σταθερές γίνεται. προσπάθησε να μην κρυφοκοιτάς κάτω από τις κουβέρτες ![]() ΥΓ ελπίζω ότι αγόρασες την ερυθρομυκίνη σε σκόνη ή χάπι κι όχι το σιρόπι |
|
||||
|
||||
![]()
ουφ...
η επανεμφάνιση με ανησυχεί και όχι μόνο απο ότι βακτήριο επιβιώσει απο την συσκότιση αλλά πιο γενικά... απο που έρχεται αυτό το βακτήριο?απο παντού? και τι είναι αυτό που το ευνοεί ένα είναι το θέμα ελλειπούς κυκλοφορίας οπότε του λέμε ευχαριστώ που μας υποδεικνύει ότι δεν έχουμε επαρκή κυκλοφορία τι άλλο φταίει? το να μην το αφήσουμε να ξαναμπεί καν στο νερό μας είναι εφικτό με uv λάμπα στο νερό που θα προσθέσουμε? για την αντιβίωση,την οποία πήρα απο κτηνιατρείο και είναι για κότες,σε σκόνη και σε περιεκτικότητα 5% (τα άλλα είναι έκδοχα λέει) δεν πήγα αμέσως γιατί όντως η αντιβίωση έχει πάντα δύο πλευρές ας πούμε εγώ αν αναγκαστώ να πάρω αντιβίωση μόλις την τελειώσω παθαίνω πάντα ωτίτιδα (και το ίδιο και ο μεγάλος μου γιός) οπότε την άφησα για τελευταία άμυνα με το φίλτρο που λές έχω πρόβλημα γιατί έτσι που είναι 50Χ50 ένα μεγάλο σφουγγάρι στην μία άκρη του ενυδρείου είναι κάπως δύσκολο να το καθαρίσω και πολύ καλά.....και γενικά εκεί είχα το μεγαλύτερο πρόβλημα.... το οποίο είναι και παράδοξο γιατί φυσιολογικά έπρεπε να έχει την μεγαλύτερη κυκλοφορία σε εκείνο το σημείο του ενυδρείου μιάς και όλο το νερό περνάει απο εκεί 24/24ωρο... ------------------------- όσο για το κρυφοκοίταγμα ... το βράδι με το σκοτάδι άνοιξα λίγο και κοίταγα με ένα φακουδάκι ![]() δεν μπορούσα αν δεν το έκανα πάντως αρχικά που έβαλα μόνο κουβέρτες ,κοίταξα και παρατήρησα ότι ,όσο περίεργο κι άν ακούγεται ,πέρναγε λίγο φώς κάτω απο δύο κουβέρτες που ήταν διπλωμένες και διπλές και έβαλα ένα τεντόπανο παραλίας ,αυτά με το αλουμίνιο στην μία πλευρά, για να συσκοτιστεί πλήρως.... πολύ θέαμα σας λέω το σαλόνι μου ![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη mikrosaquaristas : 23-05-11 στις 09:00 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() μπορώ να πω με σιγουριά πως δεν επηρεάζει καθόλου τη βιολογία του φίλτρου σου. όσο για το τι φταίει....ακόμα δεν το έχω ξεκαθαρίσει. μπορεί να είναι και το φως που το τρέφει (λάθος φάσμα), μπορεί να είναι τα νιτρικά, μπορεί ο συνδυασμός των δυο (κι άλλων που δεν έχω μετρήσει)...δεν ξέρω. μου εμφανίζεται σε κάθε καινούριο ενυδρείο που στήνω. είτε αμέσως ή μετά από λίγες μέρες. μην ξεχνάς ότι ένα ενυδρείο θέλει το χρόνο του...κι αυτός ο χρόνος είναι γύρω στους 4 με 6 μήνες. υπομονή λοιπόν, εδώ που έμπλεξες δεν μπορείς να κάνεις αλλιώς. |
|
||||
|
||||
![]()
Εγω παντως εχω μια υπονοια οτι,για την εμφανιση της,μπορει να φταινε τα χερια μεσα στο ενυδρειο....
|
||||
|
||||
![]()
Δεν θα πιστεψεις που οφειλεις την υπαρξη σου.
![]() Μεχρι το 7ο λεπτο του ντοκιμαντερ θα σου εχει λυθει η απορια.
|
||||
|
||||
![]()
βρε τι με βρήκε
![]() οπότε εκτός απο τα κουτάβια μαθαίνω ότι και τα ενυδρεια θέλουν υπομονή κι επιμονή και σταθερότητα κουράγιο καρδιά μου............. |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
ροή, κυανοβακτηρίδιο και μονομαχος::: | poppy | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 0 | 12-08-10 18:06 |
Κυανοβακτηρίδιο | newfish | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 6 | 31-12-02 03:21 |