|
Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
|||
|
|||
![]()
Εγώ μονο ηλ/κή βαλβίδα θα έβαζα. Το δευτερο σε γλυκού νερού.... Δεν νομίζω τακη...
|
|
||||
|
||||
![]()
ιδέα απορία (για διάχυση)
στα της δουλειάς μου -προκειμένου να αναμίξουμε δύο υγρά πολύ διαφορετικής πυκνότητας κάνουμε ένα δίκτυο σωληνώσεων με δυό τρείς απότομες στροφές και ρίχνουμε το ένα υγρό στο άλλο ακριβώς πρίν τις στροφές έτσι η ταχύτητα και η περιδίνηση που προκαλείτε απο τις στροφές τα αναμιγνύει λέω λοιπόν με βάση άλλους τρόπους διάχυσης που διαβάζω εδώ κι εκεί αν στην επιστροφή του φίλτρου βάζαμε δυό τρείς στροφές και ρίχναμε το διοξείδιο αμέσως πρίν θα διαλυόταν άραγε? γιατί αυτό είναι και αέριο,δεν είναι υγρό με υγρό ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Εγω συνδεσα το σωληνακι του CO2 στο εσ. φιλτρο Eheim 2010 που εχω και ολα τελεια !! Καλυτερη διαχυση δε μπορουσα να φανταστω. Κατηργησα ολους τους διαχυτηρες που πηρα και ειχαν ο καθενας τα προβληματα του.
|
|
||||
|
||||
![]()
δηλαδή περνάει μέσα απο το φίλτρο το διοξείδιο?
ή στην εξαγωγή λές? αυτό δεν είναι πρόβλημα για τα βακτήρια του φίλτρου? |
|
|||
|
|||
![]()
Οχι δεν εννοουσα αυτο.
Καποια φιλτρα (οπως πχ τα εσωτερικα Eheim) εχουν υποδοχη για σωληνακι το οποιο εκτιθεται στον αερα και ετσι παραλληλα κανουν οξυγονωση του νερου. Εγω αντι για το σωληνακι αυτο συνδεσα στην υποδοχη το σωληνακι παροχης CO2. |
|
||||
|
||||
![]()
στην εξαγωγή ναι-το έχω παρατηρήσει και σε εσωτερικά φίλτρα περισσότερο
|
|
||||
|
||||
![]()
η μπουκάλα ήρθε
τα διπλά μανόμετρα και η μικρομετρική βαλβίδα (βέβαια το ενυδρείο βρίσκεται σε συσκότιση αλλά τέλοσπάντων......) μετρητή φυσαλίδων χρειάζομαι? o diy είναι ΟΚ ή δεν αρκεί? και με 230 λίτρα νερό τι ρυθμό να δώσω στις φυσαλίδες? ή απλά ξεκινάω με μία το δευτερόλεπτο και βλέποντας (μέσω μετρώσεων) και κάνοντας? |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Ερώτηση? (περι ιχθυοφόρτισης) | StelMex | Αρχάριοι γλυκού νερού | 6 | 19-01-09 20:38 |
Ερώτηση περι "μπουμπουνίσματος" CO2 | kostasthess_ | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 30 | 22-05-08 15:52 |
Ερώτηση περι αρτέμιας | AXEL | Γλυκό νερό - Γενικά | 22 | 09-05-08 02:05 |
Ερώτηση περι metal halide λαμπτήρων | johnny98130 | Φωτισμός | 14 | 22-01-07 22:31 |
Κατασκευή συστήματος ελέγχου ενυδρείου | Stathis | Λοιπός εξοπλισμός | 11 | 17-03-04 14:22 |