|
Περιβάλλον δεξαμενής (τεχνητής λίμνης) Η άγρια πανίδα που συγκεντρώνεται περιμετρικά της δεξαμενής μας. Ποιά η σωστή διαχείρηση, η μέριμνα και η υπευθυνότητα του ιδιοκτήτη? |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
|||
|
|||
![]()
Η φυση οντως ακομα και στον μικροκοσμο της ειναι εκπληκτικη !
Αυτο το νησι , καθε φορα που λεω οτι το ξερω και εχω δει ολο το φυσικο του κοσμο, παντα με διαψευδει και ανακαλυπτω κατι καινουριο. Εχω καταχωρησει μερικα ασιατικα και αφρικανικα ειδη πτηνων στην ορνιθολογικη εταιρια, εχω καταγραψει μια ασιατικη νυχτοπεταλουδα, μια αφρικανικη πεταλουδα και 2 ειδη πεταλουδων ακομα που δεν αναφερονται στην Σαμο. Τωρα αυτη η λιμπελλουλα και στο μελλον ποιος ξερει.. Αστειρευτη φυση, πανεμορφο νησι και γεματο σπανιες εκπληξεις απο αλλες ηπειρους. Σας ευχαριστω που σας αρεσε. Μολις βρω χρονο θα ανεβασω νεο ενδιαφερον θεμα σχετικα με ενα σπανιο φυτο με ασχημη οψη που απο την αρχαιοτητα ηταν γνωστο για την δραση του στον ανωδυνο τοκετο, και 2 σπανιες πεταλουδες που αλληλοσυνδεονται. ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Kαι καμια φωτο απο καμια "σπανια" τουριστρια στο νησι μας καλοδεχουμεν η θα ηταν...
![]() Με τι μακρο και τι φλας εχεις τραβηξει ρε Αλεξ αυτες τις φωτο-ξυραφι? Πες και τις παραμετρους αν τις εχεις προχειρες...
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Τα στοιχεια της φωτογραφιας ειναι: Παράθεση:
|
|
|||
|
|||
![]()
Όντως πανεμορφο..
Μια και μιλάμε για λιβελούλες να σας πώ τί έπαθα και εγώ.. Έχω ένα μικρό (από τα Τζάμπο) ενυδρειάκι-γυάλα, και είπα να βάλω δυο θηλυκά γκάπι για να γεννήσουν (σήμερα είδα τα μικρά και μετέφερα τις μάνες σε άλλο χώρο, μαζί με χρυσόψαρα). Προκειμένου να διασφαλίσω την επιβιωση των νεογνων μόλις γεννηθούν έπρεπε να βάλω φυτά στο χώρο, αλλά αυτά που είχα στα ενυδρεία ήταν μικρά. Έτσι έκανα την (λίγο απερίσκεπτη) κίνηση να φέρω κερατόφυλλο και Egeria από τη λίμνη. Λέω απερίσκεπτη γιατί μετά από κάποιο διάστημα παρατήρησα μια αρπακτική προνύμφη λιβελούλας΄, που προφανώς είχε μεταφερθεί σαν αυγό από τα φυτά της λίμνης, να κολυμπάει μαζί με τα γκάπι στο ενυδρείο.. Ευτυχώς δεν είχα κάποιο ατύχημα με τα ψάρια και κάποιες μέρες μετά αντίκρυσα αυτό μέσα στο ενυδρείο, απομεινάρι της μεταμόρφωσης.. ![]() Κοιτώντας στο παράθυρο, την εντόπισα ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Αλεξανδρε την αλλη φορα θα με παρεις και μενα στη Σαμο να πηγαινουμε μαζι για εξερευνησεις..
![]() υπεροχες οι φωτογραφιες!! Παράθεση:
![]()
|
||||
|
||||
![]()
Είσαι απίστευτος φίλε!!
![]() ![]() ![]() Πάντα τέτοια!! ![]() ![]() ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Ευχαριστω Νασο.
Δημητρη απο τουριστριες, αυτη την εποχη μονο...γριουλες. Ειναι η εποχη των ΚΑΠΗ τωρα ![]() Το exif των φωτογραφιων θα το ποσταρω οταν παω σπιτι γιατι γραφω απο τη δουλεια. Πανο, μπαινω στα χωραφια σου. Ειναι πολυ ενδιαφερον κι εχω και πληρες φωτορεπορταζ ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
κι εγώ!
![]()
«...όταν μια πόρτα στη ζωή κλείνει, μια άλλη ανοίγει. Ευτυχισμένος θα είναι ο άνθρωπος που δεν θα σταθεί να κλαίει μπροστά στην κλειστή πόρτα, αλλά θα ψάξει να βρει την ανοικτή και να ευτυχήσει.» [B]Helen Keller [ |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|