|
|
||||
|
||||
![]()
Τον φωτισμο τον υπολογιζεις με watt/λιτρο! Πολυ εχουν ευκολα φυτα με 0,3watt/λιτρο και αλλοι εχουν μεχρι και 1watt/λιτρο, μπορει και παραπανω. Τωρα σε τοσα πολλα λιτρα 690, που στο τελος βλεπω να μενουν περι τα 400 αν βαλεις υποστρωμα-πετρες νομιζω οτι και με 200watt φωτισμο μια χαρα θα εισαι, οπως λες δεν θα εχει και πολλα φυτα!
|
|||
|
|||
![]()
και λιγοτερο απο 200 βατ θα είναι μια χαρα! Το 0.3 και 1 βατ ανα λίτρο είναι τελείως μπακαλικο πραγμα που χρησιμοποιούμε όλοι.
Αρη φιλικά έτσι; Ακουγετε λιγο επιθετικά αλλα δεν είναι! ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Ναι, εγω ειπα 200watt για πολυ καλο φωτισμο, και 0.3 να το βαλεις πας στα 120-130watt και παλι μια χαρα θα ειναι!
|
|||
|
|||
![]()
Έχε υπ'όψιν σου να μην μετράς την αρχική αγορά, αυτό είναι άπαξ, αλλά και την κατανάλωση που θα έχεις. 150W που καίνε για 8-9 ώρες τη μέρα είναι σημαντικότατο κόστος στον λογαριασμό...
|
|
|||
|
|||
![]()
το ενα ενυδρείο εχει 2 λαμπες t8 και μου ειπε οτι ειναι αρκετό.Δεν ξερω αν είναι όντως ή αν είναι επειδή θελει να το πουλήσει απλα ούτε εγω θα χρειαστώ επαγγελματικούς φωτισμούς λογο του ότι είμαι φοιτητής και απο ότι βλέπω είναι αρκετά ακριβοί όσο για την δεή το ξέρω αλλα πιστέυώ η χαλάρωση που θα μου δείνει θα είναι ακριβότερη
![]() |
![]() |
Tags |
Ερώτιση για φωτισμό |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Τι φωτισμό; | sp67 | Φωτισμός | 4 | 19-05-09 08:22 |
Απορία για φωτισμό | vaios | Bettas | 15 | 11-09-08 16:50 |
Πρόβλημα με φωτισμό | corleone | Αρχάριοι γλυκού νερού | 14 | 18-12-07 13:49 |
Ερώτηση για φωτισμό. | ginodim | Φωτισμός | 30 | 07-05-07 23:02 |
προτάσεις για φωτισμό | drakoulis | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 3 | 16-11-05 19:36 |