|
|
||||
|
||||
![]()
πιστευω πως πιο ευκολη και πιο σιγουρη λυση για να στρωσεις το ενυδρειο θα ειναι να βρεις μπολι. δεν νομιζω να δυσκολευτεις, ολο και καποιος απο αθηνα θα ειναι σε θεση να σου προσφερει.
τωρα γενικα τα βακτηρια θα χρειαζονται αμμωνια για να αναπτυχθουν αλλα δεν ξερω αν χρειαζεται να βαλεις ολοκληρο πουγκι ή απλα να ταιζεις σα να ειχες ψαρι μεσα. πιστευω πως αν διαβασεις το σχετικο υπομνημα για στρωσιμο χωρις ψαρια θα βρεις ακριβως τι πρεπει να κανεις. http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=13656 <------να το ![]() ------------------------------------------------------ α και μην ξεχασεις να ελεγξεις και τα νιτρωδη σου!! ![]()
|
||||
|
||||
![]()
οκ περιμενω και αλλες αποψεις να δουμε...
|
|
||||
|
||||
![]()
αν δεν εχεις βαλει τροφη μεσα και μετρας αμμωνια αυτη ισως προερχεται απο οργανικα καταλοιπα στο νερο η/και στα αντικειμενα που εχεις μεσα.σαυτο μπορει να απαντησει καποιος πιο εμπειρος απο μενα γιατι μπορει και να μην ισχυει.αν ισχυει, καποια στιγμη αυτη η αμμωνια θα καταναλωθει απο οποια βακτηρια αναπτυχθηκανε και θα λοιμοκτονησουνε αν μεινουνε χωρις φαι.οποτε παλι δε θαχεις βιολογια και θα πρεπει να ξαναξεκινησει ο κυκλος.η γνωμη μου ειναι οτι πρεπει ειτε να κανεις μετρησεις τακτικα και να προσφερεις τροφη στα βακτηρια(βαζοντας μεσα τροφη) μεχρι να στρωσει και να μηδενισει η αμμωνια-κατι που θελει χρονο για να γινει- η να βρεις μπολι και να επιταχυνεις τη διαδικασια.υποψιν οτι και τοτε θα πρεπει να κανεις μετρησεις αλλα το στρωσιμο γινεται θεαματικα πιο γρηγορα.αυτα που σου λεω ομως στα λεω με επιφυλαξη γιατι κιεγω αρχαριος ειμαι.περιμενε να απαντησουνε κιαλλοι.σιγουρα θα σε βοηθησουνε τα παιδια εδω μεσα εμενα μεχουνε βοηθησει πολυ
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Eγινε φιλε μου. Να εισαι καλα, περιμενω λοιπον τι θα μου πουνε και οι υπολοιποι και βλεπω. Παντως εχω και φιλο που μπορει να μου δωσει μπολι αλλα δεν ξερω κατα ποσο θελω να το κανω με μπολι...σιγουρα ειναι πιο γρηγορο το στρωσιμο, δεν το συζηταω...
|
|
||||
|
||||
![]()
Eχω εναν φιλο με ενυδρειο 180 λιτρα που τρεχει παραπανω απο 2 χρονια...
Καπου μου ειπαν να παρω 2 λιτρα νερο απο το νερο του και να το ριξω στο νερο μου και να ριξω μεσα και 2-3 ψαρακια μαζι...εγω στο ενυδρειο σαν τελικη ιχθυοφορτιση σκεφτομαι 3 το πολυ 4 guppy...οποτε αν κανει να του παρω νερο και να ριξω ψαρακια, θα ριξω 2 guppy... Μπορω να παρω και απο τον φιλο μου με ενα 10λιτρο μπετονι που εχω αχρησιμοποιητο 10 λιτρα...ειναι προτιμοτερο απο το να του παρω μονο 2? Το ενυδρειο μου καθαρα εχει περιπου 25 λιτρα.. Το ενυδρειο του φιλου μου δεν εχει περασει αρρωστιες.. |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Οσο για την ιχθυοφορτωση διαφωνω. Τα γκαπυ γεννοβολανε διαρκως και ο πλυθησμος δεν μενει στο ... "3 το πολυ 4 guppy" 30 λιτρα θα ειχα μονο για να βαζω προσωρινά τα μικρα τους μεχρι να δωθουν. Το ενυδρειο σου ειναι καταλληλο να το φυτεχεις και να βαλεις ενα μονομαχο και μερικα σαλιγκαρια Anentome helena να σου κρατουν χαμηλο τον πληθυσμο των σαλιγκαριων λαθρεπιβατων. Οτιδηποτε περαν αυτου εμπεριεχει στρες και των ψαριων και δικο σου. ------------------------- Κατα τη γνωμη μου πιο πολλα αυτοτροφα περιεχει το microbe lift που εριξες παρα το σκετο νερο. http://www.aquatek.gr/vb/showpost.ph...8&postcount=54
Γραφει ελευθερα και ανεπηρεαστα την αποψη του και ευχαριστει το GAB που του δινει αυτη τη δυνατοτητα. Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη delta66 : 12-05-11 στις 15:09 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
guppies σε 25 λιτρο, μερικες ερωτησεις. | greenjanek | Ζωοτόκα | 13 | 08-01-10 15:01 |
sos μερικες ερωτησεις | reselie | Αρχάριοι γλυκού νερού | 1 | 24-12-09 09:20 |
Μερικες φωτο απο το ενυδρειο μου. | andreas72 | Φωτογραφίες μελών | 8 | 08-04-08 16:56 |
μερικες φωτο απο το ενυδρειο μου. | chriskousis | Φωτογραφίες μελών | 3 | 27-11-07 11:04 |
μερικες ερωτησεις | Vasilis | Θαλάσσια Βιολογία | 13 | 22-07-05 14:01 |