|
|
|||
|
|||
![]()
Εμμμ...κοιτααα..δεν διαθετω ακομα απλα την αλλη εβδομαδα 8α την εχω δικια μου..θα την βαλω σε ενα ενυδρειο περιπου 40-50 λιτρα..Κε οπως το βλεπω επειδη ειμαι πολυ αποφασισμενος να φροντισω αυτα τα ζωακια μακραν καλητερα απο τα pet shop μαλλον θα βαλω μεσα 2 ισως κε 3 αλλαα 8α ειναι μικρο το ενυδρειο..Οποτε 2...εε αν φανταστεις τα pet shop τις δινουν πολυ μικρες...εε υπολογισε μεχρι το καλοκαιρι που θα φυγω τελη με αρχες ιουνιου θα ειναι λιγο μεγαλυτερες ισως δν ειμαι σιγουρος..εε οπως τισ πουλανε τα πετ σοπ ετσι θα ειναι..Τωρα κοιτα σε ηλικια ειμαι (14) κε μαρεσουν οι χελωνιτσες απο τα 8-9 μου που ειχα παλιαα..Κε δεν 3ερω τη να κανω με αυτο το προβλημα..Ισως ειναι εδω η μαμα μου με την αδερφη μου κε την ταιζουν κε τησ αλλαζουν το νεροο..αν δεν ειναι κε φυγουμε οικογεννιακως τη κανουμε?? Εσι τι κανεις αν πασ διακοπες τισ περνεισ μαζι σου??
Παρακαλω 8ελω πολλες απαντησεις... |
|
||||
|
||||
![]()
Χαχα! Εννοουσα η χελώνα τι ηλικία είναι!
![]() ![]() Οταν είναι μικρή τρώει πιο συχνά απ'οτι οταν είναι μεγαλη. Να φανταστείς οτι οταν γίνει 6-7 χρονων 3 φορες την εβδομαδα θεωρείται αρκετό. Τώρα, αν την ταϊσεις καλα (ΛΙΓΟ παραπανω, απο το συνηθισμένο) δεν θα έχει πρόβλημα για μια εβδομαδα. Αμα θέλεις σονυ και καλα να την ταϊζεις μπορείς να τις βάλεις μια αυτόματη ταϊστρα. Επίσης, να ξέρεις οτι είναι σημαντικό να της δίνεις ασβεστιο κ βιταμίνες για να κανει γερό καβούκι. Αυτό είναι ενα φορουμ που εξειδικευεται στα ερπετα. Αμα θες ρώτα και εκεί περισσότερες πληροφορίες για το πως να ξεκινησεις σωστα. (γιατί εγω είχα ξεκινησει λαθος) Αν δεν είναι σωστο το να παραθεσω το λινκ, ας σβηστεί! ![]()
|
|||
|
|||
![]()
Χαχα!! Νε οκε απλα την ηλικια την εγραψα για γνωριμια κιλας..οκε.Κε αποτι σου ειπα θα την παρω την αλλη βδομαδα..Αρα θελει συχνα ταισμα..Οσο για την αφτοματη ταιστρα ειναι καλη ιδεα..αν μπορεις πες μου κιολασ ποσ δουλευει..Για να τις παρω μαζι δν υπαρχει καποιος τροποσ δλδ?
|
|
||||
|
||||
![]()
Βεβαιως μπορείς να τις παρεις μαζί σου. Αλλα είναι πολυ ταλαιπώρια και για εσένα, και για αυτες. Μπορεις να παρεις ενα μικρό ενυδρειακι πλαστικό, στο οποιο θα τις έχεις (για να είναι ελαφρυ). Οταν θα είσαι στον δρόμο δεν θα εχεις νερό, γιατι θα κουράζονται αλλιως, και θα γεμιζεις λίγο. Διακοσμητικά και χαλικια κτλπ οχι, για να μην πεσουν στις χελωνες και τις τραυματίσουν!
Να ξες οτι οι χελωνες εκτος νερου δεν μπορουνε να φανε, γιατί χρησιμοποιουν το νερο για να καταπίνουν. Οπως σου είπα, δεν θυμαμαι τι ακριβως κανεις στις μικρες ηλικιες! ![]() Η αυτόματη ταϊστρα είναι ενα απλο μηχανημα. Βαζεις σε ενα δοχειο την τροφή, και αυτό έχει μια εγκοπη. Την προκαθορισμένη ώρα, ριχνει την ποσοτητα της τροφής που έχεις επιλεξει. Μπορεις να βρεις απο φθηνες (16 ευρω) μεχρι πολυ ακριβες 80-100 +. Εγώ έχω μια της Hydor που είναι ηλεκτρονικη. Ρυθμίζεις την ώρα, ρυθμίζεις τις ώρες που θες να ταϊζει (μεχρι δυο ταϊσματα/μερα) και λειτουργεί για πολυ καιρό με 2 απλες ΑΑ μπαταριες. Αυτη την βρήκα στα 32 (αν θυμαμαι καλα).
|
|||
|
|||
![]()
Ωρεα..Αλλα κε με το νερο τι κανουμε που χρειαζεται αλλαγμα 1 φορα την εβδομαδα..?? Διοτι εγω καθε χρονο φευγω αρκετα....Ενταξει αν χρειστει να φυγω πολυ θα τις παρω μαζι..κε θα παρω κε το ενυδρειο μαζιι..
![]() http://www.naturaleshop.gr/prod.php?id=223 κατι σαν κε αυτην...!! Ωραια εφχαριστω πολυ για τον χρονο σου..Μονο απαντησε μου..για το νεροο..αν δν τισ παρω μαζι με το νερο τι κανουμε??? |
|
||||
|
||||
![]()
Δεν ξέρω.... Δεν μπορω να σκεφτώ κατι. Αμα φυγεις για μια εβδομάδα παντως, και δεν τρωνε, δεν θα λερώνουν πολυ, οπότε θα είναι οκ.
Υ.Γ. Εννοείται πως θα παρεις ενα εσωτερικό φιλτρακι. Υπαρχουν καποια κινεζικα με 7-9ευρω που θα σου κανουν μια χαρα την δουλεια. Μην σε πιασουν κοροιδο και δωσεις παραπανω για εσ. φιλτρο. Εγώ κάτι τετοιο εννουσα. Αλλα σου λεω, για μια εβδομάδα, εφοσον είναι υγιεις χελωνες δεν θα έχουν πρόβλημα.
|
|||
|
|||
![]()
οκε καταλαβα. να σε καλα που με βοηθησες..
![]() Για οτηδηποτε αλλο θα ξαναρωτησω.. ![]() |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
οι χελώνες μου!!! | valantis | Άλλα ζώα | 9 | 18-01-10 18:22 |
Χελώνες Βοήθεια | makis2424 | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 2 | 30-08-08 20:53 |
γλίτσα σε χελώνες | πορτοκαλίτσα | Άλλα ζώα | 5 | 21-09-07 14:17 |
Χελώνες | ramsys | Γλυκό νερό - Γενικά | 13 | 06-06-07 22:43 |
Χελώνες & Μονομάχοι ??? | hobbyman | Bettas | 5 | 05-10-06 13:40 |