Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Επιστροφή   Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου > Γενικά > Greek Aquarist's Boards

Greek Aquarist's Boards Οτι έχει να κάνει με τήν λειτουργία του forum. Προβλήματα, σχόλια, παρατηρήσεις.

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 02-05-11, 13:56
bokostas Ο χρήστης bokostas δεν είναι συνδεδεμένος
Banned

Περιοχή: Θεσσαλονίκη Καλαμαριά
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Raven Εμφάνιση μηνυμάτων
Δεν βλεπω εξ αλλου την πλειοψηφια των μελων να ενισταται, 5-10 ατομα βλεπω να διαφωνουν. Συμπαιραινω οτι η συντριπτικη πλειοψηφια συμφωνει.
Παράθεση:
Αν καποιοι λιγοι δυσαρεστηθουν λογω του νεου συστηματος, πολλοι περισσοτεροι θα ανακουφιστουν ...
Eίναι λίγο αυθαίρετο το συμπέρασμά σου Αλέξανδρε, μάλλον η συντριπτική πλειοψηφία έχει καταλάβει ότι δεν υπάρχει λόγος να διαμαρτύρεται για
πράγματα που προ-αποφασίζονται από 2-3 άτομα και απλά ανακοινώνονται, χωρίς τη δυνατότητα "συναπόφασης" από την πλειοψηφία.

Αν σας ενδιέφερε η γνώμη της πλειοψηφίας, θα μπορούσατε ίσως να το θέσετε σε συζήτηση πριν το εφαρμόσετε, ή ακόμη και να ρωτήσετε τη
γνώμη της εκ των υστέρων, φτιάχνοντας ένα θέμα υπό τύπο δημοσκόπησης (poll) για να ψηφίσουμε ποιό από τα 3 συστήματα θέλουμε.

Και τότε ίσως αυτή η συζήτηση να μην ακουγόταν σαν άσκοπη γκρίνια 5-10 ατόμων (κι αυτό ενοχλεί πιο πολύ από τις αλλαγές στις αγγελίες).
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 02-05-11, 14:01
QS-Plan Ο χρήστης QS-Plan δεν είναι συνδεδεμένος
Banned

Περιοχή: Τριανδρία (home) - Συκιές (work)
Προεπιλογή

εμένα απλά μου φαίνεται σαν προ-ειλημμένη απόφαση που ότι επιχειρήματα και αν καταθέσουμε απλά θα προσπεραστούν ελαφρά τη καρδία... κάτι σαν την απόφαση για την ετήσια συνδρομή των 50 ευρώ...
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 02-05-11, 14:06
Το avatar του χρήστη achisael
achisael Ο χρήστης achisael δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Λάρισα city για παντα ΑΕΛάρα
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από bokostas Εμφάνιση μηνυμάτων
Eίναι λίγο αυθαίρετο το συμπέρασμά σου Αλέξανδρε, μάλλον η συντριπτική πλειοψηφία έχει καταλάβει ότι δεν υπάρχει λόγος να διαμαρτύρεται για
πράγματα που προ-αποφασίζονται από 2-3 άτομα και απλά ανακοινώνονται, χωρίς τη δυνατότητα "συναπόφασης" από την πλειοψηφία.

Αν σας ενδιέφερε η γνώμη της πλειοψηφίας, θα μπορούσατε ίσως να το θέσετε σε συζήτηση πριν το εφαρμόσετε, ή ακόμη και να ρωτήσετε τη
γνώμη της εκ των υστέρων, φτιάχνοντας ένα θέμα υπό τύπο δημοσκόπησης (poll) για να ψηφίσουμε ποιό από τα 3 συστήματα θέλουμε.

Και τότε ίσως αυτή η συζήτηση να μην ακουγόταν σαν άσκοπη γκρίνια 5-10 ατόμων (κι αυτό ενοχλεί πιο πολύ από τις αλλαγές στις αγγελίες).

παλι πολυ σωστος ο Κωστας.
αφου παιδια και κυριοι οταν γινεται κατι εδω.. πρωτα το κανετε και μετα το ανακοινωνεται. οποτε ποιο το νοημα καποιος να ασχοληθει μετα..??
θα μπορουσε οντως να γινει ενα πολλ και να δουμε ποιος θελει..
σας παω στοιχημα οι παραπανω..
-------------------------
Παράθεση:
1. Το νεο συστημα κλεινει ηδη μηνα. Δυσκολα να μην το ειδαν ολοι !
2.Αν τους ενδιεφεραν τοσο πολυ οι αγγελιες θα επαιρναν.

Οχι πριν δεν δουλευε γι αυτο και παρθηκαν μετρα..

σορυ κιολας αλλα εισαι λαθος.. αυτο ειναι σαν ''καραμελα'' ..
το ειπε και ο Κωστας..

η συντριπτική πλειοψηφία έχει καταλάβει ότι δεν υπάρχει λόγος να διαμαρτύρεται για

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη achisael : 02-05-11 στις 14:06 Αιτία: Automerged Doublepost
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 02-05-11, 14:09
Raven Ο χρήστης Raven δεν είναι συνδεδεμένος
Γηραιοί του GAB

Περιοχή: Athens
Προεπιλογή

Παράθεση:
... κάτι σαν την απόφαση για την ετήσια συνδρομή των 50 ευρώ... Σήμερα 14:56
Αυτο τωρα που κολλαει στο θεμα με τις αγγελιες; πικρα να βγαλουμε και ας την βγαλουμε οπου ναναι.

Παιδια συζητηστε το οσο θελετε. Εγω κατεθεσα την αποψη μου και δηλωνω οτι ειμαι υπερμαχος του τωρινου συστηματος. Αποδιδιει και αυτο φανηκε.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 02-05-11, 14:10
Tolis Ο χρήστης Tolis δεν είναι συνδεδεμένος
Δικτάτωρ

Περιοχή: Αθήνα
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από achisael Εμφάνιση μηνυμάτων
οποτε ποιο το νοημα καποιος να ασχοληθει μετα..??
Ακριβως.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 02-05-11, 14:18
Το avatar του χρήστη achisael
achisael Ο χρήστης achisael δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Λάρισα city για παντα ΑΕΛάρα
Προεπιλογή

ε τοτε η κουβεντα ληγει..
τι θελουμε και το συζηταμε..??

υ.γ. γνωμη μου δεν ειναι σωστο οταν καποιος εχει ενα φορουμ να κανει οτι θελει γιατι απλα ειναι δικο του.. υπαρχουν και μελοι..
αν θελετε καντε μου μπαν δεν με ενδιαφερει..
θα παω αλλου που ισως μετραει και η γνωμη μου..
εγω θελω να ειμαι καπου μελος που να μπορω να πω την γνωμη μου , να μετραει κιολας οχι αερολογιες ..

μου αρεσει το φορουμ εδω , γι αυτο ειμαι και ενεργο μελος..
το να ''τιμωρουνται'' ολοι για 2-3 ειναι απλα...

αν ''ποναει'' αυτο που λεω συγνωμη αλλα ετσι ειναι.
δυστυχως ''ξενερωνω'' οταν βλεπω τετοιες αποφασεις..
ετσι θελω και τελος.

ελπιζω να αλλαξεις γνωμη και αν το φορουμ ειναι σωστο να κανει poll να δειτε αν συμφωνουν ολοι η οχι..

Χαιρετω..
Παλιά 02-05-11, 14:37
Banned

Προεπιλογή

Τόλη προφανώς έχεις κάθε δικαίωμα να διαχειρίζεσαι το φόρουμ όπως θέλεις και να μη ρωτάς κανέναν, με γειά σου με χαρά σου και τα σκυλιά δεμένα.

Αλλά το να επικαλείται ο Αλέξανδρος την "συντριπτική πλειοψηφία" για μια απόφαση που πήρες μόλις χθες και δεν πρόλαβε να δοκιμαστεί, ε είναι κάπως...
Και την οποία απόφαση (να μη μπορεί ούτε ο συντάκτης της αγγελίας να την αλλάξει, προσθέσει κλπ) αν την κατεβάζατε σε ψηφοφορία, θα έπαιρνε
τουλάχιστον 80% "όχι". Αν το αμφισβητείς, δεν έχεις παρά να ανοίξεις ένα poll, έτσι από περιέργεια κι ας μην εφαρμόσεις αυτό που θα ψηφιστεί.

¶λλο θέμα το δικαίωμά σας να διαχειρίζεστε το φόρουμ όπως θέλετε κι άλλο θέμα η πλασματική επίκληση πλειοψηφιών.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 02-05-11, 14:44
Tolis Ο χρήστης Tolis δεν είναι συνδεδεμένος
Δικτάτωρ

Περιοχή: Αθήνα
Προεπιλογή

Θα ξαναπω κι ας γινομαι κουραστικος, οτι το GAB ειναι ενα ενυδρειακο φορουμ, και προσπαθει οσο ειναι δυνατον να παρεχει σωστες πληροφοριες για οτι εχει σχεση με τα ενυδρεια. Ειναι το πρωτο και παλιοτερο ενυδρειακο φορουμ, και κλεινει 10 χρονια. Για οχτω τουλαχιστον χρονια λειτουργουσε μια χαρα ως προς τις αγγελιες, ισοροπημενα και χωρις προβληματα. Τον τελευταιο ενα-εναμισυ χρονο, η κατασταση ξεφυγε - δεν με ενδιαφερουν οι λογοι, οπως και δεν με ενδιαφερει να εχει μελη το GAB που θεωρουν προτεραιοτητα τις αγγελιες.
Εχετε δικιο οσον αφορα την ανανεωση πληροφοριας (πουληθηκαν καποια, αλλαγη τιμης κλπ) απο τον βαζοντα την αγγελια, γιαυτο και το ειχα αφησει ετσι. Αλλά δυστυχως οπως λεει και ο Χαλβας, γραφτηκαμε στα παλαιοτερα των υποδηματων, αρκετων. Δεν εχω την διαθεση να "χαραμιζω" τον λιγο χρονο και την καλη διαθεση των συντονιστων στο να παρακολουθουν τις αγγελιες, να μοιραζουν καρτες και ποινες. Και να τ ακουνε κιολας μετα αν "τιμωρησουν" καποιον.
Επαναλαμβανω, το φορουμ ηταν παντα ενυδρειακο, και οι αγγελιες ηταν και θα ειναι ενα απλο βοηθημα.
Μεχρι να αλλαξουμε νοοτροπια.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 03-05-11, 11:15
Το avatar του χρήστη zipo
zipo Ο χρήστης zipo δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Θεσσαλονίκη/Καλαμαριά
Προεπιλογή

Η γνώμη μου είναι πως η απαγόρευση απάντησης των αγοραστών στην αγγελία προκαλέι προβλήματα και λύνει κάποια άλλα.Συνηθίζεται και κάνει τις αγγελίες πιο δύσχρηστες,αλλά δεν τις καταργεί.Δεν ξέρω αν υπάρχει επιλογή στο πρόγραμμα να μην εμφανίζει τις αγγελίες στα unread posts.Αν υπήρχε τέτοια επιλογή,θα έκανε την ίδια δουλειά (θα "καθάριζε" το φόρουμ) χωρίς να προκαλέι κανένα πρόβλημα.Απλά,όποιος θα ήθελε να δει τις αγγελίες θα πήγαινε στην κατηγορία αυτή και τέρμα.Σε κάθε περίπτωση,η μείωση του χρόνου αναμονής για π.μ. λύνει τα προβλήματα που προκύπτουν από το πρώτο μέτρο σε μεγάλο βαθμό.

Το νέο μέτρο,φυσικά,του ενός και μόνου ποσταρίσματος και της απαγόρευσης του update από τον δημιουργό της αγγελίας απλά καταργεί τις αγγελίες.Δίνει κάποιος κάτι σα σύνολο και σκέφτεται να το "σπάσει" λίγο αργότερα.Θα ανοίγει 10 αγγελίες ή θα στείλει 150 p.m. μέχρι να βγάλει άκρη.Έχουμε και άλλες δουλειές.Αυτό το μέτρο δε λύνει απλά κάποιο πρόβλημα,αλλά δείχνει και μη σεβασμό του φόρουμ προς τα μέλη του.Όσο για τους "κομμήτες" υπάρχουν άλλοι τρόποι να αντιμετωπιστούν πολύ πιο αποτελεσματικά.Το ΑΝ πρέπει να αντιμετωπιστούν είναι άλλη ιστορία.Εγώ δεν το καταλαβαίνω,γιατί δεν μπορούμε να διαχωρίσουμε αυτούς που δε θα ξαναγράψουν ποτέ από αυτούς που μπορεί να ξαναγράψουν στο φόρουμ.Ακόμα και το πρώτο ποστ κάποιου να είναι μια αγγελία,αυτό σημαίνει πως είναι κάποιος που ασχολείται με ενυδρεία και θα διαβάσει και 5-10 θέματα όταν θα γραφτεί και μόνο κακό δε θα κάνει.Και αν διαβάσει μερικά πράγματα ποιός μας λέει ότι δε θα συνεχίσει να γράφει και να παρακολουθεί το φόρουμ?Σκοπός δεν είναι η διάδωση γνώσης σε όλους και κυρίως σε άσχετους ή έχω καταλάβει λάθος τους στόχους μας?Δε νομίζω πως αυτός που θα μπει και για να βρει φυτά ή να πουλήσει το παλιό του ενυδρείο για να κάνει μια νέα ερχή δε θα χρειαστεί μετά και τη βοήθειά μας για να πάρει γνώσεις...

Πιστεύω πως ένα ζωντανό φόρουμ δεν μπορούν καθόλου εύκολα να το χαλάσουν οι αγγελίες.Το έντιτ θα είναι μια ωραία λύση για να μη χάνεται η μπάλα και δημιουργούνται περισσότερα προβλήματα από όσα μπορούν να λυθούν.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 03-05-11, 11:19
Το avatar του χρήστη Πάνος
Πάνος Ο χρήστης Πάνος δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Αλεξανδρούπολη
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από zipo Εμφάνιση μηνυμάτων
Δεν ξέρω αν υπάρχει επιλογή στο πρόγραμμα να μην εμφανίζει τις αγγελίες στα unread posts.Αν υπήρχε τέτοια επιλογή,θα έκανε την ίδια δουλειά (θα "καθάριζε" το φόρουμ) χωρίς να προκαλέι κανένα πρόβλημα.Απλά,όποιος θα ήθελε να δει τις αγγελίες θα πήγαινε στην κατηγορία αυτή και τέρμα.
το θεμα δεν ειναι μονο να "καθαρισει" το φορουμ για ολους τους υπολοιπους που το διαβαζουν...αλλα και για τη συντονιστικη ομαδα. αν γινει ετσι οπως λες εμεις παλι θα πρεπει να αναλωνουμε ολο το χρονο μας παρακολουθωντας τις αμετρητες αγγελιες μηπως παρεκτραπηκε καποιος, τσακωθηκε ασχημα, εβρισε, εξαπατησε κ.τ.λ.
το γραφει και ο διαχειριστης εδω..
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Tolis Εμφάνιση μηνυμάτων
Δεν εχω την διαθεση να "χαραμιζω" τον λιγο χρονο και την καλη διαθεση των συντονιστων στο να παρακολουθουν τις αγγελιες, να μοιραζουν καρτες και ποινες. Και να τ ακουνε κιολας μετα αν "τιμωρησουν" καποιον..
Παλιά 03-05-11, 15:05
Banned

Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από nikman Εμφάνιση μηνυμάτων
Νομίζω θα ήταν λάθος να ευνουχίσετε το μεγαλύτερο και παλαιότερο ενυδρειακό φόρουμ για οικονομικοδιαχειριστικά θέματα.
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από georod7 Εμφάνιση μηνυμάτων
τεθηκε πουθενα οικονομικο ζητημα για τη συντηρηση του forum και δεν το ειδα??? ή αλλα λογια να αγαπιομαστε???
Προφανώς ο nikman εννοεί (συγνώμη φίλε για την απόπειρα ερμηνείας της σκέψης σου), ότι αν το φόρουμ αντιμετωπίζει διαχειριστικά προβλήματα λόγω της ερασιτεχνικής
απασχόλησης και του περιορισμένου χρόνου των συντονιστών, θα μπορούσε ίσως να πουληθεί σε κάποια εταιρία που θα αναλάμβανε την διαχείρισή του επαγγελματικά
και μέσω έμμισθων υπαλλήλων της και δεν θα χρειαζόταν να υποτιμηθούν ολόκληρα κομμάτια του (πχ αγγελίες, επί παντός του επιστητού) για οικονομία χρόνου/κόπου.

Πιστεύω όμως ότι το πρόβλημα δεν δημιουργήθηκε από τον περιορισμένο χρόνο των συντονιστών, αλλά από την καταστρατήγηση των κανόνων από πολλούς από εμάς.
Πιστεύω επίσης ότι μια τέτοια αλλαγή δεν θα άρεσε σε κανέναν μας, αφού το φόρουμ θα έχανε τον χαρακτήρα του και θα λειτουργούσε με ψυχρά οικονομικά κριτήρια.
Μακάρι ο διαχειριστής ν' αντέξει να το κρατήσει στην τωρινή του μορφή για πολλά χρόνια ακόμη και να έχει την υπομονή ν' ακούει συχνά-πυκνά τις γκρίνιες μας.
Αφού όλη αυτή η συζήτηση γίνεται για να βρεθούν οι βέλτιστες λύσεις, να βολέψουν όλους μας και να συνεχίσει το φόρουμ την ανοδική του, αλλά παρεΐστικη πορεία.

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από zipo Εμφάνιση μηνυμάτων
Το νέο μέτρο,φυσικά,του ενός και μόνου ποσταρίσματος και της απαγόρευσης του update από τον δημιουργό της αγγελίας απλά καταργεί τις αγγελίες.
Δυστυχώς Δημήτρη, έχεις κατά τη γνώμη μου δίκιο.

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από panos-alex/polis Εμφάνιση μηνυμάτων
το θεμα δεν ειναι μονο να "καθαρισει" το φορουμ για ολους τους υπολοιπους που το διαβαζουν...αλλα και για τη συντονιστικη ομαδα. αν γινει ετσι οπως λες εμεις παλι θα πρεπει να αναλωνουμε ολο το χρονο μας παρακολουθωντας τις αμετρητες αγγελιες μηπως παρεκτραπηκε καποιος, τσακωθηκε ασχημα, εβρισε, εξαπατησε κ.τ.λ...
Δυστυχώς Πάνο, έχεις κι εσύ δίκιο. Γι' αυτό ψάχνουμε λύση που και τον δικό σας φόρτο να ελαφρύνει και τις αγγελίες να μην καταργήσει ουσιαστικά.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 03-05-11, 19:40
Το avatar του χρήστη georod7
georod7 Ο χρήστης georod7 δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Περιοχή: Χανιωτης "σογαμπρος" μενω Κομοτηνη
Προεπιλογή

εγω ξερετε τι πιστευω!!!οτι μπενουμε σε αλλονων χωραφια!!!οπως λετε αρχισε ο ανθρωπος ενα forum, πιθανον ετσι για την πλακα του , αλλα αυτο εξελιχθηκε σε τεραστιο.ειναι σαν να φτιαχνεις εσυ μια σελιδα και να την εχεις κατι χρονια και να σου πει καποιος "θελω να μου την πουλησεις " ή καποιος αλλος "δωστην μωρε τι να την κανεις".ε γιατι να τη δωσω,δικια μου ειναι οτι θελω την κανω!!!
Παλιά 03-05-11, 20:13
Το avatar του χρήστη kingrim
kingrim Ο χρήστης kingrim δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Θεσσαλονίκη
Αποστολή μηνύματος μέσω MSN στον/στην kingrim
Προεπιλογή

στα φορουμ δεν ειναι τοσο απλη η λογικη εχω δει φορουμ να καταστρεφοντε μεσα σε μερικες εβδομαδες εχει πολλα χρονια που ειμαι μελος σε διαφορα φορουμ απο την πρωτη τους μορφη το τοτε απλο Mirc με τα channels
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Δικαιώματα - Επιλογές