Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Επιστροφή   Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου > Γενικά > DIY . Φτιάχτο μόνος σου

DIY . Φτιάχτο μόνος σου Ο τίτλος τα λέει όλα.

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 18-04-11, 16:06
QS-Plan Ο χρήστης QS-Plan δεν είναι συνδεδεμένος
Banned

Περιοχή: Τριανδρία (home) - Συκιές (work)
Προεπιλογή

Είμαι άσχετος με διοξείδια, αλλά στην περίπτωση που ετοιμάσεις μόνος σου, με μαγιά εμπορίου (είτε φρέσκια, είτε σε σκόνη), δεν θα έχει σημασία να μην χρησιμοποιήσεις μαγιά η οποία να έχει λήξει?
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 18-04-11, 16:52
kbourdos Ο χρήστης kbourdos δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Περιοχή: Ymittos
Προεπιλογή

Το μπουκαλι να ειναι διλιτρο coca cola. Δυο κουπες (264 ml = 1 cup) ζαχαρη, 5 ml μαγια φακελακι απο καρφουρ, και 2,5 ml baking soda. Αυτο το μιγμα βγαζει περιπου μια φυσαλιδα καθε δυο δευτερολεπτα, αρκετο για 120 λιτρα ενυδρειο (περιπου). διαρκει περιπου 2 εβδομαδες.
Το νερο να ειναι 32 με 34 βαθμους βαζεις πρωτα τη ζαχαρη και να λιωσει καλα. Επειτα τη baking soda και στο τελος εφοσον την εχεις λιωσει σε ξεχωριστη κουπα. Η μαγια πρεπει να ειναι ενα 8ωρο εξω απο ψυγειο.
Πολυ απλο και τζαμπα.
-------------------------
οοοps... στο τελος τη μαγια

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη kbourdos : 18-04-11 στις 16:52 Αιτία: Automerged Doublepost
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 18-04-11, 18:09
Το avatar του χρήστη gianniwpopi
gianniwpopi Ο χρήστης gianniwpopi δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: μεταμορφωση
Προεπιλογή

μαγια εβαλα μισο κουταλακι ,οσο για το νερο δεν ηταν ζεστο. σοδα δεν εβαλα. πρωτη φορα ακουσα οτι θελει και σοδα
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 18-04-11, 21:08
Το avatar του χρήστη amangos
amangos Ο χρήστης amangos δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Περιοχή: Aθήνα, ¶λιμος (Καλαμάκι)
Προεπιλογή

Tι να μην κάνετε, ένα αγαπάτε την ζωή σας:

Έβαλα 2 φακελάκια μαγιά με 2 κούπες ζάχαρη... Αποτέλεσμα μεγάλωσε πολύ η πίεση, και άρχισε να γίνεται και κάποια υπερχείλιση μαζί με τις μπουρμπουλήθρες. Το ζαχαρόνερο κόλλησε τον ρυθμιστή που είχα βάλει, και ζορίζοντας τον να ξεκολλήσει... έφυγε το σωληνάκι και επήλθε η έκρηξη του Βεζούβιου!!!

Το ελεύθερο σωληνάκι σαν φίδι άρχισε να εκφσενδονίζει ζαχαρόνερο σε όλη την κουζίνα, ψυγείο, πάσο, ταβάνι, σαλόνι, χαλιά, τραπεζάκια, τοίχους, εξώπορτα... Έγινε χαμός!!! Έκανα όλο το σπίτι οίκο ανακωχής. Ήταν τέτοιο το σοκ της γυναίκας μου, που ούτε να μου φωνάξει δεν είχε κουράγιο...

Παραδόξως η γυναίκα μου εξακολουθεί να είναι εδώ, ίσως δεν βρήκε εισιτήρια για το ΚΤΕΛ να γυρίσει στο χωριό της, ή αλλιώς με συγχώρεσε. Δεν τολμάω να ρωτήσω. Αύριο βλέπουμε... Εάν με αφήσει να το ξαναφτιάξω, σημαίνει πως με συγχώρεσε! Σήμερα δεν τολμάω να το πω, ούτε για αστείο.

Μπόχα, όχι αστεία. Πολύ καλή φάρσα. Να κλείσεις μια spite με το μείγμα, και να βάλεις το θύμα να την ανοίξει. Η κουνημένη σαμπάνια δεν κάνει τίποτα! Μιλάμε για τον κακό χαμό.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 18-04-11, 21:20
kbourdos Ο χρήστης kbourdos δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Περιοχή: Ymittos
Προεπιλογή

Για δοσολογιες να εχεις τα φυαλιδια των τεστ. Με μπουκαλα απο αναψυκτικου 1.5 λιτρου δεν μου δουλεψε . Προφανως ισως να ειναι η μεγαλυτερη επιφανεια εξατμησεως που εχει η διλιτρη μπουκαλα.
Να ειχα και ελληνικο πληκτρολογιο στο φορητο θα εγραφα περισσοτερα
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 18-04-11, 22:32
Το avatar του χρήστη xLoMoc
xLoMoc Ο χρήστης xLoMoc δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Περιοχή: Θεσσαλονικη
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από amangos Εμφάνιση μηνυμάτων

Έβαλα 2 φακελάκια μαγιά με 2 κούπες ζάχαρη... Αποτέλεσμα μεγάλωσε πολύ η πίεση, και άρχισε να γίνεται και κάποια υπερχείλιση μαζί με τις μπουρμπουλήθρες. Το ζαχαρόνερο κόλλησε τον ρυθμιστή που είχα βάλει, και ζορίζοντας τον να ξεκολλήσει... έφυγε το σωληνάκι και επήλθε η έκρηξη του Βεζούβιου!!!

Το ελεύθερο σωληνάκι σαν φίδι άρχισε να εκφσενδονίζει ζαχαρόνερο σε όλη την κουζίνα, ψυγείο, πάσο, ταβάνι, σαλόνι, χαλιά, τραπεζάκια, τοίχους, εξώπορτα... Έγινε χαμός!!! Έκανα όλο το σπίτι οίκο ανακωχής. Ήταν τέτοιο το σοκ της γυναίκας μου, που ούτε να μου φωνάξει δεν είχε κουράγιο...

Παραδόξως η γυναίκα μου εξακολουθεί να είναι εδώ, ίσως δεν βρήκε εισιτήρια για το ΚΤΕΛ να γυρίσει στο χωριό της, ή αλλιώς με συγχώρεσε. Δεν τολμάω να ρωτήσω. Αύριο βλέπουμε... Εάν με αφήσει να το ξαναφτιάξω, σημαίνει πως με συγχώρεσε! Σήμερα δεν τολμάω να το πω, ούτε για αστείο.

Μπόχα, όχι αστεία. Πολύ καλή φάρσα. Να κλείσεις μια spite με το μείγμα, και να βάλεις το θύμα να την ανοίξει. Η κουνημένη σαμπάνια δεν κάνει τίποτα! Μιλάμε για τον κακό χαμό.

Φιλε μου εκλαψα στα γελια διαβαζοντας ολο αυτο που εγραψες...αχαχαχ αληθεια τι ειχες στο μυαλο σου?
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 18-04-11, 22:36
dinoc Ο χρήστης dinoc δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Περιοχή: ευκαρπια
Προεπιλογή

Παράθεση:

εισαι κορυφη απλα !
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 18-04-11, 22:42
Το avatar του χρήστη vaspiou
vaspiou Ο χρήστης vaspiou δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Πεδιον Αρεως - Γκυζη!
Προεπιλογή

Παράθεση:

ΠAΡΕ ΜΠΟΥΚΑΛΑ

" I don't know the key to success, but the key to failure is trying to please everybody "

Απάντηση με παράθεση
Παλιά 19-04-11, 07:05
Το avatar του χρήστη amangos
amangos Ο χρήστης amangos δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Περιοχή: Aθήνα, ¶λιμος (Καλαμάκι)
Προεπιλογή

H "ζημιά" έγινε εχθές στις 7 και 5 το απόγευμα. Εγώ εκείνη την ώρα έφευγα για το κολυμβητήριο, έχει ο μικρός προπόνηση. Φεύγοντας είπα να τσεκάρω το ενυδρείο, και έγινε το κακό.

7 και 10 έφυγα...

Στις 10 γύρισα... Το πάτωμα ήταν φρεσκοσφουγκαρισμένο... 3 ώρες καθάριζε η κακομοίρα! Περιττό να σας πω ότι ακόμα κολάνε διάφορα, που της ξέφυγαν... Θα την χωρίσω! Ούτε μια δουλειά σωστή δεν μπορεί να κάνει!!!

ΥΓ. Μέσα σε όλα, παρατήρησε η γυναίκα μου πως... όπως κοπανίστηκε το μπουκάλι της sprite, υπήρξε ζημιά και στην σιλικόνη στο πώμα. Έτσι πήρε την σιλικόνη και ενίσχυσε την κόλληση. Τέτοια γυναίκα έχω εγώ. ¶γγελος κανονικός. Έκανε και επισκευή, ώστε να το βρω έτοιμο για να ξαναβάλω το σύστημα να δουλέψει, παρόλο που τα έκανα όλα μαντάρα...

Το πρωί μου είπε πως δεν θυμάται τι έβλεπε στον ύπνο της, αλλά κάποια στιγμή με κυνηγούσε κι εγώ έτρεχα για να ξεφύγω!!! Προφητικό όνειρο είδε. Μάλλον θα ξανασκάσει η αυτοσχέδια φιάλη!!! Πάω να την ξαναφτιάξω, αλλά εάν μάθετε στις ειδήσεις πως πέθανα, εσείς θα ξέρετε τον λόγο.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 19-04-11, 07:43
QS-Plan Ο χρήστης QS-Plan δεν είναι συνδεδεμένος
Banned

Περιοχή: Τριανδρία (home) - Συκιές (work)
Προεπιλογή

Φίλε.... απλά δεν παίζεσαι.... you just made my day!!!! κλάμμα μου ήλθε από τα γέλια!!!!!!
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Δικαιώματα - Επιλογές