Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Επιστροφή   Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου > Γενικά > DIY . Φτιάχτο μόνος σου

DIY . Φτιάχτο μόνος σου Ο τίτλος τα λέει όλα.

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 17-04-11, 13:28
Το avatar του χρήστη amangos
amangos Ο χρήστης amangos δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Περιοχή: Aθήνα, Άλιμος (Καλαμάκι)
Προεπιλογή

Είχα και ένα ρυθμιστή ροής αέρα, και τον έβαλα ενδιάμεσα, ενώ κατάργησα το βαζάκι με τον μετρητή γιατί δεν μπορούσα με τίποτα να τον κάνω στεγανό.

Τώρα δουλεύει σαν τρελό. Έβαλα την ροή του φίλτρου να χτυπάει τις φυσαλίδες του co2, για να το διαχέει όσο γίνεται. Έχω κυκλοφορητάκι, έχω και παλιό μπιμπερό, αλλά δεν έχω σωστά εργαλεία και φοβάμαι μην παιδεύομαι άδικα. Κάποια στιγμή θα μαζέψω τα εργαλεία μου από εκεί που τα έχω παρατήσει, και θα το φτιάξω κι αυτό, θα έχω και περισσότερο σωλήνα, κλπ.

Στην άλλη πλευρά του ενυδρείου, εξακολουθούν να δουλεύουν οι γνωστές μπουρμπουλήθρες. Άρα το διοξείδιο (με την ροή) θα κάνει τον κύκλο στο ενυδρείο, και οι μπουρμπουλήθρες θα οξυγονώνουν και πάλι τον αέρα. Άρα δεν κινδυνεύουν από ασφυξία τα ψάρια, όσο και να είναι το co2, ή τα έχω κάνει όλα κουλουμβάχατα?

Τώρα υποτίθεται πως λιπαίνονται καλύτερα τα φυτά?
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 17-04-11, 14:19
kbourdos Ο χρήστης kbourdos δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Περιοχή: Ymittos
Προεπιλογή

Ποσα λιτρα ειναι το ενυδρειο σου? Πρεπει να παρεις και ενα τεστ για το CO2 για να μετράς την ποσοτητα CO2 στο νερό. Πριν 3 μηνες τοποθετησα και εγω ενα DIY CO2 και δουλευει αψογα. Μετρητή (bubble counter) χρειαζεσε σιγουρα για να βλεπεις την ποσοτητα του CO2 που μπαινει στο ενυδρειο και ποτε ειναι ωρα αλλαγης της μπουκαλας.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 17-04-11, 16:52
Member

Προεπιλογή

Έχω ένα τεστ co2, αλλά δεν καταλαβαίνω πως δουλεύει!

Είναι της sera

Βάλαμε στο μικρό πλαστικό με σχήμα πυραμίδας τις σταγόνες που λέει, το κλείσαμε, το κολλήσαμε στο τζάμι, χώσαμε και το δάχτυλο από κάτω για να μπει λίγο νερό στο κάτω μέρος, και περιμέναμε με τις ώρες... καμία μεταβολή στο χρώμα, που υποτίθεται ότι θα άλλαζε!

Κάτι δεν έχουμε καταλάβει.

(δεν είναι πληθυντικός μεγαλοπρέπειας, εγώ και η γυναίκα μου τα κάναμε...)

Απορία: Αφού τις βλέπω τις φυσαλίδες να βγαίνουν στο ενυδρείο, γιατί πρέπει να τις βλέπω στο ενδιάμεσο βαζάκι πριν μπούνε στο ενυδρείο?
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 17-04-11, 20:46
Member

Προεπιλογή

Δεν ειναι μονο θεμα να βλεπεις τις φυσαλιδες αλλα να μπορεις να τις μετρας κιολας. Αν μπορεις να τις μετρας χωρις Bubble counter τοτε δεν τον χρειαζεσαι. Για 120 λιτρα ενυδρειο 1 φυσαλιδα καθε ενα η δυο δευτερολεπτα πρεπει ειναι αρκετο (εξαρταται και ποσοφυτεμενο και φωτισμενο ειναι το ενυδρειο).
Μπορει να διοχεταυεις CO2 στο ενυδρειο αλλα ισως να μην ειναι αρκετο η να μην διαλυεται σωστα. Για τον λογο αυτο ισως να μην εχει αλλαξει χρωμα το τεστ σου.
Γνωριζοντας το ΚΗ και το PH μπορεις να υπολογησεις και την περιεκτικοτητα του CO2. Στο http://www.thekrib.com/Plants/CO2/kh-ph-co2-chart.html μπορεις να βρεις τον σχετικό πινακα για το CO2. Αν δεν εχεις CO2 πανω απο 10 mg/lt to test μπορει να μην αλλαξει χρωμα.
-------------------------
Και κατι ακομα, το CO2 τεστ καταγραφει τιμες 4 ωρες πριν (και αλλα τεστ θελει το χρονο του να παρεις ενδειξη.

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη kbourdos : 17-04-11 στις 20:46 Αιτία: Automerged Doublepost
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 17-04-11, 20:54
Member

Προεπιλογή

4 ώρες?
Εγώ κάνα μισάωρο το άφησα...

Όταν προσπάθησα να μετρήσω το CO2 είχα ph 7 και ΚΗ 3
Επειδή δεν πολυκατάλαβα τις καμπύλες, πως ερμηνεύεται αυτό?

Έχω πολλά (εύκολα) φυτά, και πολύ κερατόφυλο από πάνω... Το 1/3 του ενυδρείου είναι κερατόφυλο!
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 17-04-11, 21:03
Member

Προεπιλογή

Εχεις 9 mg/lt. Για να γινει το τεστ πρασινο πρεπει να ειναι πανω απο 20. 20 με 40 ειναι καλο νουμερο για φυτεμενο ενυδρειο. 9 ειναι πολυ χαμηλο.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 18-04-11, 15:08
Το avatar του χρήστη gianniwpopi
gianniwpopi Ο χρήστης gianniwpopi δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: μεταμορφωση
Προεπιλογή

για σας, χτες εφτιαξα και εγω ενα diy co2 allaακομα δεν εχω δει φυσαλιδες. το σωληνακι το εβαλα κοντα στην εισοδο του φιλτρου. μολις ζουλιξω λιγο το μπουκαλι βγαζει φυσαλιδες, απο μονο του δεν εχω δει ακομα. τι να φταιει/?
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Δικαιώματα - Επιλογές