|
Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) Βήμα προς βήμα εκτέλεση και παρουσίαση του τεχνητού μας υγροβιότοπου. Λίγα ή πολλά λίτρα δεν έχουν ιδιαίτερη σημασία, το μόνο που μετράει είναι το αποτέλεσμα. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Eπειδή τυγχάνει να έχω και εγώ παιδιά που έχουν το ίδιο μικρό σπιτάκι που έχεις στην αυλή, μπορώ να καταλάβω και το μέγεθος της λίμνης σου.
![]() Υπερβολή-ξε-υπερβολή, όσο καλύτερη ενίσχυση έχουμε τόσο το καλύτερο. Τί λάινερ έχεις επιλέξει τελικά, με ποιό υλικό είναι κατασκευασμένο και ποιό το πάχος?
Το air diffuser, είναι αεραντλία... ![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη in the pond : 17-04-11 στις 09:27 |
|
|||
|
|||
![]()
δυστυχώς το λαινερ δεν είναι 1 αλλα 0,5mm για αυτό το λόγο έβαλα και τόσα στρώματα κάτω . αν δώ οτι έχω το παραμικρό πρόβλημα, του χρόνου θα την κάνω με τσιμέντο !! ως αναφορά με τα παιδιά έχω πρόβλημα , καθώς ο γιος μου είναι 2 χρονών και θα παίζει εκεί κοντά οπότε πρέπει να προσέχω πιο πολύ τι προτείνετε για προστασία περιμετρικά ??
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() Ο άλλος τρόπος είναι ο περιμετρικός φράκτης. Από το άκουσμα και μόνο ίσως να σου χαλάει την γενικότερη εικόνα όσων αφορά τουλάχιστον στο κομμάτι της αισθητικής. Υπάρχουν όμως λύσεις που μπορούν να προστεθούν στο χώρο χωρίς να σου καταστρέφουν ταυτόχρονα και την εικόνα, όπως η περίφραξη ενός μεγαλύτερου τμήματος του κήπου, την περιμετρική προσθήκη φυτών, κτίσημο μικρών πέτρινων τοιχωμάτων (κατά φυσικής προσέγγισης) κ.λ.π. Όπως βλέπω από τις φωτογραφίες, χώρο έχεις αρκετό, οπότε δες τις τελευταίες φώτο που παρουσίασα με τη δική μου περίπτωση, όπου μπορείς να δεις μεταξύ άλλων και τον περιμετρικό φραγμό του σπιτιού/αυλής. Κάτι ανάλογο μπορείς να κάνεις περιμετρικά του χώρου της λίμνης σου.
|
||||
|
||||
![]()
ουαου
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
αφού τελείωσα με την λίμνη έβαλα σε λειτουργία τον καταρράκτη και είδα ότι είχα απώλειες απο τις πέτρες του καταρράκτη ( ένα κυβικό περίπου μέσα σε μια μέρα !!!!Αυτή τη στιγμή η λίμνη είναι άδεια και ο καταρράκτης φτιάχνεται από την αρχή ( καλύτερη στεγανοποίηση και άλλη διαρρύθμιση ) Αν δεν πάθεις δεν μαθαίνεις τελικά !!!!!
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Σε λίγες μέρες (πρώτα ο Θεός) και αν με βολέψει το πρόγραμμα μου, θα ξεκινήσω και εγώ το μέρος του καταρράκτη μου... Πρόκειται όντως για το καλύτερο μέρος μιας δεξαμενής που σε πάει αλλού. ![]()
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Paludarium για Red Ear Slidders από αρχάριο | exelix | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 0 | 24-12-09 13:05 |
Αρχάριο set-up | SOUM | Βιοτοπικά - Γεωγραφικά ενυδρεία Λιμνών Ανατολικής Αφρικής | 12 | 11-09-08 22:45 |
Κατασκευή DIY ενυδρείου για αρχάριο? | fillou | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 5 | 17-10-06 13:59 |
Συμβουλές σε αρχάριο | xenofon | Θαλασσινό νερό - Γενικά | 4 | 26-01-06 08:45 |