|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Παράθεση:
Οποτε, τα "λαθη" που βρισκω ειναι: α) Εχεις χαμηλα στον καδο την τυρφη, κατι που δυσκολευει στην αλλαγη της καθε 15-30 μερες αλλα και το νερο που εχει περασει απο την τυρφη παει μετα στα βιολογικα κατι που απο πληροφορια που εχω (ισως και λαθος) δεν ειναι οτι καλυτερο. β) εχεις ξαναβαλει σφουγγαρια στο κατω καλαθι ενω το πρωτο μισο του καδου (η μια μερια) ειναι γεματο με τα μεγαλα σφουγγαρια στα σχαρακια. γ) εχεις πολυ "υαλοβαμβακα" κατι που μειωνει γρηγορα τη ροη αφου ειναι ψιλοτρυπο υλικο (fine) και ειναι για λεπτομερη μηχανικο φιλτραρισμα, και τοποθετηση στο πιο ψηλο σημειο του καδου για ευκολη αλλαγη του χωρις να ενοχλουμε τα αλλα υλικα (ασχετα αν ετσι, ο υαλοβαμβακας ειναι στην αρχη της ροης πχ εσωτερικα φιλτρα juwel, ή στο τελος της ροης πχ εξωτερικα φιλτρα eheim). Συμπερασματικα εγω θα εβαζα: Τα σφουγγαρια στο πρωτο μισο του καδου οπως ειναι απο τη μαμα τους (αν και ειναι πολλα), στο 1ο (κατω) καλαθι, σιποραξ στο 2ο (μεσαιο) καλαθι, σιποραξ στο 3ο (πανω) καλαθι, τυρφη σε δυο καλτσακια, ενα σε καθε κουτακι του καλαθιου (και θα τα αλλαζα εναλλαξ καθε 15 μερες τπ πιο παλιο για να ειναι παντα ισορροπημενης φρεσκαδας η τυρφη) και απο πανω της μια λεπτη φετα ξασμενη/αραιωμενη "υαλοβαμβακα". Αν ειναι πολυ η τυρφη για τις τιμες που θες να "πιασεις" στο μαλακωμα του νερου, θα εβαζα στο πανω καλαθι, κατω σιποραξ και απο πανω λιγοτερη τυρφη. Ολη η "μανουρα" δλδ θα γινεται στο πανω πανω καλαθι με την τυρφη και τον "υαλοβαμβακα" και στα σφουγγαρια που ειναι στο αλλο μισο του καδου και βγαινουν με τις σχαρες.
|
||||
|
||||
![]()
σας ευχαριστω,θακολουθησω τις συμβουλες σας.αλλη μια φορα
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
λοιπον μετα απο τη συζητηση εδω εχω αλλαξει τα περιεχομενα του φιλτρου ως εξης:
τα σφουγγαρια μεινανε οπως ητανε στο πλαι,και στα καλαθια απο κατω προς τα πανω εχω,στο πρωτο fluval biomax στο δευτερο γεματο sera siporax και στο τριτο παλι γεματο sera siporax.απο πανω του υαλοβαμβακας. στο πρωτο μπηκε το Biomax γιατι το ειχα και δεν το χρησιμοποιουσα και το εβαλα μεχρι να δω τι θα κανω τελικα.το θεμα ειναι οτι απο οταν εβγαλα τους υαλοβαμβακες που ειχα σε ολα τα συρταρια εχω δει διαφορα προς το χειροτερο.δεν ειναι πλεον τοσο καθαρο οσο ητανε το νερο.μηπως πρεπει να αλλαξω τα υλικα στο κατω καλαθι σε κατι που να κανει καλυτερη μηχανικη φιλτρανση?δεν ειμαι σιγουρος οτι το biomax κανει σωστη δουλεια εκει που το εχω ουτε σαν μηχανικο αλλα ουτε σαν βιολογικο αφου ειναι πολυ χαμηλα και θα βουλωνει.αν βαλω σιποραξ θα κανει καλυτερη δουλεια?η μηπως πρεπει να μπουνε κιαλλα σφουγγαρια? αν εχετε καποια συμβουλη ρε παιδια ειμαι ολος αυτια... ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Κανε υπομονη και θα καθαρισει το νερο.
Ξεπλυνες καλα τα νεα υλικα απο σκονες κλπ? Ισως χρειαστει να βαλεις πιο πολυ filterwool στο πανω καλαθι (με το φοβο παντα να σου βουλωνει πιο ευκολα). Αν βαλεις πιο χαμηλα θα ειναι ακομα πιο ευκολο να βουλωσει. Το biomax δεν το εχω δουλεψει αλλα τι κακο να κανει? Κεραμικο βιολογικο μακαρονι σαν το σιποραξ ειναι νομιζω. Η μηχανικη φιλτρανση σου στηριζεται στα σφουγγαρια που ειναι στο πρωτο μισο του καδου. Αυτα πρεπει να κρατας πεντακαθαρα για να κρατανε αυτα με τη σειρα τους τα βιολογικα υλικα καθαρα. Το ιδιο και το filterwool στο τελος. Αυτα κρατανε καθαρο το νερο οπτικα και τα βιολογικα καθαρο στις μετρησεις
|
||||
|
||||
![]()
το biomax ειναι σχεδον σαν το σιποραξ αν και πιο "μαλακο/ευθραυστο" σαν υλικο.σαν ελαφροπετρα στην οψη περιπου αλλα σε μακαρονι.απλα εχω μια αμφιβολια γιατι η Fluval το δινει κυριως σαν βιολογικο υλικο αποτι εχω καταλαβει.αν και αναφερει οτι μπαινει και πιο κατω.θα δειξει.θα κανω και την συνηθη αλλαγη νερου αυριο και πιστευω κατι να γινει.τα σφουγγαρια τα καθαριζω οσο πιο καλα μπορω με νερο απτο ενυδρειο αφαιρωντας ολα τα μεγαλα σκουπιδια και στιβοντας
![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Έχει κάποια σημασία αν τα σφουγγάρια τα καθαρήσουμε με νερό του ενυδρείου ή όχι? Εγώ προσωπικά τα καθαρίζω καλά με τρεχούμενο νερό (εννοείται χωρίς απορυπαντικά), τα στίβω καλά και στο τέλος τα βουτάω σε νερό με prime μέχρι να τελείωσω με το υπόλυπο φίλτρο.
Είναι λάθος αυτό που κάνω?
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Καθαρισμα με πολυ ζεστο νερο και καλο στιψιμο. Το prime το παρακαμπτω.
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
ερωτηση για τον καθαρισμο του εσωτερικου φιλτρου σε θαλλασινο | panoscorfu | Φίλτρανση | 8 | 07-07-09 23:25 |
Ερωτηση περι φιλτρου | mantharas2001 | Αρχάριοι γλυκού νερού | 16 | 11-04-09 19:06 |
υλικα φιλτρου χαλανε μετα απο αχρηστία? | ababapanos | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 4 | 05-03-09 11:48 |
Ερωτηση περι φιλτρου | DIMITRIS72 | Αρχάριοι γλυκού νερού | 2 | 12-02-09 09:15 |
Ερωτηση για εσωτερικο φιλτρου.. | boom | Αρχάριοι γλυκού νερού | 20 | 02-01-08 06:56 |