|
|
||||
|
||||
![]()
Πολύ ενδιαφέρον τοπικ αν και δυσάρεστο!
Κάπου είχα διαβάσει ότι και κόβοντας το κεφαλάκι του ψαριού απότομα με ένα μαχαίρι είναι καλός θάνατος αλλά αυτό είναι υπεράνω των δυνάμεων μου για να το κάνω... Τελικά ισχύει αυτό με το ταπεράκι και κατάψυξη?
|
||||
|
||||
![]()
Αν δεν υπαρχει γαριφαελαιο (εκχυλισμα ελαιου απο γαρυφαλο που το προμηθευεστε απο φαρμακειο) το οποιο ειναι το πιο ανωδυνο, η καταψυξη ειναι ο πιο αποδεκτος τροπος.
(Χτυπα ξυλο και ξου ξου σκορδα..) ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
esprit δε μου ακουγεται και τοσο ανωδυνο ενα ψαρακι εξω απο το νερο χωρις φοβο ασε την επαφη με το μαχαιρι...
καπου εχω ακουσει και εγω για γαρυφαλελαιο |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Το τροπικο ψαρι ως ψυχρόαιμος (ποικιλόθερμος)* οργανισμος, πεφτει σε ληθαργο οσο πεφτει η θερμοκρασια μειώνοντας τις λειτουργίες του οργανισμού του, πολυ πριν γινει παγος το νερο, ετσι δεν καταλαβαινει τιποτα. Οταν ενα ψαρι πεθαινει απο φυσικο θανατο τοτε αυτο εκκρινει καποιες τοξινες. Σε εξετασεις ψαριων που θανατωθηκαν στη καταψυξη δεν βρεθηκαν τοξινες. Συνδυασμος με ελαφρα ναρκωση με γαρυφαλελαιο πριν την καταψυξη πιστευω ειναι ακομα καλυτερα. ΥΓ Δεν ενδυκνειται αυτη η μεθοδος για ψαρια κρυου νερου που αντεχουν πολυ χαμηλες θερμοκρασιες. * Η θερμοκρασία του σώματος ενός ζώου είναι αποτέλεσμα δυο λειτουργιών, της πρόσληψης και της απώλειας θερμότητας. Όσο ζει ένα ζώο παράγει θερμότητα. Το μεγαλύτερο μέρος αυτής της θερμότητας χάνεται στο περιβάλλον αμέσως μόλις παραχθεί. Έτσι η επιφάνεια του σώματος των ζώων έχει χαμηλότερη θερμοκρασία από ότι το εσωτερικό τους. Τα περισσότερα ζώα, μεταξύ των οποίων και τα ψάρια, έχουν χαμηλή παραγωγή θερμότητας και παράλληλα το σώμα τους αφήνει εύκολα την θερμότητα να φύγει στο περιβάλλον. Αυτά τα ζώα ονομάζονται εξώθερμα, δηλαδή το ποσό θερμότητας που καθορίζει την θερμοκρασία του σώματος τους, προέρχεται από το περιβάλλον και πολύ λιγότερο από την θερμοκρασία που προέρχεται από τον δικό τους μεταβολισμό. Πιο παλιά τα εξώθερμα ζώα τα ονόμαζαν ψυχρόαιμα. Όμως, ένα τροπικό ψάρι ή μια σαύρα που κάθεται στον ήλιο μπορεί να αποκτήσει υψηλότερες θερμοκρασίες από ένα θηλαστικό και άρα ο όρος ψυχρόαιμος είναι αδόκιμος. Αργότερα αντί για ψυχρόαιμα και θερμόαιμα καθιερώθηκαν οι όροι ποικιλόθερμα και ομοιόθερμα.
|
|||
|
|||
![]()
ωραιος ο delta66, δωσε γνωση στο λαο.
|
|
||||
|
||||
![]()
καλο θα ηταν να υπαχει ενα υπομνημα σαν αυτο.....
Λυπαμαι που το λεω αλλα μερικες φορες ειναι απαραιτητο
|
||||
|
||||
![]()
οκ αν το ψαρι ειναι μικρο το βαζουμε στην καταψηξη αν ειναι μεγαλο πανω απο 40 εκ ?
|
|||
|
|||
![]()
Σε μια ιστοσελίδα ανέφερε για χρήση διαφόρων σκευασμάτων, όπως Benzocaine, Quinaldine sulfate (Quinate), Διττανθρακικό νάτριο και Tricaine.
Είναι προτιμότερα από την χρήση κατάψυξης? |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Στην Ευρωπη εκτως του οτι ειναι δυσευρετα και πανακριβα, νομιζω πως ειναι και παρανομα λογο μη ενημερωσης και ελειψη ειδικοτητας γυρω απο τετοια πραγματα. ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
προχθές πέθανε ένας μονομάχος που είχα απο δηλητηρίαση(έκθεση σε αμωνία σε ένα μπολ για κανα χρόνο) απο τον προκάτοχό του.τον έβλεπα να χτυπιέται και να υποφέρει χώρις να μπορώ να κάνω τίποτα.
![]() δυστυχώς απο τον θάνατο δεν ξεφεύγει τίποτα(χτυπάμε ξύλο).τουλάχιστον να είναι όσο πιο ανώδυνος γίνετε.
|
||||
|
||||
![]()
Δύο τρόπους γνωρίζω, ο ένας με μεγάλη δόση αναισθητικού (γαρυφαλελαιο, αιθέρας κλπ) ή μέσα σε παγωμένο νερό (παγάκια + ελάχιστο νερό και το ψάρι πεθαίνει άμεσα, χωρίς να χτυπιέται). Και αυτό με την κατάψυξη ακούγεται λογικό (έτσι νομίζω κάνουν ευθανασία σε σαύρες και λοιπά ερπετά) αλλά δεν μπορώ να πω πιο είναι το καλύτερο για το ψάρι...
|
|
||||
|
||||
![]()
Πάντως εγώ με το ψαροντούφεκο έχω μαχαιράκι ευθανασίας
και πλεον δεν παίρνει ούτε δευτερόλεπτο (από την στιγμή που το ακινητοποιήσω στα χέρια μου, άν δεν έχει πεθάνει με την πρώτη βολή κιόλας) ακούγεται μακάβριο αλλά νομίζω πως θα προτιμούσα αυτό παρά κατάψυξη που μπορεί να παρει κανένα 15λεπτο..... ![]() το θέμα είναι να βρούμε τον καλύτερο(ταχύτερο) τρόπο για το ψαράκι μας και όχι για εμάς επειδή δεν αντέχουμε πχ. να το κρατάμε,βλέπουμε... **φιλικά πάντα...γνώμες λέμε για να βρούμε την καλύτερη δυνατή λύση |
|
||||
|
||||
![]() |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Guppy σαν S - ευθανασία | myronlas | Ζωοτόκα | 26 | 17-12-10 18:13 |