|
|
|||
|
|||
![]()
Μάλλον είναι θέμα λεπτών να το χάσω το ψάρι μου. Δεν σας πρόλαβα στα μηνύματα. Το πρωί πήγα στο petshop και μου έωσε και έβαλα "Protozin" της Waterlife ( Whitespot & Fungus ). το ψάρι είναι σχεδόν σαν ψόφιο στην επιφάνεια, μόνο τα βράγχια κουνιούνται λίγο και έτσι κατάλαβα ότι δεν ψόφησε ακόμη..
Το περίεργο είναι ότι μέχρι χθες το απόγευμα ήταν καλά, πρώτη φορά χθες το εμφάνισε αυτό το βαμβάκι και μέχρι σήμερα επιδεινώθηκε δραματικά η κατάσταση¨ ![]() Όλα τα άλλα ψάρια φαίνονται μια χαρά, αλλά τώρα φοβάμαι και για τα υπόλοιπα. Το καημένο, πεθαίνει και δεν μπορώ να κάνω τίποτα. Υποψιάζομαι ότι είναι columnaris, στο link που μου έγραψε ο Delta προτείνει μείωση θερμοκρασίας στους 24, μεταξύ άλλων κατά τη διάρκεια της θεραπείας. Να την κατεβάσω τη θερμοκρασία ή θα θέσω σε κίνδυνο και τα υπόλοιπα?
|
||||
|
||||
![]()
Δυστυχώς φιλεναδα και οι απωλειες μεσα στο παιχνιδι ειναι...Στην δικη μου φαση ειχαν κολλήσει σχεδον ολα οποτε καλο ειναι και προαιρετικά να κανεις την θεραπεια για να αποφυγουν τον κίνδυνο και τα υπολοιπα.
Καλα ειναι μετα απο 3 μερες να ξανακανεις την θεραπεια με την μιση δοση ωστε να αποφυγεις σιγουρα την επανεμφάνιση του(καπως μου το ειπαν αυτο αλλα δεν θυμαμαι πως λεγετε). Για την θερμοκρασια δεν νομιζω να εχου ιδιαίτερο προβλημα τα ψαρακια σου αν καμια εβδομαδα ειναι λιγο ποιο δροσερο το νερο. Μην στεναχωριέσαι συμβαίνουν και στις καλύτερες οικογένειες!!! ![]()
|
|||
|
|||
![]()
Να είσαι καλά, σε ευχαριστώ, μου ήρθε λίγο κάπως... Η αλήθεια είναι ότι το συγκεκριμένο ήταν το πιο αδύναμο εκ γενετής: είχε ένα κοιλιακό πτερύγιο, απομονωνόταν συνέχεια, ήταν πολύ "καλός" χαρακτήρας, καμία σχέση με την κλασσική επιθετικότητα και δυναμισμό των σκαλαριών, το θεωρούσα ως ανήκον στην "ευαίσθητη" και "ευπαθή" ΄κοινωνική ομάδα.
¨Οσον αφορά τα υπόλοιπα, αυτό σκέφτομαι και εγώ να συνεχίσω κανονικά τη θεραπεία: Δηλαδή 3 μέρες και μετά ξανά στις 6 μέρες ( έτσι λένε οι οδηγίες ). Θα κατεβάσω και τη θερμοκρασία καλού κακού
|
||||
|
||||
![]()
Απο οτι καταλαβα,με το διαβασμα που ειχα ρίξει τοτε που το επαθα, στα κανουρια ενυδρεια ειναι σχεδον σιγουρο οτι θα περασουν ick ή funkus.
Το δικο σου δεν ξερω αν ειναι καινουριο απλα το γραφω σαν πληροφορια.
|
|||
|
|||
![]()
ΝΑι, είναι καινούργιο!
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]()
|
||||
|
||||
![]()
Και αυτο ισχυει ειτε ειναι παλιο το ενυδρειο ειτε ειναι νεο.
|
|||
|
|||
![]()
Καλησπέρα και πάλι. Τα υπόλοιπα ψάρια φαίνονται καλά ( όρεξη, έμφάνιση κλπ ), απλά έχω φοβηθεί λίγο τώρα μην έχω κανένα βακτηριακό ξέσπασμα στο ενυδρείο. Τη θερμοκρασία την έριξα στους 25 ( από 27 ) και είναι η δεύτερη μέρα που βάζω Protozin σήμερα ( πρέπει ακόμη αύριο και μετά από έξι μέρες ξανά και τέλος ).
Είδα δύο αγγελόψαρα ότι είχαν νηματώδη μορφή στις εκκενώσεις τους. ΠΡέπει να με παραπέμψει σε κάτι αυτό ( πάλι ) ? Ευχαριστώ
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
O Raven "πρασινισε" και ο "θρονος" οπως και το gab κανει το γυρο του κοσμου!!! | Γιώργος Κ | Ιστοσελίδες στο Internet | 37 | 23-08-10 22:10 |
"Βιολογική" vs "χημική" λίπανση | Fonamstel | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 2 | 28-08-04 18:59 |
"Επίσημη" έκδοση "υπολογιστή" ενυδρείου | Fonamstel | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 27 | 07-06-04 04:23 |
ΠΕΡΙ "ΖΟΥΜΙΩΝ" ΚΑΙ "ΑΦΕΨΗΜΑΤΩΝ" (Συνεχει | newfish | Γλυκό νερό - Γενικά | 0 | 18-12-02 21:29 |