|
DIY . Φτιάχτο μόνος σου Ο τίτλος τα λέει όλα. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Καποιο λαθος παντως εγινε στην κατασκευη ή στην επιλογη ξυλου.
Δεν πεφτουν ετσι οι ξυλινες βασεις. Κοιλοδοκο δεν θα βρεις ετοιμες. Μονο παραγγελια. Μη ξεχασεις κατω απο το ενυδρειο να βαλεις φελιζολ να μη σου ανοιξει ο πατος. Βρες ενα σιδερα να σου φτιαξει μια με κοιλοδοκο οπως του φιλου πιο πανω και ντυσε τη με ξυλο της επιλογης του. Θα ειναι αθανατη. θα'λεγα να μελετησεις τη βαση ετσι ωστε να χωραει και σαμπ. Θα το σκεφτεις σοβαρα στο μελλον ------------------------- δες και αυτο ![]() http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=50395
Γραφει ελευθερα και ανεπηρεαστα την αποψη του και ευχαριστει το GAB που του δινει αυτη τη δυνατοτητα. Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη delta66 : 14-03-11 στις 18:53 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Ακριβως μου ειπε κ ενα παιδι στη γειτονια οτι πρεπει να παραγγειλω εμμ κι επισης ο φιλος μ πηρε τηλεφωνο (εγω δεν μπορω γιατι ειμαι κωφος) κ ρωτησε σε εναν αλλον ξυλουργο κ θελει 450 ευρω κ μου φανετε παρα πολυ ακριβα κι δεν συμφερει.. Επισης το απογευμα με τον φιλο μου πηγαε σε μια εταιρια που πουλα μονο ξυλα γιατι σκεφτηκαμε να το δοκιμασουμε παλι να φτιαξουμε μονοι μας τη βαση αλλα ο πωλητης μας επιαζε κοροιδο ( μας ελεγε αυτο το ξυλο ειναι το καλυτερο μπλα μπλα μπλα ) κι θα ηθελα να ρωτησω εδω στο φορουμ κ ειμαι σιγουρος πως καποιος απο σας ειχε φτιαξει τη βαση για να κρατα το ενυδρειο με 500 λιτρα θα ηθελα να μου πει τι ξυλα ειναι κι ποσο χοντρο ειναι κ.τ.λ Αφορα για τον σιδερα το θεμα μ οτι εδω στη γειτονια εκλεισε η επειχηρηση του κι πρεπει να παω στη αλλη πολη που εχει σιδερο να ρωτησω. γι αυτο θα κανω υπομονη μεχρι να μου πει καποιος που ειχε ασχοληθει με τη βαση ξυλου... Οσο για το φελιζον το ξερω φυσικα θα το βαλω απο κατω.... |
|
||||
|
||||
![]()
εγω αυτη τη βαση μπορω να στη φτιαξω με 180 ευρω με 40Χ40 βαρεως τυπου. το προβλημα εινα πως θα φτασει κρητη μιλουσα με ενα αλλο παιδι απο κρητη και του ειπαν στο καραβι πως σκετη δε τη βαζουν μεσα μονο μεσα σε φορτηγο που παει... πολλα!
|
||||
|
||||
![]()
Γιατί δεν πέρνεις έτοιμη τη βαση του ΡΙΟ 400 (είναι 150εκ μ. νομίζω και δεν ξέρω αν αντέχει το βάρος πιο μέσα)? Η καποιου άλλου εργοστασικού στις ίδιες διαστάσεις με το δικό σου? .....παιζει να τη βρεις πιο φτινά! (το 140εκ μ. ίσως σε δυσκολέψει λίγο αλλά ψάξε το και ίσως βρεις κάτι)
Η ακόμα περνεις μια βάση της ακουατλαντις Evasion 120 X 50 και βάζεις πάνω ένα ξύλο 140Χ50 όπως είπε ένας φίλος σε άλλο τοπικ και κάνεις τη δουλειά σου! |
|
||||
|
||||
![]()
εγώ θα σου έλεγα να κάνεις άλλη μια προσπάθεια να μας εξηγήσεις πως έφτιαξες την πρώτη βάση. αν καταλάβουμε τον τρόπο που την κατασκεύασες ίσως μπορέσουμε να εντοπίσουμε το λάθος σου.
αντικειμενικά μια σχετικά απλή βάση από μελαμίνη 18αρα τα 500 κιλά τα έχει για την πλάκα της. άρα κάπου πρέπει να υπήρχε κατασκευαστική αμέλεια |
|
||||
|
||||
![]()
Μεχρι στιγμης δεν εκανα τιποτα.. Οταν βρω τα καταλληλα ξυλα θα το κανω με λεπτομερειες κι θα αναβεσω φωτογραφεις κι θα σας πω ..
αλλα κανενας απο σας δεν μου ειπε για τι ξυλο ακριβως και ποσο χοντρο... αν ειναι ακριβα τοτε θα παω σε σιδερα... |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
εγώ λέω να περιγράψεις πάλι την πρώτη σου προσπάθεια για να βρούμε το λάθος που έκανες. το ξύλο δεν είναι απόλυτα δεσμευτικό. λογικά θα χρησιμοποιήσεις μελαμίνη (18mm ή 25mm) ή mdf (22mm ή 30mm) |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() αν εισαι παντως απο χανια μπορω να σου πω κανα δυο ξαδερφακια μου μαραγκους !!! ![]() |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
παιδια τα φωτα σας,θελω συμβουλες... | lizaki | Χρυσόψαρα | 8 | 12-01-11 12:03 |
βαση ενυδρειου 2*55*60 | ραφαηλ10 | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 22 | 22-07-10 13:50 |
βαση ενυδρειου | pavlos t | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 3 | 15-03-10 00:36 |
ερωτηση για βαση ενυδρειου | ababapanos | Αρχάριοι γλυκού νερού | 1 | 07-03-09 10:50 |
ΒΑΣΗ (RACK) 2 ΕΝΥΔΡΕΙΩΝ 150 ΛΙΤΡΑ ΑΠΟ ΝΤΕΞΙΟΝ | CHRIS4204 | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 25 | 18-09-07 21:41 |