|
|||
|
|||
![]()
Γεια σου pani .
Pearl Gourami , το επιστημoνικό ονομα : Trichogaster leeri . Η θερμοκρασία που πρέπει να ζει ειναι 24-28 с To pH απο 6.5 - 8.5 Η ανθρακική σκληρότητα του νερού να είναι 10 KH και η ολική σκληρότητα απο 5 - 30 GH Τουλάχιστον απο 2 και πάνω είναι καλα να ειναι . Το μέγεθος φτάνει μέχρι και τα 12 cm και ο χρόνος ζωής τους εως και τα 8 χρόνια . Ειναι ωοτόκα , γεννάνε τα αυγά τους σε φωλιά απο φυσαλίδες . Τα αρσενικα εχουν κοκκινο λαιμό . Τρώνε νυφάδες , ( και προσωπικα εγω τους δίνω αρτέμια και αποξηραμένα σκουλίκια 1 φορά την εβδομάδα ) γιατι στο φυσικό τους περιβάλον ειναι εντομοφάγα . Ειναι ήρεμα ψαράκια , χρειάζονται φυτά , κρυψώνες . Δεν το βάζουμε με επιθετικά ψαρια , είμαι παθών , ( barbus , serpae tetra ) , γιατί ο φοβος το επιρεάζει και χάνει τα χρωματά του . Τελος , κάνουν αλματα στην επιφλάνεια του νερου . Προσοχή . Σου παραθέτω το δικό μου Gourami. Ελπίζω να σε βοήθησα λίγο .
|