|
Στήσιμο Κοινωνικών ενυδρείων Συζήτηση για το στήσιμο και την διακόσμηση κοινωνικών ενυδρείων, προτάσεις για "σωστούς" συνδυασμούς ψαριών για τον αρχάριο και όχι μόνο |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]()
|
|||
|
|||
![]()
Εύκολα φυτά για το ενυδρείο σου χωρίς καθόλου απαιτήσεις είναι:
- Ceratophyllum demersum (κερατόφυλλο) - Egeria densa (elodea) - Echinodorus (εχινόδορος) - Vallisnerias (βαλισνέριες) - Anubias (ανούμπια) - Microsorum pteropus ή java fern - Vesicularia dubyana (java moss) - Spiky moss - Lemna minor (φακή του νερού) - Pistia stratiotes - Cladophora aegagrophila |
|
|||
|
|||
![]()
Συμβουλη μου ειναι να το σκεφτεις καλα αν σκεφτεσαι να πας με 450 λιτρα σε φυτεμενο υψηλων απαιτησεων με δυνατο φωτισμο, ακριβα υποστρωματα, φιαλες CO2 (το diy δεν παιζει σε αυτα τα λιτρα) , φουλ λιπασματα κλπ.
Εκτος του οτι θελει μια εμπειρια στην αρχη , θα εχει και μεγαλο κοστος και για να στηθει αλλα και κυριως να συντηρηθει αργοτερα. Με τον πρωτο λογαριασμο της ΔΕΗ θα το ξεστησεις ! Εκτος και αν ΔΕΝ υπαρχει οικονομικο θεμα και το φυσας το παραδακι , οποτε παω πασο. Σκεψου καλυτερα να στησεις ενα χαμηλων απαιτησεων/χαμηλου φωτισμου με πολυ ευκολα φυτα. Ενα στησιμο με ριζες/ξυλα και φτερες, ανουμπιες, moss, βαλισνεριες, εχινοδορους και κρυπτοκορινες , αν γινει σωστα, ειναι πολυ ευκολο στην συντηρηση του και με τον καιρο θα μπορουσε να γινει ενα πανεμορφο "σκοτεινο δασος" μεσα στο ενυδρειο σου. Και μονο που το φανταζομαι με ενα ωραιο κοπαδι Μελανοταινιες μεσα , τρελλαινομαι... ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
θα συμφωνησω με τα παιδια παραπανω στις απορριες σου.
αλλα θα κανω μια ασχετη ερωτηση, γιατι λες οτι περιμενεις μονο τον σιδερα. το ενυδρειο στις φωτο ειναι η τελικη του μορφη; δεν βλεπω πανω κοντρες. |
|
||||
|
||||
![]()
Φιλε μου εδωσες χρησιμες απαντησες και ειδα το λινκ για τα φυτα αυτο δεν το προσεξα
Στη αρχη θα βαλω 3 η 4 φυτα "ευκολα" για να δω πως θα τ παω αν τα καταφερω τοτε σιγα σιγα θα τη κανω ζουγκλα ![]() αλλα μια ερωτηση ακομα ποσα λιτρα υπολογιστεις να παρω? και τι χωμα για τα φυτα να παρω (μαρκα) Σημερα σττο πετσηοπ στη γειτονια μου ειπε οτι θελει 110 ευρω για χαλικι... στο χωριο μου θα παω το σαββατοκυριακο κι θα παω σε μαντρα να παρω περιπου 15 κιλα αμμο καλα ειναι?? Ναι ξερω οτι ειναι ακριβο "αθλημα" αλλα μου αρεσει παρα πολυ τα μεγαλα ενυδρεια επισης ο θειος μ στη αγγλια εχει 2 ενυδρεια το ενα 600 λιτρα για θαλασσινο νερο και το αλλο 400 γλυκου νερου. Οποτε θελω κατι θα του ζητησω να μου στειλει εξαρτηματα απο εκει που ειναι πιο φτηνα... ------------------------- Παράθεση:
θα δουμε πρωτα τη τιμη οταν ερθει η ωρα.. ------------------------- Παράθεση:
Οσο για τον σιδερα περιμενω να μου φτιαξει μια βαση... Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη ntak : 10-03-11 στις 23:19 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
|||
|
|||
![]()
με 15 κιλά αμμο ουτε της κοντρες δεν θα μπορέσεις να καλύψεις! Θα χρειαστείς ΠΟΛΥ παραπανω. Προσοχη στην αμμο που θα χρησημοποιήσεις, αλλες πετρώνουν με τον καιρο, αλλες ανεβάζουν το pH, αλλες δεν κανουν για φυτα. Ψαξτό καλα
![]() Στην αγγλία όσες φορες κοιταξα σε διαφορα σιτε τα πραγματα ηταν πιο ακριβα απ'ότι εδώ. Εγω θα σου προτείνο αυτό το μαγαζί www.petcumulus.gr Δεν εχω ακουσει ποτε παραπονο απο κάποιον, και είναι παρα πολυ φτηνοι και γρηγοροι. Υπομονή, στην αρχή είναι βουνο αλλα στο τέλος εαν κανεις προσεκτικά τις κινησεις σου θα το ευχαριστηθείς και με το παραπάνω! Καλη συνέχεια ! |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Βεβαια δεν βιαζομαι καθε μερα ψαχνω να βρω καποιες λυσεις σιγα σιγα θα το φταιξω ..... Οσο σε αυτο www.petcumulus.gr μερικοι φιλοι εχουν παραγγειλει απο κει κ ειναι ευχαριστημενοι ουτε παραπονα τπτ... κ μου προτειναν να αγορασω απο εκει.... Σε ευχαριστω πολυ .... |
|
|||
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
ξερει καποιος? | giannisqq | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 10 | 10-12-09 10:47 |
ΚΑΠΟΙΟΣ ΓΙΑ ΔΙΑΓΝΩΣΗ? | theodosis_f | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 2 | 03-10-09 22:56 |
καποιος απο υφαλμυρο??? | mixalis24 | Υφάλμυρο νερό, ένας ξεχωριστός κόσμος | 11 | 31-01-09 15:25 |
ξερει καποιος???? | galisgsxr | Αρχάριοι γλυκού νερού | 3 | 19-11-07 23:46 |
Aποριες, αποριες περισσοτερες αποριες | Nik25 | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 13 | 24-05-07 12:51 |