|
|
||||
|
||||
![]()
Τα αυτόματα μηχανήματα για υγρά στο ενυδρείο (dosing pumps) είναι πανάκριβα.
Τα ψάρια χρειάζονται μεγαλύτερη φροντίδα από τα φυτά. Μετρήσεις νερού κάθε πότε θα κάνεις; Αν ανέβει η αμμωνία; Κάθε πότε θα κάνεις αλλαγές νερού; Σαν νεοστημένο ενυδρείο σχεδόν σίγουρα θα σου βγάλει άλγες στην αρχή που θα θέλουν παρακολούθηση και αντιμετώπιση. Χιλιά δυό μικροπροβλήματα μπορεί να προκύψουν σε ένα νεοστημένο (και όχι μόνο) ενυδρείο τα οποία εάν είσαι μεγάλο διάστημα μακρυά είναι δύσκολο. ...και τελικά, αν δεν θα είσαι εκεί να χαίρεσαι το ενυδρείο σου, γιατί δεν το αναβάλεις για αργότερα που ίσως θα μπορείς να είσαι πιό συχνά στο σπίτι; Προς θεού, δεν θέλω να σε αποθαρρύνω. Κάνοντας όμως τώρα ένα ενυδρείο το οποίο δεν θα μπορείς να παρακολουθείς (και να απολαμβάνεις βέβαια) ίσως σε απογοητεύσει.
|
|||
|
|||
![]()
Συμφωνώ σε όλα, αλλά αυτό είναι το πιο σημαντικό, εγώ θα το άφηνα για αργότερα.
|
|
||||
|
||||
![]()
Προσωπική μου άποψη είναι ότι δεν έχει νόημα να στήσεις ένα ενυδρείο που θα το βλέπεις μια φορά κάθε 15 ημέρες εκτός και αν ζουν άλλοι στο σπίτι που θα μπορούν να το χαίρονται και να του ρίχνουν και καμιά ματιά!!!
Το θέμα δεν είναι στα φυτά αλλά στα ψαράκια!! Αν και είναι πολλά τα λίτρα σου αν κάτι πάει στραβά μπορεί να έχει καστροφικές συνέπειες!!!
|
|||
|
|||
![]()
υπαρχουν φυτά που δεν θελουν φροντίδα αρκεί να το επιτρέπουν οι συνθήκες.
εαν ειναι ο χαμηλοτερος* δυνατός φωτισμος δεν υπαρχει ουτε λιπανση ουτε co2. τοτε το φυτό αναπτύσετε πολυ αργα χωρις να έχει της αναγκες τοσο σύντομα. οσο θα είχε με την χρήση των παραπάνω *χαμηλοτερος για τις απαιτησεις του φυτου |
|
||||
|
||||
![]()
Εγώ πάντως δεν θα άφηνα για 15-20 μέρες ένα ενυδρείο 450 λίτρων ανεπίβλεπτο. Η στραβή συνήθως γίνεται όταν δεν είναι κανείς στο σπίτι. Φανταστήτε να μην πατήσει και κανείς για 15 μέρες. Δεν είναι και ότι καλύτερο.
|
|||
|
|||
![]()
+1000
|
|
||||
|
||||
![]()
Βασικά είναι καλύτερο να αφήσεις ενα ενυδρείο 450 λίτρων παρα ενα 20-30-40 λιτρων. Λογω του μεγάλου ογκου του νερου, δεν μπορουν να γίνουν αποτομες αλλαγες των συνθηκών του νερου σε νορμάλ συνθηκες. Τώρα, όσο αφορά το θέμα ασθενειες κτλπ....
![]()
|
||||
|
||||
![]()
Φιλοι μου σας ζητω συγνωμη που αργησα να σας απαντησω.... ολη την ωρα το σκεφτομουν κ τελικα αποφασισα να μην το στρωσω το ενυδρειο... θα το αφησω μεχι να τελιωσει η σεζον... (τον οκτωβρη)..
Παντως σας ευχαριστω πολυ για την αμεση σας απαντηση... Αν μπορω να σας κανω αλλη μια τελευταια ερωτηση... Μηπως ειναι καλο να στρωσω το ενυδρειο χωρις να βαλω ψαρια απλα να φυτεψω μερικα φυτα που δεν χρειαζονται πολυ φροντιδα μεχρι που θα τελειωσει η σεζον τα φυτα θα εχουν μεγαλωσει λιγο .. Ειναι καλη ιδεα αυτο ??? Ελπιζω να μην σας κουρασα .. Ευχαριστω. πολυ ------------------------- δηλαδη με αυτο το τροπο να βαλω σε λειτουργια εξ.φιλιτρου και ενα χρονοδιακοπτη για τον φωτισμο και τον θερμοστατη αν χρειαζεται.... Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη ntak : 04-03-11 στις 21:59 Αιτία: Automerged Doublepost |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ | babis100nx | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 12 | 24-08-10 15:47 |
Πεθάνανε οι γαρίδες κατά τη μεταφορά ενυδρείου | @@nikos@@ | Γαρίδες του γένους Neocaridina | 15 | 20-06-10 19:29 |
θα ηθελα τα φωτα σας | naupaktos84 | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 3 | 02-01-09 15:20 |
Θα ηθελα να κανω 2 ερωτησεις... | LOUKAS2007 | Αρχάριοι γλυκού νερού | 12 | 28-04-08 19:06 |
θα ηθελα την γνωμη σας | ΑΝΤΩΝΗΣ1980 | Αρχάριοι γλυκού νερού | 1 | 31-01-08 22:39 |