|
Γλυκό νερό - Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Το μυαλο μου παει περισσοτερο στο micromec που αναφερει οτι μειωνει και νιτρικα αλλα δεν μπορω να ειμαι σιγουρος γιατι οπως ειπα στο φιλτρο υπαρχει και αλλο βιολογικο υλικο!!
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Πάντως αν το έχεις ακόμη το σιποράξ που έβγαλες, το αγοράζω, ![]() το matrix και το micromec, δηλαδή να φιλοξενούσε μεγαλύτερες αποικίες Nitrobacter, των βακτηριδίων που διασπούν τα νιτρώδη άλατα σε νιτρικά (ΝΟ3). Ή ακόμη και μεγαλύτερες αποκίες Nitrosomonas, δηλαδή των αντίστοιχων βακτηριδίων που μετατρέπουν την ΝΗ3/ΝΗ4 σε νιτρώδη άλατα (ΝΟ2). Πράγματι, μπορεί να συμβαίνει κι αυτό. Απλά οι τιμές των νιτρικών από μόνες τους, δεν μπορούν να αποτελέσουν δείκτη απόδοσης του βιολογικού υλικού. |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Αμμωνια και νιτρωδη ειναι σταθερα στο μηδεν!! ![]() Το σιποραξ το εδωσα για μπολι σε εναν φιλο. ![]()
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Με την μηδαμινή μου εμπειρία αλλά με την λογική και εγώ αυτό καταλαβαίνω. Τα νιτρικά πως να δεσμεύονται στο φίλτρο? Αφού παράγονται σ' αυτό, από τα νιτροβακτήρια. Εφόσον παράγονται λιγότερα τότε λογικά ή λιγότερα βακτήρια υπάρχουν ή τα νιτρώδη είναι λιγότερα. Και πάει έτσι η αλυσίδα (να μην το πλατιάζω). Κάνω λάθος? EDIT: Παράθεση:
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Βιολογικό υλικό | george1995 | Αρχάριοι γλυκού νερού | 7 | 01-12-10 15:46 |
Ιδέες για βιολογικό υλικό! | gregoryn | Γλυκό νερό - Γενικά | 12 | 30-12-08 23:32 |
Βιολογικό υλικό | panagiotis265 | Γλυκό νερό - Γενικά | 0 | 12-05-08 17:49 |
Λάβα ως βιολογικό υλικό. | liquid | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 2 | 09-06-07 00:02 |
Υπόστρωμα - Βιολογικό υλικό | lasal | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 4 | 24-02-05 15:37 |