|
Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) Βήμα προς βήμα εκτέλεση και παρουσίαση του τεχνητού μας υγροβιότοπου. Λίγα ή πολλά λίτρα δεν έχουν ιδιαίτερη σημασία, το μόνο που μετράει είναι το αποτέλεσμα. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
ναι δεν θα το κοψω... αλλα τωρα που εκανα λαθος τι να κανω? μπορω να το βγαλω ισως αλλα θα πεδευτω πολυ.απλα δεν ειχα βρει και μεγαλυτερο λιντε, αυτο μου ηρθε μεταβιας ακριβος. ευχαριστω για το ενδιαφερον σου in the pond.. τωρα τι να κανω? τι μου προτηνεις? να το ξεριζωσω το δεντρακι? παντος να μεγαλωσω την λιμνη θα ειναι πολυ δυσκολο.. οι ριτινες του δεντρου ποσο βλαβερες ειναι? απο θέμα βαθους που ειμαι μονο 40-45 ποντους? εκανα λαθος ξεκινημα το καταλαβενω.. τι μπορω να κανω για να το διωρθοσω?
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Το άλλο θέμα είνια ότι αναπτύσσονται πολύ αυτά τα δέντρα, μή επιτρέποντας ηλιακό φως να περάσει. Ίσως να παρατήρησες σε πάρκα με είδη κυπαρισιού ότι κάτω από τα δέντρα αυτά δεν κατορθώνει να αναπτυχθεί τίποτε. Κυρίως λόγω της μη ύπαρξης ικανοποιητικού φωτός. Θα' θελες να βάλεις φυτά έτσι? Υπάρχουν βέβαια μικρότερα είδη που μπορούν να είναι μέρος μιας λίμνης, αλλά αυτά παραμένουν πολύ μικρά και μοιάζουν περισσότερο με θάμνους παρά με κυπαρίσσια. Το συγκεκριμένο αν και δεν γνωρίζω πιο είναι, φαίνεται να μεγαλώνει αρκετά.
|
||||
|
||||
![]()
το φιλτρο θα μπει στο βαρελι αριστερα για να το κρυψω εκει... αλλα με βαλατε σε πολλες σκεψεις... τι να κανω? να την χαλασω και να την ξαναφτιαξω απο την αρχη?
|
|
||||
|
||||
![]()
Κανε την αν θα μπορεσεις να αυξησεις το μεγεθος την λιμνης σ ετσι ωστε να μπορεσουν και τα χρυσοψαρα σ να ειναι σε ενα χωρο που θα μεγαλωσουν και θα αναπαραχθουν με τον καλυτερο τροπο .
Ειναι δυσκολο αλλα ολοι μας αυτο καναμε την πρωτη φορα οπως ειπε και ο Βασιλης .Αρχιζουμε με μια σκεψη και οσο προχωρουμε αντιλαμβανομαστε οτι οσο πιο μεγαλη θα ειναι η λιμνη μας τοσο το καλυτερο αποτελεσμα θα εχουμε με λιγοτερα προβληματα στο κεφαλι .
|
||||
|
||||
![]()
Θα σου έλεγα να αφαιρέσεις εντελώς το βαρέλι από εκεί και να επεκτείνεις τη λίμνη σου μέχρι εκεί. Το βάθος σου να μην είναι λιγότερο από 60-70εκ. αν και θα έλεγα περισσότερο. Στη συγκεκριμένη κατασκευή έχεις αφίσει ελάχιστον ζωτικό χώρο για τα ψάρια με το σχήμα που έχεις κάνει. Προσπάθησε να κάνεις ένα στενόμακρο σχήμα ώστε τα ψάρια να κινούνται. Δώσε και λίγο παραπάνω πλάτος ώστε να τοποθετήσεις και λίγα φυτά που σου αρέσουν.
Φίλτρο καλύτερα μπάκι που δεν θα σου παίρνει καθόλου χώρο στη βάση. Είναι φθηνή λύση και πολύ εύκολη σοτ καθάρισμα. Αν είναι, άσε την λιμνούλα αυτή για λίγο καιρό για να αποκτήσεις εμπειρίες, αλλά ταυτόχρονα να σου δώσει και το χρόνο να σκεφτείς πως θα την αλλάξεις.
|
||||
|
||||
![]()
ευχαριστω για της συμβουλες Βασιλη.προς το παρον θα μεινει ετσι για την εμπιρια οπως μου λες και αργοτερα βλεπουμε. το λιντερ ειναι ακριβος μεχρι εκει και δεν ειμαι για αλλα εξοδα τωρα.. τι ειναι το φιλτρο μπάκι? μου δειχνετε καποιες φωτο με τον τροπο λειτουργειας του?
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() Μια απλή κατασκευή Μπάκι υπάρχει εδώ, αν και βέβαια η φαντασία μπορεί να κάνει θαύματα.
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
ΜΙΝΙ ΛΙΜΝΟΥΛΑ | Obelix(Reifen) | Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) | 39 | 23-05-15 11:37 |
παρουσιαση της λιμνουλα μου | ilias510 | Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) | 28 | 14-07-11 09:06 |
μικρη λιμνουλα βοηθεια!! | debbie | Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) | 8 | 26-05-10 06:27 |
Μινι λιμνουλα | ANEMOS | Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) | 5 | 15-06-09 13:43 |
ετοιμαζω κι εγω την λιμνουλα μου... | thanasis76 | Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) | 10 | 29-04-08 19:22 |