|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
μα και εσενα σε ενδιαφερει αν τελικα το παρεις... ![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]()
...ναι με ενδιαφερει!βασικα ελεγα να αγορασω απο ελλαδα,αλλα ειδα την τιμη στον πωλητη,γι αυτο σε ρωτησα αν φερνει εδω!ειναι πολυ φθηνο!το μονο που ξερω ειναι οτι μπορεις πολυ ευκολα να βρεις τα υγρα καλιμπραρισματος!κ ειναι κ φθηνα,γυρω στο 1 ευρω εχουν.τα εχουν πολλα μαγαζια!
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
απ οτι καταλαβα παντως φτιαχνεις ολο το διαλλυμα και το κρατας σε ενα μπουκαλι ας πουμε και μεχρι να τελειωσει... και κανεις αυτην την διαδικασια καθε φορα... απλα θελω να το σιγουρεψω...
|
||||
|
||||
![]()
...νομιζω δεν το κρατας το διαλλυμα...ειναι μονο για την πρωτη φορα που θα κανεις καλιμπραρισμα...μετα το πετας.μετα απο καιρο οταν θα χρειαστει να κανεις παλι καλιμπραρισμα το κανεις με καινουρια υγρα.κ μετα απο καθε μετρηση του πεχα το ξεπλενεις το πεχαμετρο κ το στεγνωνεις καλα...αλλα δεν ειμαι κ 100% σιγουρος.εχω καλιμπραρει μονο ηλεκτροδιο απο πεχα κοντρολερ.
|
|
||||
|
||||
![]()
λοιπον. επειδη πηρα κι εγω ενα κινεζικο πεχαμετρο ακουστε τι εκανα. εβαλα τα δυο διαλυματα σε 2 βαζακια απο μαρμελαδα με καπακι και τα εχω εκει. δεν υπαρχει λογος να το πεταξεις το διαλυμα γιατι δεν ειναι κατι που χαλαει. το μονο που πρεπει να κανεις ειναι να κανεις ενα τσεκαρισμα στο πεχαμετρο μια στο τοσο λεω εγω καθε 5-10 μετρησεις με τα υγρα αφου ομως το εχεις ξεπλυνει πολυ καλα με απεσταγμενο νερο ετσι ωστε να μην χαλασεις το πεχα του διαλυματος ρυθμισης. γενικα ειμαι πολυ ευχαριστημενος.
|
||||
|
||||
![]()
Ωραια την πηραμε την απαντηση λοιπον...
![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]()
και γιατί να μην χρησιμοποιήσεις απεσταγμένο νερό για καλιμπράρισμα?
δεδομένο πχ δεν έχει? εγώ έχω ηλεκτρονικό πεχάμετρο και σε 24ωρη λειτουργία και χειρός που το χρησιμοποιώ δυό τρείς φορές την μέρα (είναι wtw θεωρούνται top of the top) το ένα είναι συνεχώς σε διάλυμα 45 βαθμών κελσίου με ειδικό βάρος κοντά στο 30 μπομέ και όξινο ph- δεν το καλιμπράρω συχνότερα απο μία φορά τον χρόνο το άλλο το χειρός το έχω για να μετράω απο ph 12 μέχρι ph 3 (διάφορα διαλύματα) και πάλι δεν βλέπω (όταν το καλιμπράρω) να έχει σοβαρές διαφορές ....και δεν το ξεπλένω καν απο το ένα διάλυμα στο άλλο (όπως λένε οι οδηγίες χρήσης του.....) θεωρητικά πιστεύω πως αν το έχεις μονίμως μέσα ή το το ξεπλένεις μετά την χρήση και του φοράς το καπάκι του δεν θα θέλει καλιμπράρισμα συχνά το οποίο καλιμπράρισμα μπορείς να το κάνεις και με ένα όποιοδήποτε άλλο διάλυμα γνωστού ph |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Phμετρο | Dimitris_Batman | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 6 | 03-01-11 21:26 |
Ηλεκτρονικο Co2 | giler84 | Αρχάριοι γλυκού νερού | 3 | 16-02-09 22:27 |
pHμετρο-CO2controller κλπ... | Fonamstel | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 6 | 18-01-05 20:31 |
Ηλεκτρονικο Phμετρο-Καλιμπραρισμα.. | TAN | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 12 | 10-01-04 01:43 |
Ηλεκτρονικό pHμετρο; | soulmate | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 3 | 16-06-03 23:54 |