|
|
|||
|
|||
![]()
Εγώ θα περίμενα μια εβδομάδα τουλάχιστον.
Κ θα προτιμούσα cardinal αν έβρισκα αντί για neon. |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Παντως δεν ειναι πιο σκληροτραχηλα ψαρια απο τα neon.
|
|||
|
|||
![]()
Απ'ότι έχω δει σε ξένα φορα θεωρούνται πιο ανθεκτικά γι'αυτό έχουν κ λίγο μεγαλύτερη τιμή από τα neon. Κ η δική μου εμπειρία αυτό έδειξε αλλά είμαι νέος με λίγα σχετικά ψάρια οπότε δεν βασίζομαι στην εμπειρία μου
![]() Αν ισχύει ότι αντέχουν κ πιο πολύ στη neon tetra desease ένας λόγος παραπάνω. Το σίγουρο είναι ότι δε θα έβαζα καινούρια ψαράκια στα κοντά ανεξαρτήτως είδους... |
|
||||
|
||||
![]()
Γιατί δε θα βάζατε καινούργια ψαράκια ακόμα? Το επιχείρημα απορία που έχω είναι ότι αν είχαν πρόβλημα αυτά που μείνανε τώρα δε θα ήταν ζωντανά μιας και από αυτά που διάβασα σε διάφορα ξένα φόρα είναι ότι μέσα σε λίγες ωρες φεύγουν το ένα μετά το άλλο!
Βέβαια παίζει και ένα άλλο σενάριο που διάβασα και είναι ότι΄εκτός από την ασθένεια NEON TETRA DISEASE υπάρχει και η FALSE NEON TETRA DISEASE με σχεδόν ίδια συμπτώματα που δεν μπορεί να διακρίνει τη διαφορά κάποιος παρά μόνο με εργαστηριακές δοκιμές... Το χειρότερο σενάριο βέβαια είναι το παράσιτο αυτό να έχει αφήσει σπόρους στο ενυδρείο, οπότε θα πρέπει να αδειάσει όλο το ενυδρείο, να πέσει παρασιτοκτόνο και όλα να μείνουν στεγνά για κάποιες μερες ώστε να μην μπορέσει να επιζήσει το παράσιτο και φτου από την αρχή βέβαια... Δε θα το αντέξω αυτό... Θέλω να ελπίζω ότι επειδή η ασθένεια είναι μεταδοτική μεταξύ των τέτρα και μάλιστα ραγδαία και δεδομένου ότι έχουν επιζήσει αυτά τα 4 ότι θα είμαι στη false neon tetra disease και να την σκαπουλάρω (το πως δεν ξέρω...)
|
||||
|
||||
![]()
Μην τρελλαίνεσαι............... ηρέμησε, και περίμενε λίγες μέρες.
Δεν θα πάθουν και τίποτα τα neon που μείνανε αν περιμένουν λίγες μέρες πριν τους βάλεις παρέα....... Κάτσε να σιγουρευτείς ότι αυτά τα ψαράκια είναι καλά, και μετά βάζεις πάλι άλλα. |
|
||||
|
||||
![]()
ΟΚ, θα περιμένω! Εδω περίμενα 31 μέρες για να στρώσει το ενυδρείο με αμμωνία χωρίς ψάρια...
|
||||
|
||||
![]()
Εμ, αυτό λέω κι εγώ............ τόση υπομονή έκανες........... περίμενες και το έστησες το ενυδρείο ωραιότατα..... κάνε μερικές μέρες ακόμα υπομονή......
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Αν περάσει μια εβδομάδα κ ζουν αυτά που έμειναν θα είσαι πιο σίγουρος ότι είναι οκ. Κ ότι γενικά την παλεύουν στο ενυδρείο σου (άσχετα με την NTD) κ δεν πάει κάτι στραβά.
Από την άλλη μεριά αν βάλεις πάλι νέα ψάρια ίσως αγχωθούν τα πρώτα κ εμφανίσουν ασθένεια που ήταν στα όρια να την ξεπεράσουν. |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
tetra neon | Koninos | Στήσιμο Κοινωνικών ενυδρείων | 4 | 02-02-11 19:07 |
Neon Tetra | velocity | Αρχάριοι γλυκού νερού | 25 | 22-10-09 13:40 |
NEON TETRA | shalis | Αρχάριοι γλυκού νερού | 7 | 01-10-09 13:20 |
NEON TETRA | fitilakias | Γλυκό νερό - Γενικά | 5 | 20-03-08 23:14 |
'Αρρωστα Labido και Tetra | george | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 9 | 08-03-05 12:18 |