Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Επιστροφή   Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου > Γλυκό Νερό - Γενικά > Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 06-02-11, 19:34
Το avatar του χρήστη delta66
delta66 Ο χρήστης delta66 δεν είναι συνδεδεμένος
Professor

Περιοχή: Αθηνα
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Sotiris7 Εμφάνιση μηνυμάτων
Ρε Σπυράκο, η συγκεκριμένη που χρησιμοποιώ, την οποία και έχω στο ενυδρείο από τα μέσα Δεκεμβρίου, μου κρατάει το ph σταθερό στο 6,5 από τότε μέχρι σήμερα, και με αλλαγές νερού 30% κάθε Τετάρτη ή Πέμπτη, και 50% κάθε Σάββατο ή Κυριακή (όποτε αλλάζω νερό Τετάρτη αλλάζω και Σάββατο, αν τύχει και αλλάξω Πέμπτη, τότε αλλάζω Κυριακή).

Στα 500 λίτρα ενυδρείο, έχω βάλει 500gr αυτής της τύρφης που ανέφερα χωρισμένη στα δύο φίλτρα του ενυδρείου.
Μιλας για 1 λιτρο τυρφη λοιπον σε 500 λιτρα νερο που το εχεις μεσα 2 μηνες
Για δοκιμασε να τη βγαλεις χωρις να βαλεις αλλη και μετρα πεχα
Παλιά 06-02-11, 19:44
Το avatar του χρήστη Sotiris7
Sotiris7 Ο χρήστης Sotiris7 δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Αθήνα και πάλι......
Προεπιλογή

ΠΡΙΤΣ..............

Εγώ απλώς είπα ότι δεν κρατάει η τύρφη μου 20 μέρες..........

ΠΡΟΦΑΝΩΣ αν δεν έχω τύρφη μέσα στο ενυδρείο θα αλλάξει η τιμή του ph..... οπότε γιατί να την βγάλω και μετά να μετρήσω....
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 06-02-11, 19:46
Professor

Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Sotiris7 Εμφάνιση μηνυμάτων
ΠΡΟΦΑΝΩΣ αν δεν έχω τύρφη μέσα στο ενυδρείο θα αλλάξει η τιμή του ph..... οπότε γιατί να την βγάλω και μετά να μετρήσω....
Για τα "προφανως" σε ενα ενυδρειο μη εισαι ποτε σιγουρος.
Κανε τη δοκιμη. Τι θα χασεις?
Παλιά 06-02-11, 19:49
Senior Member

Προεπιλογή

Και γιατί ρε συ Σπυράκο να την βγάλω την τύρφη;;;;;;;
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 06-02-11, 20:05
Professor

Προεπιλογή

Για να δεις ποσο θα ανεβει τουλαχιστον το πεχα και συγγκρινοντας με το πεχα της βρυσης να δεις ποσο επιδρα μια παλια τυρφη (2 μηνων) στο νερο.

Απο τη δικη μου παρατηρηση και πειραματισμο βλεπω η τυρφη μετα το 15νθημερο να αρχιζει να ριχνει την αποδοση της.
Δεν ειπα οτι αποτομα σταματα να κανει δουλεια.
Αλλα στο περιπου λεω οτι αν μια τυρφη 15 ημερων εχει ακομα 100% αποδοση, στις 30 μερες θα εχει 60%, στις 45μερες 40% και στις 60 μερες 20% αποδοση.
Παντα στο περιπου και αναλογα και αλλους παραγοντες (ποιοτητα τυρφης, ποσοτητα σε σχεση με το νερο, τροπος φιλτρανσης, νερο ενυδρειου κλπ).

Ετσι θα καταλαβεις αν η πτωση του πεχα, στο βαθμο που την πετυχαινεις στο ενυδρειο, οφειλεται μονο στην τυρφη ή και σε αλλους παραγοντες, και ετσι να ψαξεις να τους βρεις.

ΥΓ ποσο καιρο τρεχει το ενυδρειο?
Ταιζεις πολυ?
Παλιά 06-02-11, 21:13
Senior Member

Προεπιλογή

Το ενυδρείο είναι καινούργιο Σπυράκο. Κάτι πάνω από 2 μήνες τρέχει.

Είναι βέβαια το ίδιο ενυδρείο που είχα και στην Κρήτη, αλλά δεν έχει καμια σημασία...... άλλωστε τίποτα δεν δούλευε για αρκετό καιρό μέχρι να μεταφερθεί και να ξαναστηθεί. Οπότε, καινούργιο.

Όλες οι μετρήσεις που έχουν γίνει μέχρι τώρα, δείχνουν μια απίστευτη σταθερότητα στις τιμές, καθώς παραμένουν σταθερές εδώ και καιρό και εμφανίζει μια αξιοζήλευτη έως παράξενη για τον χρόνο που τρέχει ισορροπία το ενυδρείο.

Ναι, ταϊζω αρκετά. Τι αρκετά δηλαδή, κάποιος θα μπορούσε να πει ότι ταϊζω πολύ.

Αλλά γενικώς το τρώνε το φαγητό ταχύτατα, και κάνω αλλαγές στο νερό όπως σου είπα πολύ συχνά.

Πράγματι, θεωρώ ότι έχεις απόλυτα δίκιο όταν λες ότι η δράση της τύρφης εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, απλά τουλάχιστον μέχρι τώρα, βλέπω μια εκπληκτική σταθερότητα στις τιμές των μετρήσεων οπότε και λέω ότι η τύρφη μου (τουλάχιστον στο δικό μου νερό και με τις δικές μου αναλογίες νερού-τύρφης) δουλεύει σταθερά ακόμη και τώρα.

Σταθερά εννοώ ότι μου κατεβάζει το νερό εκεί που θέλω να το έχω με όσες αλλαγές νερού κάνω.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 07-02-11, 14:19
tzortzisj Ο χρήστης tzortzisj δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Περιοχή: korinthos
Προεπιλογή

Σορρυ για το of topic. To νερο με την τυρφη αλλαζει χρωμμα;
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Δικαιώματα - Επιλογές