|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Για δοκιμασε να τη βγαλεις χωρις να βαλεις αλλη και μετρα πεχα ![]()
|
||||
|
||||
![]()
ΠΡΙΤΣ..............
![]() Εγώ απλώς είπα ότι δεν κρατάει η τύρφη μου 20 μέρες.......... ![]() ΠΡΟΦΑΝΩΣ αν δεν έχω τύρφη μέσα στο ενυδρείο θα αλλάξει η τιμή του ph..... οπότε γιατί να την βγάλω και μετά να μετρήσω.... ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Κανε τη δοκιμη. Τι θα χασεις?
|
||||
|
||||
![]()
Και γιατί ρε συ Σπυράκο να την βγάλω την τύρφη;;;;;;;
![]() ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Για να δεις ποσο θα ανεβει τουλαχιστον το πεχα και συγγκρινοντας με το πεχα της βρυσης να δεις ποσο επιδρα μια παλια τυρφη (2 μηνων) στο νερο.
Απο τη δικη μου παρατηρηση και πειραματισμο βλεπω η τυρφη μετα το 15νθημερο να αρχιζει να ριχνει την αποδοση της. Δεν ειπα οτι αποτομα σταματα να κανει δουλεια. Αλλα στο περιπου λεω οτι αν μια τυρφη 15 ημερων εχει ακομα 100% αποδοση, στις 30 μερες θα εχει 60%, στις 45μερες 40% και στις 60 μερες 20% αποδοση. Παντα στο περιπου και αναλογα και αλλους παραγοντες (ποιοτητα τυρφης, ποσοτητα σε σχεση με το νερο, τροπος φιλτρανσης, νερο ενυδρειου κλπ). Ετσι θα καταλαβεις αν η πτωση του πεχα, στο βαθμο που την πετυχαινεις στο ενυδρειο, οφειλεται μονο στην τυρφη ή και σε αλλους παραγοντες, και ετσι να ψαξεις να τους βρεις. ΥΓ ποσο καιρο τρεχει το ενυδρειο? Ταιζεις πολυ?
|
||||
|
||||
![]()
Το ενυδρείο είναι καινούργιο Σπυράκο. Κάτι πάνω από 2 μήνες τρέχει.
Είναι βέβαια το ίδιο ενυδρείο που είχα και στην Κρήτη, αλλά δεν έχει καμια σημασία...... άλλωστε τίποτα δεν δούλευε για αρκετό καιρό μέχρι να μεταφερθεί και να ξαναστηθεί. Οπότε, καινούργιο. Όλες οι μετρήσεις που έχουν γίνει μέχρι τώρα, δείχνουν μια απίστευτη σταθερότητα στις τιμές, καθώς παραμένουν σταθερές εδώ και καιρό και εμφανίζει μια αξιοζήλευτη έως παράξενη για τον χρόνο που τρέχει ισορροπία το ενυδρείο. Ναι, ταϊζω αρκετά. Τι αρκετά δηλαδή, κάποιος θα μπορούσε να πει ότι ταϊζω πολύ. Αλλά γενικώς το τρώνε το φαγητό ταχύτατα, και κάνω αλλαγές στο νερό όπως σου είπα πολύ συχνά. Πράγματι, θεωρώ ότι έχεις απόλυτα δίκιο όταν λες ότι η δράση της τύρφης εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, απλά τουλάχιστον μέχρι τώρα, βλέπω μια εκπληκτική σταθερότητα στις τιμές των μετρήσεων οπότε και λέω ότι η τύρφη μου (τουλάχιστον στο δικό μου νερό και με τις δικές μου αναλογίες νερού-τύρφης) δουλεύει σταθερά ακόμη και τώρα. Σταθερά εννοώ ότι μου κατεβάζει το νερό εκεί που θέλω να το έχω με όσες αλλαγές νερού κάνω. |
|
|||
|
|||
![]()
Σορρυ για το of topic. To νερο με την τυρφη αλλαζει χρωμμα;
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|