|
Γλυκό νερό - Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
αν το αμεσο σου προβλημα ειναι το γκουραμι βαλε αυτο σε καραντινα. δοκιμασε και το μονομαχο μεσα και αν δεν την παλευει βαλτον στο 60αρι. τα σκαλαρια αν ειναι μικρα πιθανον να μην ενδιαφερθουν. 2ο και βασικο βημα βγαλε τα σκαλαρια. γινονται 15 εκ σε υψος ενηλικα και θα αναγκαστεις να τα δωσεις θες δε θες. ασε που θελουν χαμηλο πεχα ενω τα ζωοτοκα δεν θελουν. το μολυ σου πιθανον να ψαχνει για ταιρι γιαυτο εχει νευρα. παρτου δυο θυλυκες αν ειναι αρσενικος να ξεσπαει και θα ηρεμησει.
πως εχεις το πεχα στο 6.8???
|
||||
|
||||
![]()
Ευχαριστω για τις χρησιμες πληροφοριες σου!!ομως δεν θελω να βαλω τον μονομαχο με το μολυ που τσιμπαει τα πτερυγια του γκουραμι!δεν ειναι λογικο οτι θα κανει το ιδιο και με τον μονομαχο???Λες να βαλω 2 θηλυκες μολυ και θα ειμαι ενταξει??δεν θα μου γεννουν συνεχεια?
|
|
||||
|
||||
![]()
λοιπον. αφαιρεσε τα σκαλαρια. βαλε για λιγο σε καραντινα το γκουραμι μαζι με το μονομαχο, προσθεσε 2 θυληκες ΑΝ ειναι αρσενικο το δικο σου αλλιως καποιο αλλο ζορι τραβαει, και αν δεις οτι αυτο του εφταιγε δοκιμασε να βαλεις μετα απο λιγο καιρο τα 2 ψαρια παλι πισω. το νερο πως το εχεις στο 6.8 πεχα δεν απαντησες?
και αφου απο οτι ειδα δεν εχεις αγορασει ακομα το μονομαχο μη το κανεις ακομα. μετεφερε μπολι απο το φιλτρο σου στο μικρο βαλε το γκουραμι και κανε τα υπολοιπα βηματα.
|
||||
|
||||
![]()
Τι εννοεις πως το εχω στο 6.8?
Δεν κανω κατι το ιδιαιτερο!! Ευχαριστω για τις χρησημες πληροφορειες και συμβουλες σου!!! |
|
||||
|
||||
![]()
οι μετρησεις σου μου φαινονται λιγο περιεργες.
KH=3 kai Gh=16 εισαι σιγουρος? ph =6,8 Δωσε μετρησεις απο το νερο δικτυου. Τα νιτρικα καλο ειναι να μην τα αφηνεις να φθανουν σε τετοιες ποσοτητες. Αυξησε την συχνοτητα των αλλαγων ή την ποσοτητα. Ο συνδυασμος ψαριων που εχεις κανει εχει ξεφυγει αρκετα. Πρωτον ο χωρος ειναι ΠΟΛΥ μικρος για τα αναφερομενα ψαρια. Δευτερον τα ψαρια ειναι πολυ ασυμβατα μεταξυ τους. Απο ψη μου: Βγαλε τα σκαλαρια. Διαλεξε μεταξυ γκουραμι- μελανοταινια ή ξιφοφορους-μολυ. Ενα απο τους δυο συνδυασμους (επιεικως). Στο 15 λιτρο μονο τον μονομαχο. |
|
||||
|
||||
![]()
ok σας ευχαριστω ολους!!
Στο15 λιτρο θα βαλω 2 περιπου 15-20cm φυτα παρομοια (αν δεν ειναι τα ιδια) με το Microsorium Pteropus http://www.tsamisaquarium.gr/Selides/Fyta/microsorium.htm Θα παραγου ικανοποιητικο οξυγονο για 2 ψαρια?? Το βραδυ θα χρειαζομαι αεροαντλια ή θα ειμαι ενταξει??? πως μπορω να ανεβασω φοτογραφια να δειτε τα φυτα οταν τα παρω>>> (ισως δευτερα αφου το 15 λιτρο ρειτουργει εδω και λιγες μερες και ειναι ηδη ετοιμο να δεχτει ψαρια!!!) |
|
||||
|
||||
![]()
τι ψαρια θα βαλεις στο 15λιτρο?
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
γκουραμι | ΝΙΚΟΣ ΠΑΟΚ | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 5 | 28-01-10 12:32 |
γκουραμι | GENITORAS | Γλυκό νερό - Γενικά | 4 | 03-09-09 21:58 |
Προβλημα με γκουραμι | Enas | Αρχάριοι γλυκού νερού | 3 | 10-05-08 18:05 |
γκουραμι | thu vu | Αρχάριοι γλυκού νερού | 15 | 09-04-08 06:42 |
Αρωστα γκουραμι | kdros | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 7 | 27-09-07 15:35 |