|
|||
|
|||
![]()
Και στα υπομνήματα και οπουδήποτε αλλού λέει να αποφέυγουμε να στρώνουμε το ενυδρείο με ψάρια... Πιθανώς να σου το πρότειναν σε πετ-σοπ με την δικαιολογία ότι τα χρυσόψαρα είναι ανθεκτικά, το κάνουν όλοι κλπ κλπ κλπ.
Δυνατότητα για μπόλι γιατί δεν έχεις? Αθήνα είσαι.... Βάλε μια αγγελία για μπόλι και όλο και κάποιοι θα προσφερθούν. Και δεν χρειάζεται να περιμένεις.... βάζεις το μπόλι, κάνεις τις μετρήσεις σου και αμέσως βάζεις (λογικό) αριθμό ψαριών... απλά, όμορφα, εύκολα και χωρίς να υποβάλλεις ζωντανά σε μαρτύριο... Το να στρώνεις με ψάρια, είναι πάνω κάτω το ίδιο με το να έχεις έναν χώρο με ραδιενέργεια και να βάζεις ανθρώπους να απορροφήσουν την ραδιενέργεια και μετά να τους αποσύρεις... Πιο εύκολα το στρώνεις με μπόλι παρά με ψάρι... αυτό το αχρησιμοποίητα δεν κατάλαβα... |
|
||||
|
||||
![]()
αυτό το αχρησιμοποίητα δεν κατάλαβα...[/QUOTE]
πριν απο εμενα τα ειχε η κοπελα μου....τα δουλεψε κανενα μηνα βαρεθικε και τα παρατησε για πολυ καιρο...και τωρα το πηρα εγω να το φτιαξω απο την αρχη.... ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Αν στρωθεί με ψάρια το ενυδρείο τότε αυτα θα ταλαιπωρηθούν κ μπορεί να πεθάνουν αφου θα ζουν μέσα στην αμμωνία.
Κοίτα στις παρουσιάσεις ενυδρειων μήπως βρεις κάτι να σου αρέσει πολύ. Για τις παραμέτρους του νερού έχεις διαβασει; |
|
||||
|
||||
![]()
απο αυτα που εχω δει και νομιζω οτι κανουν για τα λιτρα μου ειναι τα ancistrus βεβαια δεν ξερω με τι αλλο ψαρι να τα βαλω....για τις παραμετρους ναι εχω διαβασει αλλα μου ειπαν για αρχη να μην προσθεσω τιποτα αλλο χημικο μεσα...προς το παρων να ασχολιθω μονο με το στρωσιμο του νερου....
|
|
||||
|
||||
![]()
Τα ancistrus θέλουν μαλακό νερό που σημαίνει ότι θα πρέπει να μαλακώσεις το νερό σου είτε με τυρφη είτε με Α/Ο.
Για αρχή κοίτα καλύτερα ψάρια που μπορούν να ζήσουν σε νερο βρυσης. |
|
||||
|
||||
![]()
εχω απελπιστει τελειως.... μολις βρισκω λυση για το ενα μου βγαινει κατι αλλο που δεν ταιριαζει....δεν ξερω τι απο ολα αυτα να κανω...
|
|
||||
|
||||
![]()
Μην απελπίζεσαι.Το ενυδρείο θέλει να έχεις υπομονή.Αυτό που πρέπει να κανεις μιας κ τώρα στρώνεις το ενυδρείο σου είναι να διαβάσεις.Μέχρι να είναι έτοιμο αυτό θα είσαι κ εσυ έτοιμος κ θα έχεις αποφασίσει τι σου αρέσει κ τι θα βάλεις.Δεν χρειάζονται βιασύνες.Κοίτα κατά ασία κ ωκεανια μεριά.Θα βρεις εντυπωσιακα ψάρια με πολυ όμορφους βιότοπους.
Διάβασε κ εδώ http://www.tsamisaquarium.gr |
|
||||
|
||||
![]()
tsoum περιμενω να με διαφωτισεις λεγωντας μου γιατι ειναι δυσκολο το μοναχικο πιρανι και πως το εννοεις.
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Το παν είναι να έχεις υπομονή και πρώτα απ'όλα να ξεκαθαρίσεις τι ψαράκια θα ήθελες να βάλεις.
Μια πρόταση είναι να βάλεις αυτά http://www.tsamisaquarium.gr/Selides...%20regani.html μαζί με αυτά http://www.tsamisaquarium.gr/Selides...ifasciatus.htm Δεν έχει τόσο μεγάλο παίδεμα στο στήσιμο του ενυδρείου σου... πιράνχας, καρχαριοειδή, γατόψαρα, κροκοδειλόψαρα και λοιπά πισινόψαρα απλά δεν κάνουν για το ενυδρείο σου. Σημασία έχει να βάλεις πισινόψαρο το οποίο να μην μπορείς να απολαύσεις τη συμπεριφορά του ή να βάλεις κάποια ψάρια που δεν τα πιάνει το μάτι σου σε σχέση με τα πισινόψαρα αλλά θα σε αποζημιώσουν με τη συμπεριφορά τους? |
|
||||
|
||||
![]()
πριν απο εμενα τα ειχε η κοπελα μου....τα δουλεψε κανενα μηνα βαρεθικε και τα παρατησε για πολυ καιρο...και τωρα το πηρα εγω να το φτιαξω απο την αρχη....
![]() Κοιτα Παντελο μια που βαριεται ευκολα η κοπελα σου προσεχε την, οποτε βαλε το ενιδρυο να στρωση με μπολι και μεσα στον μηνα θα εχεις βρει και την ψαροσυνθεση που θα βαλης.
|
||||
|
||||
![]()
ενταξει με το στρωσιμο θα την παλεψω...αλλα με τις επιλογες μου στα ψαρια δεν ξερω....
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Δηλαδή τα firemouth και τα convict δεν σου άρεσαν ως επιλογες; Δεν ξέρω, αν το διαβασες, αλλα τα firemouth είναι επιθετικά ψάρια παντως.
![]() Δεν νομίζω. Δεν έχουν πρόβλημα και σε 7.5 πε-χα. Ετσι και αλλίως το προτεινόμενο είναι μεχρι 7.3+ για ορισμένα είδη. |
|
||||
|
||||
![]()
τα firemouth δεν μου αρεσαν τοσο...τα convict ειναι ωραια...μπαινουν μαζι με αλλα ψαρια??τι μεγεθος φτανουν??
|
|
||||
|
||||
![]()
Βρε ανθρωπε!
![]() Γινονται περίπου 14-15 εκατοστα, και είναι αρκετά επιθετικά επίσης. Με μικρά ψαράκια (νεον κτλπ) δεν θα σου συνιστούσα να τα έβαζες. Μπορείς να κρατήσεις μα ομαδουλα απο αυτά, αλλα να ξέρεις, οτι αναπαράγονται πολύ ευκολα. Μια ιδανική συνθεση θα ήταν ενας ancistrus, και μια 4αδα απο αυτά, αν και δεν ξέρω αν θα την πεφτουν στον ανκιστρους. Ισως μπορείς να δοκιμάσεις και μεγαλύτερα κοπαδόψαρα οπως τα tiger barbs, αλλα με μια μικρή επιφυλαξη σου το λεω αυτό. |
|
||||
|
||||
![]()
μου αρεσει πολυ και ο ancistrous..!!!!αυτο μεγαλωνει καθολου??
|
|
|||
|
|||
![]()
convict με ancistrus... δεν θα πέσει γέλιο, αλλά πολύ ξύλο...
|
|
||||
|
||||
![]()
ο καθενας μου λεει τι γνωμη του και ολοι εχετε διαφορετικες γνωμες....αχαχαχαχα!!!!εχω τρελαθει!!!με το που παω να πω ωραια βρηκα τι θα κανω καποιος απανταει και μου λεει το αντιθετο!!!
![]() ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Δεν έχεις και πολύ άδικο... ένας είναι ο τρόπος και ο δρόμος.
Επιλέγεις 5-10 από τα ψάρια που θέλεις, καταγράφεις τις ανάγκες τους και τις απαιτήσεις τους. Βρίσκεις τα συμβατά, μεταξύ τους, ψάρια... στρώνεις το ενυδρείο σου... δημιουργείς τις απαιτούμενες συνθήκες ώστε να μπορέσουν να ζήσουν για πολλά χρόνια τα ψαράκια σου... και το απολαμβάνεις... |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
![]()
Συμφωνω. Απλα ο κώστας πιστευει οτι το πιρανχας κανει για αρχαριους και εγώ διαφωνω!
Ο beat89 θεωρεί πως δεν πρεπει να βάλεις ancistrus λογω διαφορετικών συνθηκών πε-χα. Η διαφορα σε αυτές τις συνθήκες είναι πολύ μικρη, και, κατ'εμε, μπορείς να βάλεις. Αλλωστε, είναι το ποιο κοινό ψάρι, και ζει και αναπαραγεταί κανονικά σε αρκετά ενυδρεία. Απο εκεί και περα, συμφωνω με τον QS. Οπως ακριβώς τα ειπε είναι. ...Τι νόμιζες, έτσι ευκολα θα ξεμπλέξεις απο εμάς; ![]() ![]() ![]() @QS: νομίζεις πως θα πεσει ξύλο μεταξύ κονβικτ και ανκιστρους; Τα κονβικτ συνηθως είναι επιθετικά σε ίδιου είδους ή ομοια ψάρια. Η σε όποιον παει να πλησιασει την φωλία του. Εγω δεν πιστευω πως θα πλαακωθουν και τόσο. Σίγουρα όμως, καποιες εντάσεις θα υπάρχουν, οπως σε καθε ενυδρείο με κιχλίδες. Ο μόνος τρόπος για να εχεις ήρεμη κιχλίδα είναι ή να είναι μόνη της (αν και σε αυτή την περίπτωση μπορεί να την πέφτει σε εσένα! ![]() ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
αν θέλεις, πήγαινε στις παρουσιάσεις ενυδρείων, έχει πανέμορφα ενυδρεία όπου γράφουν και αναλυτικά το πως το έχουν στήσει... όλο και κάτι που θα σου αρέσει θα βρεις....
με τόσα ψάρια, 2-3 είδη συμβατά μεταξύ τους δεν έχεις δει που να σου αρέσει? αν σου άρεσαν κάποια, αλλά δεν είναι συμβατά μεταξύ τους, τότε βάλε ένα είδος.... στην αρχή μπορεί να σου φαίνεται "άδειο", αλλά αργότερα με τις γέννες θα είσαι οκ... ρίξε μια ματιά σε αυτά τα ψαράκια (το έγραψα και πριν)... Μια πρόταση είναι να βάλεις αυτά http://www.tsamisaquarium.gr/Selides...%20regani.html μαζί με αυτά http://www.tsamisaquarium.gr/Selides...ifasciatus.htm Δεν έχει τόσο μεγάλο παίδεμα στο στήσιμο του ενυδρείου σου... |
|
||||
|
||||
![]()
δεν μου αρεσαν και τοσο αυτα....
![]() ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Ναι, αλλα απο την αφρική. Συγκεκριμένα απο την λίμνη Tanganyika
|
|
|||
|
|||
![]()
ναι, κιχκλιδες είναι...
|
|
||||
|
||||
![]()
Τα λινκ δεν στα βαζουν μονο για να κοιτας τις φωτογραφιες,αλλα και για να διαβαζεις τι ψαρια ειναι αυτα και σε τι συνθηκες και με τι συγκατοικους μπορεις να τα φιλοξενησεις.
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() Ολοι ειναι αρχαριοι και ολοι ειναι εμπειροι. (Η θεωρια της σχετικοτητας...) Σημασια εχει ποσο ακους, ποσο διαβαζεις και ποσο ασχολεισαι γενικοτερα. Και για να τελειωνουμε....σε πληροφορω πως ενα πιρανι αντεχει πολλα περισσοτερα απο ενα γκαπυ... ![]() Αν και δεν ειναι της παρουσης, τετοια ''σκληροτραχηλα'' ψαρια επρεπε να προτεινονται σε τετοιες περιπτωσεις ΙΜΟ. ![]() |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
loool... υπάρχει και η άλλη λύση... φυτεύεις ένα υδρόβιο μαστουρόδενδρο και θα έχεις το κεφάλι σου ήσυχο... βάζεις μετά ότι θέλεις.... |
|
||||
|
||||
![]()
Θα συμφωνησω με τον Κωστα οτι τα πιρανια ειναι πολυ σκληρα και ανθεκτικα ψαρια,απλα θα πρεπει να του δωσεις τα λιτρα που τους πρεπουν και επισης θα πρεπει να εισαι εξαιρετικα προσεκτικος με τους συγκατοικους του ενυδρειου (αν αυτο ειναι εφικτο) και επισης να εισαι σωστος στην διατροφη τους.
Αυτο ειναι το μονο μειονεκτημα για να τα προτεινεις σε αρχαριο. Ο αρχαριος ξεκιναει συνηθως με ενα 60αρι και οταν παει επισκεψη σε ενα πετ ξεμυαλιζεται και προσθετει και αλλα ψαρακια και αν εχει πιρανι μεσα αυτο θα αποβει μοιραιο.
|
||||
|
||||
![]()
παντως περιμενω και αλλες γνωμες και προτασεις...!!!ολες ειναι δεκτες και σεβαστες!!!!
|
|
||||
|
||||
![]()
ηρθα και εγω
![]() ακου φιλε το ενυδρειο ειναι ΜΙΚΡΟ σου λενε τα παιδια βαλε 2 ψαρακια μεσα και εσυ ρωτας με τη αλλο ειναι συμβατα δεν ειναι συμβατα ! 120 λιτρα ενυδρειο αμα βαλεις χαλικια και τα σχετικα εφτασες μπαμ στα 90 καθαρα τη φιλοξενεις σε 90 ? θες πολλα ψαρια ? η ενα ? το πολυ 2? θες να μπλεξεις με μαλακο νερο (εξοδα extra ) ? εγω λεω να βαλεις ενα κοπαδι με ποιο μικρα ψαρια και να αφισεις τα τερατα για αυτους που μπορουν να τα εχουν τα τερατα θελουν λιτρα
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
τι ψαρια βυθου ταιριαζουν μαζι με ζωοτοκα ψαρια? | gemen | Ζωοτόκα | 26 | 09-04-10 23:59 |
Απωρια για την κατασκευη λιμνης | slk200gr | Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) | 7 | 24-08-09 21:40 |
σχετικα με φυτεμα | mao | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 4 | 31-01-08 18:43 |
Απορια σχετικα με ψαρια | jkond | Αρχάριοι γλυκού νερού | 5 | 01-10-06 23:20 |
Σχετικα με DIY CO2 | scalare | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 10 | 02-11-05 01:44 |