|
|
|||
|
|||
![]()
Αναβαθμιση φωτισμου.
Χθες τελειωσα με την τοποθετηση των Grolux. Η συνδεσμολογια ηταν ευκολη. ![]() Αφου εβγαλα την παλια λαμπα τυπου ΙΡ67... ![]() ...τοποθετησα τις Τ8, που χωρεσαν μια χαρα... ![]() ...και το δοκιμασα. ![]() Μεσα στα γλαστρακια ειναι τα καινουρια φυτα, μια Limnophila aquatica και μια Egeria densa. Προσανατολιζομαι σε ενυδρειο τυπου El-natural, το εχει δοκιμασει κανεις? |
|
|||
|
|||
![]()
Σημερα ξαναμετρησα το νερο του ενυδρειου και ειδα τα εξης:
pH: 8 NH4: 3mg/l NO2: 0.5mg/l NO3: 25mg/l KH: 5dKH GH: 8dKH Τα ΝΟ2 και ΝΟ3 τα μετρησα 2 φορες για να σιγουρευτω. Πως γινεται σε ενυδρειο 9 ημερων να υπαρχουν τετοιες μετρησεις? Μπορει καποιος πιο εμπειρος να καταλαβει τι γινεται? |
|
||||
|
||||
![]()
ο τροπος που επελεξες ειναι στρωσιμο με αμμωνια,αρα θελεις λιγο παραπανω καιρο για να στρωσει !
|
|
|||
|
|||
![]()
Mεχρι να στρωσει το ενυδρειο, ειπα να φτιαξω ενα-δυο πραγματακια.
Εβαλα περιμετρικα μια ταινια LED cool white... ![]() ... και ετσι ενισχυθηκε ο φωτισμος. ![]() Εφτιαξα μια DIY παροχη CO2... ![]() ![]() ... για να ευνοηθουν τα φυτα και να πεσει το pH. Oπως και εγινε. Απ'το 8 επεσε στο 7. Στα φυτα που ηδη ειχα προστεθηκαν μια Alternanthea reineckii, μια Vallisneria tortifolia και μια Flame moss. Σημερα πηρα τις παρακατω μετρησεις ... pH= 7 NH3/NH4= 0 mg/lt NO2= 0 mg/lt NO3= 5 mg/lt KH= 5 dH GH= 9 dH T= 26 C Εριξα 2 ml αμμωνια για να κρατηθει η βιολογια. Ελπιζω συντομα να καταφερω να το στησω οπως θελω. Εχω ετοιμασει το χωμα για το υποστρωμα, αλλα εχω κολλησει στο μαυρο χαλικι. Τωρα που σχεδον εχει στρωσει το ενυδρειο, και θα πρεπει να το αδειασω, αν βαλω το φιλτρο (χωρις να δουλευει) τα φυτα και τις πετρες λαβας που εχω σε μια λεκανη με νερο ενυδρειου, θα αντεξουν για τις 1-2 ωρες που θα μου παρει για να το ξαναστησω? |
|
|||
|
|||
![]()
Σου εύχομαι καλορίζικο.Σε παρακαλώ πες μου αν είναι εύκολο το ακριβές μήκος των Grolux καθώς επίσης το κατάστημα και την την τιμή αγοράς τους.(Είναι σίγουρα Τ8 15 W και όχι Τ8 18 W?)
|
|
|||
|
|||
![]()
Eυχαριστω αδερφε!
Το μηκος τους ειναι στα 458 mm. Eιναι Τ8 στα 15W. Tις πηρα απο καταστημα της αλυσιδας ΚΑΥΚΑΣ στα ¤6 εκαστη. |
|
|||
|
|||
![]()
Σε ευχαριστώ και καλή συνέχεια !
![]() |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Τα πρωτα 27-ADA 2010 | Raven | Παρουσιάσεις Φυτεμένων Ενυδρείων | 23 | 08-12-10 14:47 |
πρωτα βηματα στο θαλασσινο ενυδρειο | crambro | Θαλασσινό νερό - Γενικά | 22 | 17-12-09 15:48 |
Τα πρωτα χρυσοψαρα | iggygr | Αρχάριοι γλυκού νερού | 10 | 22-01-09 21:40 |
?πρωτα βηματα fish only για αρχη | GODLIGHT | Fish Only | 11 | 04-09-07 09:26 |
τα πρωτα φυτα | naupaktos84 | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 1 | 21-02-07 17:10 |