|
|
||||
|
||||
![]()
Με την τύρφη ρίχνουμε την ανθρακική σκληρότητα, που είναι βέβαια μέρος της ολικής σκληρότητας.
Η χρήση CO2 επίσης οδηγεί στα επιθυμητά αποταλέσματα. Με την χρήση τύρφης το νερό χρωματίζεται ελαφρώς προς το καφέ. Δεν ξέρω πως μπορεί να φύγει αυτό το χρώμα. Η χρήση άνθρακα αποκλείεται γιατί αναιρεί την επίδραση της τύρφης. Η καλύτερη λύση είναι η Αντίστροφη Όσμωση. Κι εγώ παιδεύτηκα αρκετά με τύρφες, διοξείδια ώσπου κατάληξα στην ΑΟ κι έχω το κεφάλι μου ήσυχο. Με 60 ευρώ παίρνεις μία compact.
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
||||
|
||||
![]()
οι τανινες της τυρφης μαλακωνουν το νερο και ο ανθρακας τις εξουδετερωνει , οποτε αν βαλεις ανθρακα θα ανεβουν παλι οι σκληροτητες
να απαλαγεις απο το τσαγερο χρωμα δεν γινεται |
|
||||
|
||||
![]()
Ακόμα κι αν ρίξεις την ανθρακική σκληρότητα παραμένει το πρόβλημα του πόσο καθαρό είναι το νερό του δικτύου. Τα αιωρούμενα σωματιδία και τα διάφορα μέταλλα που μπορεί να περιέχει ανεβάζουν την ολική σκληρότητα.
ΑΟ και πάλι ΑΟ (αν μιλάμε βέβαια για μαλακό νερό με χαμηλό PH).
|
||||
|
||||
![]()
ομολογώ πως με μπερδέψατε ...
το ph που έχω είναι καλό και όλα τα υπόλοιπα καλά είναι μόνο η γενική σκληρότητα είναι λίγο πάνω το τσαγερό χρώμα δεν μου αρέσει καθόλου και δεν ταιριάζει και στα κρίμπς(αν δεν κάνω λάθος) ο ενεργός άνθρακας αποκλείεται? οκ το φίλτρο σωματιδίων δεν ξεθολώνει το νερό? το απλό σφουγγάρι? δηλαδή εκτός της ΑΟ δεν υπάρχει τρόπος να ρίξεις το GH χωρίς να γίνει το νερό τσαγερό? |
|
||||
|
||||
![]()
|
||||
|
||||
![]()
το CaCO3 είναι GH ή ΚΗ ???
![]() ![]() ![]() βρε τι έχω πάθει γ@#ώ τον δήμο μου.... αν βάλω ΑΟ σε νερό με 2000 TDS και 2700 αγωγιμότητα ούτε με 1 προς 10 δεν καθαρίζω (και μιλάω για 4 αναλύσεις τον χρόνο σε εργαστήριο,όχι τεστάκια και κιτάκια) άσε που θα θέλω καινούργια μεμβράνη λόγο ασβεστοποίησης με 54 βαθμούς σκληρότητας........ και λέω θα βάλω εμφιαλωμένο(θέλω ενυδρείο...) τώρα το εμφιαλωμένο έχει 260mg/l CaCO3 το οποίο μεταφράζεται αν δεν κάνω λάθος σε περίπου 18 GH και τα κρίμπς θέλουν το πολύ 12 είναι δυνατόν να περάσω ΑΟ το εμφιαλωμένο???? (δεν είναι γιατί δεν θα έχει πίεση) με βλέπω με τηλεόραση και να μου στέλνετε βίντεο απο τα ενυδρεία σας............... ![]() |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
O Raven "πρασινισε" και ο "θρονος" οπως και το gab κανει το γυρο του κοσμου!!! | Γιώργος Κ | Ιστοσελίδες στο Internet | 37 | 23-08-10 22:10 |
"Επίσημη" έκδοση "υπολογιστή" ενυδρείου | Fonamstel | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 27 | 07-06-04 04:23 |
"Λίμνουλα" (κοινώς σκάφη με νερό) στον κήπο | Simpethera | Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) | 1 | 22-09-03 14:50 |
ΠΕΡΙ "ΖΟΥΜΙΩΝ" ΚΑΙ "ΑΦΕΨΗΜΑΤΩΝ" (Συνεχει | newfish | Γλυκό νερό - Γενικά | 0 | 18-12-02 21:29 |