|
|
||||
|
||||
![]()
δε θα εχεις προβλημα αμα σου αρεσει να περιμενεις σταγωνα σταγωνα να γεμισεις ενα κουβα
εγω δε το αντεξα και πηρα με 3 μεμβρανεσ και μπουστερ ![]() ------------------------- παρτα σου ειπα στο μελλον μπορει να θες να τη μεγαλωσεις για το μανομετρο να ξερεις σε ποσα μπαρ δουλευει οσο για το φλας κιτ απαραιτητο για μενα
Ένας βλάκας που περπατάει, αξίζει πιο πολύ από δέκα διανοούμενους που κάθονται... Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη harris samos : 24-01-11 στις 00:13 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
|||
|
|||
![]()
Οκ και μια τελευταία ερώτηση μονάδα απιονισμού που γράφει να υποθέσω ότι δεν χρειάζεται έτσι ?
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Nίκο, εγώ πάλι θα σου προτείνω αυτήν: http://waterwaves.gr/index.php?targe...ategory_id=189 που μαζί με το Flush Kit κοστίζει 70 ευρώ και την έχω κι εγώ.
Το ενυδρείο σου είναι 110 λίτρα, άρα για την αλλαγή θέλεις περίπου 40 λίτρα νερό κι ας πάρουμε την ακραία περίπτωση ότι θέλεις να βάλεις μόνο από την Α/Ο. Η συγκεκριμένη παράγει 190 λίτρα (50 γαλόνια) τη μέρα, εγώ σου λέω 150 για σιγουριά, άρα σε 8 ώρες γεμίζει ένα 50κιλο βαρελάκι (εμένα μου γεμίζει 70κιλο). Την ανοίγεις λοιπόν το βράδυ πριν κοιμηθείς κι όταν ξυπνήσεις το πρωί, την κλείνεις και πας στη δουλειά και το απόγευμα γυρνάς και κάνεις την αλλαγή σου. Σου δίνω ένα παράδειγμα πώς την δουλεύω εγώ και σε διαβεβαιώ ότι με έχει βολέψει πολύ, γιατί δεν κάθομαι από πάνω της να περιμένω πότε θα γεμίσει το βαρελάκι ή τον κουβά, βέβαια αν θέλεις να μαζεύεις το νερό της αλλαγής σου σε 2-3 ώρες, τότε πάρε μεγαλύτερη μεμβράνη, πχ την 100 ή την 150GpD. Η μονάδα απιονισμού χρησιμοποιείται κυρίως σε θαλασσινά ενυδρεία και το μανόμετρο μόνο γι' αυτό που σου είπαν ήδη, για να βλέπεις την πίεση του δικτύου. |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
|||
|
|||
![]()
Xάρη εσύ γεμίζεις αν δεν κάνω λάθος 600λιτρο (ή μεγαλύτερο??) μόνο με όσμωση κι ο φίλος έχει 100λιτρο και μπορεί να θέλει (αν βάζει 50-50) 20 λίτρα την βδομάδα.
|
|
||||
|
||||
![]()
Aν δεν θελει να κανει απευθειας στο ενυδρειο την αλλαγη του, και μαζευει το νερο σε βαρελι, τι τον νοιαζει ποσες ωρες θα κανει?
Εδω κανω ανετα τη δουλεια μου σε 400αρι ενυδρειο με μια compact οσμωση με μεμβρανη 50gpd. Πολυ χρησιμο μου εχει βγει το αξεσουαρ που λεγεται auto shut-off valve. Με 20 e ξενοιασα. Το καλο που εχει ειναι οτι εκτος που κοβει την παροχη νερου στο βαρελι και δεν χρειαζεται να τσεκαρεις συνεχεια ή να ξεχαστεις και να τρεχει το νερο τσαμπα, (ιδιως αν ειναι σε εσωτερικο χωρο να μην πλημμυρισει ο χωρος), κοβει και την παροχη νερου απο τη βρυση στην ΑΟ και δεν συνεχιζει να τρεχει ουτε βρωμικο στην αποχετευση, ουτε δεχεται πιεση νερου η συσκευη. http://www.waterwaves.gr/index.php?t...oduct_id=29820
|
|||
|
|||
![]()
Παιδία ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες τελικά παρήγγειλα σε αυτή που μου πρότεινες Κώστα απλά με την 150αρα μεμβράνη! Εφόσον και ο Delta δεν έχει πρόβλημα σε 400αρι ενυδρείο με αυτή την Α/Ο δεν υπάρχει λόγος για παραπάνω λεφτά, και λογικά δεν θα έχω πρόβλημα αργότερα αν αποφασίσω για καινούριο ενυδρείο επειδή δεν νομίζω να πάω για πάνω από 400 λίτρα !!!
![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
η δικια μου βγαζει 1/1 1 λιτρο το λεπτο αλλαζω 200 πεταω 200 με μια μεμβρανη αλλαζω 200 πεταω 600 ειναι το ιδιο ? και μη ξεχνατε οτι με 60 ευρο παραπανω την κανετε και ποσημη και γλυτονετε απο τα εμφιαλομενα νερα ειδικα αν καποιος εχει και παιδακια δεν επρεπε να το σκεφτετε καν
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Αγορά Α.Ο. | Vasilizzz | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 14 | 14-08-08 12:52 |
Aγορά co2 | giorgosp | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 1 | 19-01-08 11:07 |
Αγορά CO2 | Genirous | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 40 | 09-12-07 14:54 |
Αγορά από το νετ | koko | Γλυκό νερό - Γενικά | 21 | 28-09-04 16:13 |