|
|
||||
|
||||
![]()
Μετρητές φυσαλλίδων υπάρχουν στα καταστήματα. Ρίξε και μιά ματιά στο e-bay (bubble counters).
Η άκρη του σωλήνα δεν ακουμπάει το μίγμα.
|
||||
|
||||
![]()
περιπου ποσες φυσαλιδες πρεπει να μετραω και για καθε ποση ωρα?
φανταζομαι αν βαλω την ακρη του σωληνα σ ενα ποτηρη νερο θα διαπιστωσω και ποσες φυσαλιδες βγαζει η κανω λαθος/ |
|
||||
|
||||
![]()
Εγώ έχω φτάσει μέχρι 30 φυσαλλίδες το λεπτό. ¶λλοι έχουν φτάσει παραπάνω. Δεν πρόκειται to DIY να σου βγάλει τόσο πολύ CO2 ώστε να υπάρξει κίνδυνος για το ενυδρείο. Την ποσότητα του CO2 που έχει το νερό σου θα την βγάζεις από τον πίνακα σχέσης KH & PH:
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=8483 Σε ένα ποτήρι θα φαίνονται οι φυσαλλίδες, αλλά πρέπει να έχεις μετρητή ωστε να παρακολουθείς την δύναμη του μείγματος. Σε κανά δυό βδομάδες θα ξεθυμάνει και θα πρέπει να φτιάξεις άλλο.
|
||||
|
||||
![]()
ok σ ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις εισαι πολυ κατατοπιστικος.
εφτιαξα τωρα το μιγμα το εκλεισα με το καπακι το ανακατεψα ολα αυτα σε χλιαρο νερο.τρυπησα το καπακι ισα ισα να περναει το σωληνακι,εβαλα και σιλικωνη και περιμενω.. αν τελικα δεν κανω αυτομε το φιλτρο που λες και βαλω την ακρη του σωληνα κατευθειαν μεσ το νερο υπαρχει προβλημα?? |
|
||||
|
||||
![]()
Δεν πρόκειται έτσι να έχεις διάχυση και διάλυση του CO2 στο νερό. Θα φεύγει όλο το αέριο στην ατμόσφαιρα. Ο σκοπός της διάχυσης είναι να διασπάσει το CO2 σε πολλές μικροσκοπικές φυσαλλίδες ώστε να διαλυθεί μέσα στο νερό.
Κάνε μία αναζήτηση "Διάχυση CO2" και θα βρείς πολλές πατέντες. Καλή επιτυχία.
|
||||
|
||||
![]()
υποθετω μ ενα τετοιο μαραφετι τι κανω τι δουλεια μου δηλαδη...
http://www.petcumulus.gr/index.asp?p...oduct&pid=2185 |
|
||||
|
||||
![]()
Δεν ξέρω αν κάνει για DIY. Κάποιοι διαχυτήρες χρειάζονται μεγαλύτερη πίεση (όπως από μία μπουκάλα) για να δουλέψουν.
Για τον συγκεκριμένο δεν ξέρω, μπορεί και να κάνει. Η "σκάλα" είναι (όπως έχω διαβάσει) ένας καλός τρόπος διάχυσης που κάνει και για DIY.
|
|