|
|
||||
|
||||
![]()
το ph δειχνει τη σκληροτητα του νερου σου
|
|
|||
|
|||
![]()
το GH δείχνει τη σκληρότητα του νερού, το ph δείχνει την οξύτητα ή αλκαλικότητα του περιβάλλοντος του ενυδρείου. Tυφλός τυφλό οδήγαγε κουβέντα άσχετων κάνουμε τώρα... No offense, αλλα και εσύ καινούργιος είσαι από ό,τι βλέπω...
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
To pH επηρεαζεται απο τον κυκλο του αζωτου στη φαση συσσωρευσης νιτρικων που ειναι πηγη οξινισης (χαμηλου pH).
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Εχω ph 5,8 με 15 νιτρικα (εγω το ρυθμιζω με ζουμια), 0 νιτρωδη κ 0 αμμωνια |
|
|||
|
|||
![]()
Ευχαριστώ πολύ, άρα τι να υποθέσω όταν θεωρητικά έχει στρώσει το ενυδρείο ( έχω αμμωνία μηδέν, No2 μηδέν και No3 είκοσι ) και μέχρι χθες είχα και μια χαρά PH ( 7,2 ) και σήμερα ανέβηκε κοντά στο 8 χωρίς αλλαγή νερού? Δεν έκανα τίποτα απολύτως που να το επηρεάσω
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Μου φαινεται πολυ να ανεβει 0,8 σε μια μερα. Συνηθως η διακυμανση ειναι 0,1-0,4 κατα τη διαρκεια του 24ωρου. |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
------------------------- Ναι, είχα παροχή CO2, εδώ και 8 μέρες περίπου. Πριν μία ώρα το έβγαλα, γιατί μου είπε ο τύπος στο petshop να το βγάλω μετά από καμία εβδομάδα και να το βάλω σε ένα ποτηράκι νερό. Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη OlgaM : 20-01-11 στις 19:20 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Aυτο ειναι... ανεβηκε διοτι εκοψες το co2
|
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
τι τεστ χρησιμοποιεις? Ισως να εγινε καποιο λαθος εκει. Επισης με 20ppm νιτρικα δε σημαινει πως θα εισαι και στην οξινη περιοχη. Παροχη CO2 εχεις? η χρησιμοποιεις καποιο λιπασμα? |
|
||||
|
||||
![]()
Μήπως εχεις μέσα ασβεστόλιθηκη άμμο ή πέτρα;
Αν σου ανέβηκε το ph αφού έβγαλες το διοξείδιο τότε αυτό φταίει. |
|
|||
|
|||
![]()
Η μηπως το σημερινο 8 ειναι μετα την παυση παροχης CO2?
|
|
|||
|
|||
![]()
¶μμο σίγουρα όχι. Ένα βράχο έχω που δεν διευκρίνησα στο μαγαζί με ερώτηση αν είναι ασβεστολιθικός. Λες να τον αφαιρέσω και να ξαναμετρήσω μετά από κάποιες ώρες?
|
|
||||
|
||||
![]()
Το ph δειχνει την αλκαλικοτητα του νερου. Καλο ειναι αν δεν ειμαστε σιγουροι για κατι να μην το γραφουμε κ μπερδευουμε τους νεους στις ερωτησεις τους.
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Οποιος εχει χαμηλο pH δε σημαινει απαραιτητα πως εχει υψηλα νιτρικα. Υπαρχουν και αλλοι παραγοντες οξινισης οπως τα φωσφωρικα.
|
|
|||
|
|||
![]()
Δεν βαράει, απλά επιδιώκει να διατηρήσει την αξιοπιστία του forum, γιατί εδώ υπάρχουν άτομα που ασχολούνται σοβαρά και για πολύ καιρό με το συγκεκριμένο hobby. Επίσης, όταν δεν είναι κανείς σίγουρος, μπορεί να προξενήσει ζημιά σε κάποιον καινούργιο με τις καλοπροαίρετες συμβουλές του. Sorry για την παρέμβαση, αλλά νομίζω ότι ο golf λειτούργησε με καλές προθέσεις όπως και εσύ φαντάζομαι.
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() Μηπως προσθεσες καποιο buffer ή σταματησες το co2? |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
------------------------- Μάλλον ξαναβάζω CO2 και αφαιρώ βράχο.... και ξαναμετράω... Ευχαριστώ!!! Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη OlgaM : 20-01-11 στις 19:27 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Κι αλλο ενα
![]() Το πεχα εχει σχεση με τον κυκλο του αζωτου. The optimum pH range for Nitrosomonas is between 7.8-8.0. The optimum pH range for Nitrobacter is between 7.3-7.5 Nitrobacter will grow more slowly at the high pH levels typical of marine aquaria and preferred by African Rift Lake Cichlids. Initial high nitrite concentrations may exist. At pH levels below 7.0, Nitrosomonas will grow more slowly and increases in ammonia may become evident. Αυτα και αλλα πολλα εδω http://www.bioconlabs.com/nitribactfacts.html
|
||||
|
||||
![]()
Οπα! Δηλαδή σε φυτεμένα με διοξείδιο όπου το ph πάει κάτω από 7 μπορεί να έχουμε πρόβλημα...!!;;;
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]()
|
||||
|
||||
![]()
Λοιπόν,Σπύρο,θα κάνουμε μια συμφωνία.Δε θα κάνεις τέτοια ποστ εκεί που χαίρομαι ότι σταθεροποίησα το pH μου στο 8,2!Θα χάσω τον ύπνο μου με τα ποστ που κάνεις!
![]()
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Ερώτηση για τον κύκλο του αζώτου | chria | Θαλάσσια Βιολογία | 6 | 23-06-10 19:13 |
Σχετικά με τον κύκλο του Αζώτου | marios | Θαλάσσια Βιολογία | 17 | 04-08-07 17:36 |
Κατανοώντας τον κύκλο του αζώτου | george | Αρχάριοι γλυκού νερού | 0 | 08-10-06 23:44 |
Κάλιο. | ThDam | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 4 | 18-11-05 02:12 |
Κάλιο, Σίδηρος | qstavrosq | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 5 | 23-04-05 01:12 |