|
Γλυκό νερό - Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
|||
|
|||
![]()
delta 66 οπωςβ καταλαβαινεις σαν αρχαρια δεν ξερω πολλα πραγματα αλλα με εχετε βοηθησει αρκετα και καθε μερα μαθαινω κατι καινουριο. την τυρφη την εβαλα υστερα απο παροτρυνση του συντηρητη μου. οχι δεν ηξερα οτι θελει αλλαγμα.δεν την εχω δει μεσα πως ειναι γιατι ειναι μεσα σε σακουλακι. μηπως ειναι κατι αλλο peat moss λεγεται κι ενας πετ σοπας μου ειπε οτι ειναι τυρφη. το εψαξα και στο ιντερνετ κι οντως ειναι τυρφη. ο πετ σοπας μου ειπε να την πεταξω αφου εχω ζωοτοκα και οτι αν δεν ειναι καλης ποιοτητας μπορει να μου ανεβασει την αμμωνια στα υψη. επισης μου ειπε οτι αν δεν σταματησω το αμολοκ θα εχω μονιμα αμμωνια αφου δεν αφηνει να δημιουργηθει βιολοογια αλλα εγω δεν θελω να ρισκαρω τα ψαρακια μου.την τυρφη την πεταξα παντως και περιμενω να δω αν θα εχω καμια διαφορα. στο φιλτρο δεν εχω ανθρακα. μονο σιποραξ και υαλοβαμβακα αλλα πηρα κι ενα εξτρα μικρο φιλτρο κι εβαλα το οποιο ειχε ανθρακα μεσα αλλα δεν τον εβγαλα. βεβαια εχω ανεμοστροβιλο τωρα μεσα στο ενυδρειο που δεν ξερω αν ειναι καλο. ολα αυτα μεχρι να βαλω το εξωτερικο φιλτρο που εχω αναποθεσει ολες μου τις ελπιδες σε αυτο. μονο που θα χρειαστω μπολι αν ενδιαφερεται κανεις να μου δωσει οταν παρω το εξωτερικο
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Ο ανθρακας κι αυτος αλλαζεται καθε μηνα. Στη θεση της βαλε substrat pro ή καποιο αλλο καλο βιολογικο υλικο. Μπολι θα βρουμε μην ανησυχεις γιαυτο.
|
|||
|
|||
![]()
το μικρο φιλτρακι με τον ανθρακα θα το βγαλω ουτως η αλλως τελειως. το εβαλα μηπως βοηθησει την κατασταση αλλα τιποτα. παντως δεν εχει ψοφησει τιποτα μεσα στο ενυδρειο. το χω ψαξει. εκτος αν εχει πεσει σε σημειο που δεν φαινεται.
|
|
||||
|
||||
![]()
Δεν μπορεις να κανεις καταμετρηση αν ειναι ολα παροντα τα ζωντανα που εβαλες στο ενυδρειο?
|
|||
|
|||
![]()
ολα παροντα ειναι. απλα πριν την πρωτη φορα που πηρα το ενυδρειο ειχα βαλει πολλα ψαρια και διαφορα ειδη και μου ψοφησαν ολα εκτος απο τον ξιφοφορο. το ξαναστησα ολο απο την αρχη. οι μετρησεις μου ακομα και με τα ψοφια ψαρια μεσα ηταν ολες σωστες, μετα το νεο στησιμο παλι ηταν οκ. μετα ομως απο την εισαγωγη των νεων ψαριων η αμμωνια στα υψη!!!
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
|
|||
|
|||
![]()
τα καθαρισα ολα εκτος απο το χαλικι που το εκανα με σκουπα βυθου. αλλα ακομα κι αν εφταιγε αυτο γιατι επι 15 μερες μετα το νεο στησιμο που ειχα μονο τον ξιφοφορο μεσα δεν ειχα αμμωνια καθολου?
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
τυρφη | rastafarian | Γλυκό νερό - Γενικά | 0 | 20-12-10 12:35 |
τυρφη | manos_samos | Αρχάριοι γλυκού νερού | 15 | 27-11-10 16:27 |
Τυρφη | alkis13 | Γλυκό νερό - Γενικά | 22 | 16-08-09 21:39 |
Τυρφη | ANEMOS | Γλυκό νερό - Γενικά | 5 | 16-03-09 20:15 |
τυρφη | mikele | Δίσκοι | 11 | 10-11-07 10:53 |