|
Χρυσόψαρα Ποικιλίες, σωστή διατήρηση |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
|||
|
|||
![]()
Διαβάζοντας λίγο πιο προσεκτικά καταλαβαίνω καλύτερα τι εννοείς. Βέβαια μια φωτογραφία ή ένα σχεδιάκι θα βοηθούσε περισσότερο.
Το θέμα είναι, το χρειάζομαι ή είναι υπερβολή για τα χρυσόψαρα?? |
|
||||
|
||||
![]()
Δεν ξέρω να σου απαντήσω για αυτό πάντως ξέρω πως αν είσαι αρρωστακι. Δεν θα μήνες μόνο σε χρυσόψαρα οπότε θα σε βάλω μια φωτό εγώ μόλις παω σπίτι...:-y
|
|
|||
|
|||
![]()
Λοιπόν, πήρα χθες τα τζάμια και έχω κάνει τις ετοιμασίες για να κάνω αύριο τις κολλήσεις, αν γυρίσω νωρίς από τη δουλειά.
Το φίλτρο θα είναι τύπου αμβούργου. Θέλω λίγη βοήθεια στο εξής. Το ύψος του ενυδρείου θα είναι 50 εκατοστά, άρα, η αντλία που χρειάζομαι πρέπει να έχει μανομετρικό 0,5 μέτρο, σωστά? Η κυκλοφορία νερού που δίνει με ενδιαφέρει καθόλου? Π.χ. έχω βρει αυτές τις δυο. Αυτή http://www.petcumulus.gr/index.asp?p...oduct&pid=1214 έχει μανομετρικό 0.5 μέτρο και κυκλοφορία 150-300 lt/h. Αυτή http://www.petcumulus.gr/index.asp?p...oduct&pid=1212 έχει μανομετρικό 1.3 μέτρα και κυκλοφορία 150-600 lt/h. Ποια από τις δυο χρειάζομαι? |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Η πρωτη λοιπον δεν σου κανει. Αν καταλαβα καλα θελεις να καλυψεις 180 λιτρα ενυδρειο. Ισως οριακα σου φτασει και η 600λιτρη. Το θετικο ειναι οτι στο μισο μετρο η αποδοση δεν θα εχει πεσει πολυ κατω απο τα 600 max που εχει. Μη ξεχνας οτι ειναι ρυθμιζομενη η ροη τους.
|
|||
|
|||
![]()
Δεν το ήξερα ότι είναι ρυθμιζόμενης ροής..
Βασικά τα λίτρα μετά από μια αλλαγή λόγω του επίπλου που δεν μπορούσε να γίνει μεγαλύτερο θα είναι 160 και φαντάζομαι ότι μαζί με υλικά κτλ το νερό θα είναι περίπου στα 140. ¶ρα μου κάνει η eheim 1001 με 600lt/h ροή. Κλειδώνει κι αυτό! ![]() Που θα μπορέσω μεγάλα σφουγγάρια ξέρουμε? Το κομμάτι θα πρέπει να είναι 45*20 και δεν είμαι σίγουρος ακόμα για το πάχος και την πυκνότητα που θα χρειαστώ.. |
|
||||
|
||||
![]()
Αυτα θες http://www.aquaristic.net/en/Filteri...se/Filterfoam/
Ελλαδα δεν ξερω. Προτιμησε coarse (χοντρυτρυπο) ή το medium. Το ψιλοτρυπο (fine) θα βουλωσει
|
|||
|
|||
![]()
Φίλε delta ήδη με δυο μηνύματα μου έχεις δώσει τεράστια βοήθεια και σε ευχαριστώ πάρα πολύ όπως και τους υπόλοιπους φίλους που μπήκαν στον κόπο να βοηθήσουν..
Νομίζω ότι και με την ολοκλήρωση τους θέματος "φίλτρο" τα σχέδια για την όλη κατασκευή ολοκληρώνονται. Θα προχωρήσω την κατασκευή και θα επανέλθω με κάποιες τελευταίες απορίες που έχω για φυτά και άμμο, εκτός κι αν προκύψει κάτι νωρίτερα.. Και πάλι σας ευχαριστώ όλους.. ![]() edit: δεν πρόλαβα να το πω και επανέρχομαι γιατί ξέχασα κάτι βασικό! ![]() τι πάχος να προτιμήσω στο σφουγγάρι?? |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Θα το κάνω κοινωνικό τελικά (το χρυσοψαράδικο) | Τηλέμαχος | Ζωοτόκα | 73 | 11-12-10 10:33 |
Χρυσοψαράδικο: Η εξέλιξη! | Τηλέμαχος | Παρουσιάσεις Φυτεμένων Ενυδρείων | 78 | 08-11-10 14:41 |
20λιτρο τι επιλογές έχω? | endymion | Αρχάριοι γλυκού νερού | 0 | 10-07-10 17:54 |
Νέο ενυδρείο - επιλογές - βοήθεια! | aquaman | Αρχάριοι γλυκού νερού | 1 | 31-08-08 23:04 |
Επιλογές φόντου | Celda | Στήσιμο Κοινωνικών ενυδρείων | 17 | 16-12-05 20:59 |