Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Επιστροφή   Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου > Γλυκό Νερό - Γενικά > Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 06-01-11, 19:48
Το avatar του χρήστη aquaman
aquaman Ο χρήστης aquaman δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Θεσσαλονίκη
Προεπιλογή

Κοίτα, δοκίμασα
1) το βουρτσάκι της eheim
2) το JBL cleany (αντίστοιχο αλλά με μεταλικό σύρμα αντί πλαστικό της eheim)
3) πατέντα δική μου με ένα σχοινάκι στην μια άκρη του οποίου έδεσα ένα μικρό βαρίδι και στην άλλη άκρη ένα κομμάτι σφουγκαράκι ή πλαστική σακούλα. Ρίχνεις το βαρίδι στη μια άκρη του σωλήνα, βγαίνει από την άλλη, το τραβάς και καθαρίζει ο σωλήνας όταν περνάει μέσα του το σφουγκαράκι/ή πλαστικό.

Το 3) φτιάχνεται εύκολα αλλά θέλει περισσότερο χρόνο για να κάνει δουλειά
Το 1) το βρήκα άριστο και αποτελεσματικότατο
Το 2) είναι άχρηστο - για μένα - μόνο για να ξεβουλώσεις καμμιά τουαλέτα.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 06-01-11, 20:31
Το avatar του χρήστη Esprit
Esprit Ο χρήστης Esprit δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Περιοχή: Μαρούσι / Αθήνα
Send a message via Skype™ to Esprit
Προεπιλογή

Ωραία παιδιά όλα αυτά που μου λέτε και έχω αρχίσει και καταλαβαίνω αρκετά!

Όμως τι κάνω γενικά με το καθάρισμα του? Μετά από πόσο καιρό πρέπει να το ανοίξω και να καθαρίσω? Και με ποιά συχνότητα? Τώρα που είμασι στο στρώσιμο με αμμωνία πρέπει να κάνω κάτι περισσότερο?

Το φίλτρο έχει τα εξής με σειρά από πάνω προς τα κάτω όπως τα δείχνει το σχεδιάγραμμα της συσκευασίας:

-carbon pad (μαύρο?)
-fine filter pad (άσπρο?)
-coarse filter pad (μπλέ?)
-eheim substrat pro (κάτι μικρές πετρούλες?)
-eheim bioMech (κάτι μεγάλες πετρούλες?)
-eheim Mechpro (κάτι μαύρα πραγματάκια)

Επίσης σε ένα χαρτάκι λέει για το carbon pad ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί για μάξιμουμ 8-14 μέρες όταν πρωτοξεκινάει και ύστερα από χημική προετοιμασία του νερού. Επίσης συμπληρώνει ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο μία φορά!

Εμείς το έχουμε το φίλτρο σε λειτουργία τώρα 11 μέρες. Δλδ πρέπει να το βγάλουμε σε λίγο? Και δε θα το ξαναβάλουμε ποτέ? Ή θα πρέπει να αγοράσουμε άλλο?

Αλλη μία ερώτηση σχετικά με μία κιτρινίλα που έχει το νερό και που μάλλον την ξερνάνε τα δύο ξύλα. Παρόλο που τα είχα πλύνει καλά, τα είχα μουλιάσει για μέρες μέσα σε κάδο, το νερό γίνεται κίτρινο. Από διαύγεια είναι μια χαρά, απλά είναι κίτρινο! Θα φύγει αυτό?

Ευχαριστώ και αναμένω νέα σας!
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 07-01-11, 06:23
Το avatar του χρήστη gemen
gemen Ο χρήστης gemen δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Ν.Κιλκις
Προεπιλογή

το μαυρο ειναι ανθρακας και δεν σου χρειαζετε.μονο σε αρωστειες οταν βαζεις φαρμακο το βαζεις και σου τραβαει τα φαρμακα.μην το βαλεις.εγω ποτε δεν τον χρειαστικα.τα αρωστα ψαρια πανε σε ενυδρειο καραντινα και οχι στο ιδιο.εαν δεν εχεις ενυδρειο καραντινα τοτε ......

το ασπρο ειναι υαλομβαμβακας και οταν γινη μαυρο απο βρωμιες των ψαριων το αλαζεις.ειναι μηδαμινο κοστος.εγω καθε μηνα περιπου εχω και πιο πολλα ψαρια το αλαζω.

το μπλε ειναι σφουγαρι που κραταει τα πιο χοντρα των ψαριων βρωμιες και αυτο οταν το δεις βρωμικο η το καθαριζεις η το αλαζεις μηδαμινο κοστος και εδω.

τα υπολοιπα στα καλαθακια δεν τα πειραζεις γιατι ειναι η βιολογια του φιλτρου.ποτε να ξερεις.μετα απο χρονια ελαφρως φαγονονται καποια υλικα οποτε προσθετεις απο πανω λιγο υλικο.εγω σε 2 χρονια δεν ειδα ακομη να πεφτη το υλικο.οποτε εχεις δρομο μπροστα σου.το σημαντικο λοιπον δεν τα πειραζουμε.

η κιτρινιλα που αναφερης ειναι οντως απο τα ξυλα.θα βγαζει συνεχεια.εαν με τον καιρο και της αλαγες μπορει σε μερικα ξυλα να μην βγαζει αλλα μερικα βγαζουν συνεχεια αυτο ειναι φυσιολογικο αφου και το ξυλο δινει μια φυσικη μορφη στο νερο σου.εαν θα κανεις αλαγες ανα βδομαδα οταν θα στρωθη το φιλτρο σου δεν θα σου φαινετε και πολυ αυτο αλλα δεν ειναι προβλημα.σε μερικα ψαρια αρεσει αυτο ειδικα εαν βαλεις αλμπινο θα δεις ολη την ωρα θα πηγαινη και θα γληφη της ουσιες που εχει το ξυλο.και αλλα ψαρια βεβαια το κανουν αυτο.αρα μην σε ενοχλει.εαν βαλεις πανω στο ξυλο moss θα δεις τι ωραια που θα δειξη το ξυλο σου.

το φιλτρο λοιπον εαν δεν εχεις πολλα ψαρια στο μελλον περιπου στο μηνα ανοιγε το και βλεπε τι γινετε.εσυ θα βρης την ρεγουλα με της αναγκες του ενυδρειου σου.εγω καθε βδομαδα ασπουμε τα ανοιγω βλεπω τι γινετε τα κλεινω και πρατο αναλογα.εχω και 2 εξωτερικα.εαν εχουμε μικρο πληθισμο σε 2 βδομαδες να πω?αλλα εσυ θα κρινης βλεποντας το ποσο καιρο σου κανη να βρωμιση τα υλικα του απο της βρωμιες των ψαριων.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 07-01-11, 09:12
Το avatar του χρήστη drak7family
drak7family Ο χρήστης drak7family δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: αγιος νικολαος κρητης
Αποστολή μηνύματος μέσω Yahoo στον/στην drak7family
Προεπιλογή

να ρωτησω εγω κατι αλλο?
μηπως ειναι ψιλα το φιλτρο η δεν παιζει ρολο?
δεν δουλευει καλυτερα αν ειναι χαμιλα δηλαδη στο πατομα π.χ?
Παλιά 07-01-11, 09:17
Senior Member

Προεπιλογή

την δυναμη την εχει το φιλτρο αφου το μανομετρικο του ειναι εως 2 μετρα περιπου.εγω αυτο που βλεπω στην φωτο του φιλου μας εαν δεν μπορει να το βαλει αλλου και μεινη εκει το φιλτρο του να κοψει περισσοτερο το σωληνα γιατι περισευει τζαμπα.το ιδιο και στην αλλη μερια εαν και δεν φαινετε στην φωτο καλα η αλλη μερια.το προβλημα θα ηταν εαν ηταν ψηλοτερα απο το ενυδρειο οποτε δεν εχει προβλημα.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 07-01-11, 10:41
Member

Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από drak7family Εμφάνιση μηνυμάτων
να ρωτησω εγω κατι αλλο?
μηπως ειναι ψιλα το φιλτρο η δεν παιζει ρολο?
δεν δουλευει καλυτερα αν ειναι χαμιλα δηλαδη στο πατομα π.χ?
Η υψομετρική διαφορά μεταξύ της στάθμης που πατάει το φίλτρο και της στάθμης του νερού πρέπει να κυμαίνεται από 40cm έως 150cm σύμφωνα με το manual του κατασκευαστή. Εγώ βρίσκομαι στα 46cm, οπότε είμαι εντάξει! Αλλωστε είναι προσωρινή η θέση αυτή αφού θα φτιαχτεί ειδικό ντουλαπάκι μέσα στη πλαινή γυψοσανίδα όπου θα χωνευτεί εκεί και δε θα φαίνεται!

Με την ευκαιρία εδώ θέλω να ρωτήσω κάτι άλλο σχετικά με το πλαστικό ρουξουνάκι της εξόδου του νερού στο ενυδρείο. Εγω δεν το έχω τοποθετήσει κάθετα αλλά οριζόντια όπως φαίνεται στην φωτογραφία που επισυνάπτω. Λέτε να υπάρχει κάποιο πρόβλημα?

Gemen χίλια ευχαριστώ για τις συμβουλές με τα καθαρίσματα των επιμέρους τμημάτων του φίλτρου!
Συνημμένα Thumbnails
Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση

Όνομα:  DSC02763.jpg
Εμφανίσεις:  352
Μέγεθος:  31,5 KB  
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 07-01-11, 10:46
Senior Member

Προεπιλογή

γιατι το εβαλες ετσι?υπαρχη καποιος λογος?
καθετα το βαζουμε για να κανη αναταραξη της επιφανειας.
για να οξυγονωνεται το νερο.δεν σε βολεβη αλλιως?ακουμπαει καπου και σε δυσκολευει?εαν οχι βαλτο καθετα.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 07-01-11, 10:54
Member

Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από gemen Εμφάνιση μηνυμάτων
γιατι το εβαλες ετσι?υπαρχη καποιος λογος?
καθετα το βαζουμε για να κανη αναταραξη της επιφανειας.
για να οξυγονωνεται το νερο.δεν σε βολεβη αλλιως?ακουμπαει καπου και σε δυσκολευει?εαν οχι βαλτο καθετα.
Δε γινόταν αλλιώς γιατί έχω βάλει ένα φόντο από πίσω με κόντρα πλακέ θαλλάσης και μία ειδική τεχνοτροπία και δε χωράει να μπει στην κατακόρυφη θέση. Μπορείς να το δείς το φόντο στο τόπικ αυτό: http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=47368

Πάντως από ροή είναι μια χαρά, δεν έχει πρόβλημα...
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Δικαιώματα - Επιλογές