Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Επιστροφή   Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου > Γλυκό Νερό - Γενικά > Στήσιμο Κοινωνικών ενυδρείων

Στήσιμο Κοινωνικών ενυδρείων Συζήτηση για το στήσιμο και την διακόσμηση κοινωνικών ενυδρείων, προτάσεις για "σωστούς" συνδυασμούς ψαριών για τον αρχάριο και όχι μόνο

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 04-01-11, 23:20
Το avatar του χρήστη delta66
delta66 Ο χρήστης delta66 δεν είναι συνδεδεμένος
Professor

Περιοχή: Αθηνα
Προεπιλογή

Κοιταξε.
Εχουμε να κανουμε με δικοπο μαχαιρι.

Η αμμωνια ειναι τροφη για τα βακτηρια νιτροποιησης αλλα και δηλητηριο για τα ψαρια.

Βαζωντας ενα δεσμευτικο αμμωνιας μεσα (οπως το ammo lock) μπορει να προστατευουμε τα ψαρια αλλα αφηνουμε χωρις τροφη τη βιολογια αφου δεσμευουμε την αμμωνια (χωρις να ειμαι 100% σιγουρος οτι η μορφη της ατοξικης αμμωνιας μετα την δεμσευση της απο το ammo lock παυει να ειναι τροφη για τη βιολογια)
Απο την αλλη μπορει να κανω και λαθος για το ammo lock, αφου το αντιχλωριο seachem prime (που δεσμευει και αυτο αμμωνια και νιτρωδη) δηλωνει οτι μετατρεπει την αμμωνια σε ατοξικη μορφη η οποια ειναι ετοιμη να δεσμευτει απο τη βιολογια.
Prime converts ammonia into a safe, non-toxic form that is readily removed by the tank’s biofilter
http://www.seachem.com/Products/prod...ges/Prime.html
Αν εχεις αυτο το αντιχλωριο χρησμοποιησε το για δεσμευση αμμωνιας.
Οπως γραφει στο τελος του λινκ, στη κανονικη δοσολογια δεσμευει μεχρι 1ppm αμμωνια και μπορει σε κατασταση αναγκης να υπερδοσολογηθει μεχρι 5πλη δοση. (δλδ για 5ppm αμμωνια)

Γιαυτο ειπα το στρωσιμο με ψαρια ειναι κουραστικο αν παλευουμε και να επιζησουν.
Παλιά 05-01-11, 00:13
ROULAMID Ο χρήστης ROULAMID δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Περιοχή: ΑΘΗΝΑ
Προεπιλογή

εχω στειλει φωτογραφιες του ενυδρειου μου. δεν ξερω τι φιλτρο ειναι αλλα ενα παιδι που ειναι γνωστης και το ειδε μου ειπε οτι ειναι καλο. εχω μεσα μακαρονι υαλοβαμβακα και peat moss. χαλικι εχω ηφαιστειακη λαβα. θα ερθει αυριο ενα παιδι να μου προσθεσει αλλο ενα φιλτρο στρωμενο αν καταλαβα καλα να δουμε μηπως προερχεται απο κει. αν δεν ειναι κι αυτο δεν μπορω να φανταστω τι αλλο μπορει να ειναι
-------------------------
δυστυχως δεν εχω αυτο το αντιχλωριο. εχω της tetra to aqua safe
βαζω κι επιπλοεον βακτηρια! ασε που στο τελος θα χασω τα ψαρακια απο ασιτια. τωρα τρωνε τα φυτα τα κακομοιρα.....
lingistis οταν ερθεις Αθηνα και αν εχουν επιβιωσει τα ψαρακια μου σε περιμενω να ερθεις να δεις το ενυδρειο μου!
lingistis δεν ξερω ποσα λιτρα γυρναει την ωρα αλλα η ροη ειναι στο maximum

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη ROULAMID : 05-01-11 στις 00:13 Αιτία: Automerged Doublepost
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 05-01-11, 09:01
Το avatar του χρήστη lingistis
lingistis Ο χρήστης lingistis δεν είναι συνδεδεμένος
Συντονιστής

Περιοχή: ΦΛΩΡΙΝΑ
Προεπιλογή

Παλιά 06-01-11, 16:28
Member

Προεπιλογή

αν τα ψαρακια μου εχουν δηλητηριαστει απο την αμμωνια και τελικα βρω λυση και την ριξω την αμμωνια μπορω να τα θεραπευσω η παει θα τα χασω? μεχρι στιγμης ειναι ζωηρα αλλα στο ενα παρατηρησα κοκκινα βραγχια και διαβασα οτι ειναι συμπτωμα δηλητηριασης απο την αμμωνια. εχω στεναχωρεθει πολυ και δεν μπορω να βρω απο που προερχεται η αμμωνια αφου κανω οτι ακριβως μου εχετε πει. σκεφτομαι μηπως κατι δεν παει καλα στο φιλτρο και ανοιξα νεο θεμα να παρω μερικες πληροφοριες. μεχρι να βρεθει λυση ομως φοβαμαι μην χασω τα ψαρακια μου γιατι δεν εχω καποιον να τα φιλοξενησει.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 06-01-11, 16:38
Professor

Προεπιλογή

Μπορεις να τα προλαβεις.
Οσο να'ναι ομως, καποια κουσουρια, μπορει να μεινουν και να μην ειναι και ορατα, (αναλογα το χρονο εκθεσης σε τοξικο νερο και επιπεδο τοξικοτητας)
Παλιά 07-01-11, 03:38
Το avatar του χρήστη Γιώργος Κ
Γιώργος Κ Ο χρήστης Γιώργος Κ δεν είναι συνδεδεμένος
Δισκοπαθής

Περιοχή: Κολωνός
Send a message via Skype™ to Γιώργος Κ
Προεπιλογή

Ρουλα βαλε μπολι ... σε 2 μερες θα εχουν ισορροπησει ... μη ταιζεις καθολου ... και κανε συχνες αλλαγες!

Gab at Facebook:
https://www.facebook.com/GreekAquaristsBoards/
https://www.facebook.com/groups/GreekAquaristsBoards/
Knowledge is having the right answer
Intelligence is asking the right question
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 07-01-11, 03:48
Member

Προεπιλογή

Δηλαδη delta66 τι θεραπεια μπορει να χρειαστι να κανω?
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 07-01-11, 04:03
Professor

Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από ROULAMID Εμφάνιση μηνυμάτων
Δηλαδη delta66 τι θεραπεια μπορει να χρειαστι να κανω?
Τα κουσουρια απο δηλητηριαση απο αμμωνια μπορει να ειναι μεχρι και μονιμη καταστροφη ή μερικη καταστροφη οργανων.
Τι θεραπεια να κανεις?
Καποια προβληματα ξεπερνιουνται με βελτιωση των συνθηκων του νερου.
Ιδιως να το προλαβουμε στην αρχη το προβλημα.
Η πρόληψη για δευτερογενείς παθήσεις , θα αντιστρέψει μερικές φορές την κατάσταση της υγείας τους.
Η χρηση melafix ή ektozon και οι βιταμινες, βοηθαει.

Οπως και να εχει ομως, ολα τα προβληματα επηρεζουν αρνητικα το προσδοκιμο ζωης των ψαριων.
Παλιά 14-01-11, 22:55
Member

Προεπιλογή

delta 66 να επιχειρησω να ριξω seachem prime χωρις ammolock η θα βαλω σε κινδυνο τα ψαρακια γιατι πιστευω οτι αφου η αμμωνια μου ειναι ο μονος λογος που ζουν ακομα ειναι το ammolock αλλα απο την αλλη πιστευω οτι φταιει κιολας που δεν μου στρωνει η βιολογια μου
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 14-01-11, 22:55
Το avatar του χρήστη kingrim
kingrim Ο χρήστης kingrim δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Θεσσαλονίκη
Αποστολή μηνύματος μέσω MSN στον/στην kingrim
Προεπιλογή

αμα εχεις αμμωνια πριμε σε διπλη δωση
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 14-01-11, 23:05
Member

Προεπιλογή

μαλλον πενταπλη δοση. εχω πολυ αμμωνια. το ammolock ομως να συνεχισω να το ριχνω η οχι? επισς διαβασα εδω στο φορουμ οτι με το πραιμ μποιρει να εχουμε λανθασμενες μετρησεις αμμωνιας. ισχυει?
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 14-01-11, 23:06
Professor

Προεπιλογή

Απο τη στιγμη που εχεις αμμωνια και τα ψαρια επιζουν με το ammolock μην κανεις πειραματα. Συνεχισε να βαζεις μεχρι να λυσεις το γριφο.

Τσεκαρε αν κανεις σωστο ταισμα σε ποσοτητα και ποιοτητα.
Τα φιλτρα δουλευουν συνεχως 24/24
Ξεκινα να βγαζεις υποπτα αντικειμενα απο το ενυδρειο
Υπαρχει καποιος στο σπιτι που μπορει να ριχνει τροφη επιπλεον?
Παλιά 14-01-11, 23:08
Το avatar του χρήστη kingrim
kingrim Ο χρήστης kingrim δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Θεσσαλονίκη
Αποστολή μηνύματος μέσω MSN στον/στην kingrim
Προεπιλογή

ηταν μεγαλη ιστορια αυτο με το πριμε και δεν ειχα καταλαβει 1000% σωστα οποτε ας σου πει καποιος αλλος.

αν εχεις πολυ αμμωνια
α) κανεις αλλαγη νερου
β)βαζεις αεραντλια
γ)δεν ταιζεις μια δυο μερες και μετα πολυ λιγο
δ)ψαχνεις μπολι
ε) διπλη δωση πριμε

το αμμολοκ δεν το ξερω σαν προιον
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 14-01-11, 23:45
Member

Προεπιλογή

και αλλαγες κανω και 2 φιλτρα εβαλα και τα ταιζω 1 φορα καθε 2 μερες και μπολι εβαλα. τιποτα. κανενα αποτελεσμα
φοβαμαι οτι λογω του ammolock δεν στρωνει η βιολογια μου. αλλα αν το σταματησω θα χασω τα ψαρια. τι να κανω?
delta66 οχι δεν τα ταιζει κανεις. απορω που ειναι ακομα ζωντανα και ζωηρα. μονο ενα που και που μου κανει αναποδη κολυμβηση! ολα τα αλλα ειναι ζωηροτατα. δεν ξερω. εχω βαλει αγγελια για φιλοξενια μπας και τα σωσω αλλα αν δεν βρω δεν ξερω τι να κανω. θα βαλω σιγουρα εξωτερικο φιλτρο αλλα πως να στρωσει με το αμολοκ και πως να ζησουν τα ψαρια χωρις αυτο με 4ππμ αμμωνια?
ενδιαφερεται κανεις να ερθει να δει το ενυδρειο μου μηπωσ βρει ακρη τι συμβαινει?

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη ROULAMID : 14-01-11 στις 23:45 Αιτία: Automerged Doublepost
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 15-01-11, 09:19
Το avatar του χρήστη eimaste aR21rwstoi
eimaste aR21rwstoi Ο χρήστης eimaste aR21rwstoi δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: ΧΙΟΣ
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από kingrim Εμφάνιση μηνυμάτων
ηταν μεγαλη ιστορια αυτο με το πριμε και δεν ειχα καταλαβει 1000% σωστα οποτε ας σου πει καποιος αλλος.

αν εχεις πολυ αμμωνια
α) κανεις αλλαγη νερου
β)βαζεις αεραντλια
γ)δεν ταιζεις μια δυο μερες και μετα πολυ λιγο
δ)ψαχνεις μπολι
ε) διπλη δωση πριμε

το αμμολοκ δεν το ξερω σαν προιον
γιαννη το πριμε της seachem δεν ειναι που μειωνει την αμμωνια???
για να μειωθει θελει διπλη δοση????πιστευω με τις αποριες που εχω πως θα βοηθηθει και η φιλη....

παντως μπορει να κρατησει τα ψαρια με το ammolock χωρις να πειραξει τιποτα γιατι τωρα δεν εχει βιολογια το φιλτρο της και επειτα αφου τα δωσει για λιγο τα ψαρια να τοστρωσει απο την αρχη με μπολι
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 15-01-11, 12:57
Professor

Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από eimaste aR21rwstoi Εμφάνιση μηνυμάτων
γιαννη το πριμε της seachem δεν ειναι που μειωνει την αμμωνια???
για να μειωθει θελει διπλη δοση????πιστευω με τις αποριες που εχω πως θα βοηθηθει και η φιλη....
Directions
Use 1 capful (5 mL) for each 200 L (50 gallons*) of new water. This removes approximately 1 mg/L ammonia, 4 mg/L chloramine, or 5 mg/L chlorine. For smaller doses, please note each cap thread is approx. 1 mL. May be added to aquarium directly, but better if added to new water first. If adding directly to aquarium, base dose on aquarium volume. Sulfur odor is normal. For exceptionally high chloramine concentrations, a double dose may be used safely. To detoxify nitrite in an emergency, up to 5 times normal dose may be used. If temperature is > 30 °C (86 °F) and chlorine or ammonia levels are low, use a half dose.
http://www.seachem.com/Products/prod...ges/Prime.html

Συμφωνα με τα παραπανω, με δοσολογια 5ml ανα 200 λιτρα νερο μπορεις να δεσμευσεις 1mg Αμμωνια και 5 mg χλωριου ανα λιτρο νερου.
Η μετρηση ppm ειναι ιση με mg/L οποτε οταν μετρας 1 ppm Αμμωνια, μπορεις με την κανονικη δοσολογια να τη δεσμευσεις.
Βαση οδηγιων σου δινει μεγιστη δοσολογια μεχρι 5πλη ποσοτητα, δλδ 25mg ανα 200 λιτρα νερου. Αυτη η δοσολογια βαση λογικης δεσμευει 5ppm αμμωνια στο νερο.

Αυτες ομως ειναι προσωρινες λυσεις αναγκης.
Δεν μπορεις να στουμπωνεις με χημικα συνεχεια τα ψαρια.
Η σωστη μονιμη δεσμευση των παραγωγων του αζωτου (αμμωνια, νιτρωδη, νιτρικα) γινεται μεσω του κυκλου του Αζωτου που διενεργειται μεσω των νιτροποιητικων βακτηριων στο φιλτρο και στο βυθο και γενικα στις επιφανειες του ενυδρειου.
Απάντηση στο θέμα

Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Δικαιώματα - Επιλογές