|
|
||||
|
||||
![]()
Μπορεις να κανεις σαμπ που το νερο να μην "παφλαζει" αλλα να εισερχεται χαμηλοτερα της σταθμης του νερου του σαμπ,επισης το co2 που χανεται ειναι αμελητεο,εκτος κι αν προκειται για ultra high tech φυτεμενο που ισως να παιζει καποιο ρολο.
|
||||
|
||||
![]()
τέλεια
γουστάαααρω "φιάχτο μόνος σου" μια διευκρίνηση- για να μην παφλάζει-να επιστρέφει στο ενυδρείο χωρίς παφλασμό ή να μπαίνει στο φίλτρο χωρίς παφλασμό? επίσης- με έχει απασχολήσει το θέμα διακοπή ρευματος- η αντλία σταματάει να φέρνει πίσω στο ενυδρείο το νερό ο κίνδυνος είναι να κάνει συγκοινωνούντα δοχεία και το νερό να κατέβει στο σάμπ απο το σωλήνα της επιστροφής? αυτό μάλλον αποφευγεται με μία ανεπίστροφη βαλβίδα... λάθος το έχω καταλάβει? |
|
||||
|
||||
![]()
Αυτο αποφευγεται με το οτι η εξοδο για το σαμπ δεν ειναι πολυ κατω στο ενυδρειο ετσι ωστε να κατεβασει μεγαλυτερη ποσοτητα νερου απο οτι αντεχει το σαμπ ( το οποιο δεν ειναι γεματο μεχρι απανω ! )
|
||||
|
||||
![]()
Α!!!
Δηλαδή υπολογίζεις την τρύπα εξόδου στο ενυδρείο να είναι σε τέτοιο "βάθος" που το συνολικό νερό που θα τρέξει έξω απο το ενυδρείο σε περίπτωση διακοπής ρευματος να χωράει όλο στο sump. ![]() Τα διακοσμητικά ξύλα τα βρίσκω πολύ ακριβά σε περίπτωση που θές να βάλεις αρκετά και μεγάλα Στην φύση συναντάω συχνά υπέροχες ρίζες και κλαδιά για ενυδρείο- κάνουν όλα τα ξύλα? και τι επεξεργασία χρειάζονται? οκ-το λογικό είναι να χρειάζονται αποξήρανση. αν τα βάλω σε ζέστη θα επιταχυνθεί καθόλου η διαδικασία? στον αποξηραντήρα που έχω για τα μανιτάρια μου π.χ. που έχει 40-60 βαθμούς με ρευμα αέρα? μετά? μούλιασμα πλύσιμο απολύμανση? με χλώριο? και μετά αντιχλώριο? |
|
||||
|
||||
![]()
Καλημερα
Πας σε οποιοδηποτε ομορφο ποταμι με καθαρα νερα μπορεις να βρεις , περνεις και ενα πριονι καλου καλου Μαζευεις οτι μεγαλη ριζα βρισκεις Αν δεν ειναι ξερη θα την αφησεις να ξεραθει , αυτο περνει μηνες αν ειναι χλωρη αν μπορεις να την ψησεις ξερενεται και σε μια μερα Εγω βαζω τα κλαδια και τις ριζες με την φλουδα αλλοι την βγαζουν , για να βγει μουλιαζεις την ξερη ριζα για αρκετο καιρο σε νερο , αυτη φουσκωνει ενω η φλουδα οχι με αποτελεσμα να σπαει και τοτε την βγαζεις ευκολα με τα δαχτυλα σου Καταλληλα ξυλα ειναι του πλατανου , του κισσου , του κλιματος και αλλα , εγω αυτα εχω δουλεψει Καλυτερα να πηγαινεις καλοκαιρι που τα ποταμια εχουν λιγο νερο και πολλα και πολυ ομορφα ξυλα αποκαλυπτονται ενω εχουν και πιο ωραιο σχημα λογω του οτι εχουν μπλεξει με τις πετρες του βυθου |
|
||||
|
||||
![]()
Τέλεια
Πολύ καλημέρα!!!! και μόλις είχα ξεστραβωθεί στην αναζήτηση και κατάφερα να βρώ το θέμα με την αποφλοίωση των κληματόβεργων http://www.aquatek.gr/vb/showthread....E5%F1%E3%F9%ED Thanks!!!!! ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
τώρα με έχει απασχολήσει το θέμα "ζέστη" το καλοκαίρι
τούτο το καλοκαίρι που πέρασε τα θερμόμετρα μέσα στο σπίτι έδειχναν μέχρι και 30 βαθμούς να ανησυχήσω ή το νερό προλαβαίνει να δροσιστεί το βράδι? σε συνδιασμό ότι τα στεγανά ακροφύσια δείχνουν δυσευρετα εδώ και ότι το πιο αηδιαστικό που θυμάμαι απο το ενυδρείο του πατέρα μου ήταν τα νερά στο χώρο για τις λάμπες και η μυρωδιά της άλγης που γεννιόταν κυρίως εκεί (τα φώτα ήταν σε ένα είδος ραφιού στο πίσω μέρος του ενυδρείου) σκέφτηκα να έβαζα τις λάμπες έξω απο τον χώρο που θα βρίσκεται το νερό-πάνω απο το γυάλινο καπάκι απο όσο βλέπω όμως αυτή η λύση δεν χρησιμοποιείται Γιατί? ποιό είναι το πρόβλημα? |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Προσπάθεια για βιοτοπικό | ΧρήστοςΠ | Βιοτοπικά - Γεωγραφικά ενυδρεία Ν. Αμερικής | 59 | 26-06-10 17:30 |
Ερώτηση για βιοτοπικό | theodarras | Αρχάριοι γλυκού νερού | 10 | 30-12-09 19:57 |
Βιοτοπικά Ενυδρεία | pani | Παρουσιάσεις Φυτεμένων Ενυδρείων | 12 | 07-08-07 17:06 |
Βιοτοπικά ενυδρεία. | safi | Γλυκό νερό - Γενικά | 13 | 02-07-07 16:54 |
Βιοτοπικό Αμαζονίου | geo_hal | Παρουσιάσεις Φυτεμένων Ενυδρείων | 4 | 15-03-07 11:23 |