Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Επιστροφή   Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου > Θαλασσινό νερό > Παρουσιάσεις θαλασσινών ενυδρείων > Fish Only

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 03-01-11, 21:59
Το avatar του χρήστη almost
almost Ο χρήστης almost δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Ελλάδα
Προεπιλογή

Η αλήθεια είναι ότι είμαι λίγο ..τσιμπιτός..

Αλλά είπα τιμές για καινούργια όχι μεταχερισμένα και καλής ποιότητας (υπάρχουν και ακριβότερα).

Worlds most Gadget Aquarium..almost
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 04-01-11, 16:21
Το avatar του χρήστη manos147
manos147 Ο χρήστης manos147 δεν είναι συνδεδεμένος
Junior Member

Περιοχή: Αθήνα
Προεπιλογή

Καλησπέρα και πάλι,
Φίλε "almost" απο απορίες δόξα τον θεό έχω πολλές, θα κάτσω το απόγευμα που θα έχω λίγο χρόνο να διαβάσω για το θέμα skimmer, μια άλλη απορία μου είναι τα φίλτρα...

Μου έγγραψες στο πρώτο μήνυμα <<Το εσωτερικό αν δεν το βγάλεις, μπορείς να βάλεις μέσα αντιφώσφορο και άνθρακα. Δεν χρειάζεσαι άλλο.>>
Για τι ποσό μιλάμε περίπου γι αυτά τα 2 φίλτρα, και όταν λες να το βγάλω εννοείς όλο το μαύρο κουτί που έχει μέσα τον θερμοστάτη, τα φίλτρα και τον κυκλοφορητή ?

Και κάτι άλλο η αντίθετη όσμωση τι ακριβώς κάνει στο ενυδρείο...????
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 04-01-11, 17:15
areti Ο χρήστης areti δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Περιοχή: αθηνα
Προεπιλογή

Φιλε jimmis1974 τις λαμπες δεν τις γλυτωνει γιατι εχει τον περιορισμο της juwel οποτε 2 λαμπες για το rio 180 εχουν ακριβως 50€.

Οι οσμωσεις ξεκινανε απο 60€ χωρις Di, αν θελει με DI θα πρεπει να παει στα 105€ που ειναι η πιο φθηνη. Οι εμπειροτεροι θα μας που το κατα ποσο χρειαζεται το DI.

Αλατι αν παρει συσκευασμενο οσο μεγαλυτερη συσκευασια παρει τοσο πιο οικονομικα θα του ερθει γιατι ετσι κι αλλιως θα το χρειαστει για τις αλλαγες

Τωρα για αραγωνιτη υπαρχουν πολλες επιλογες αν δεν παρει απο αγγελια με 40-50€ θα παρει κατι σε απλο , νεκρο.

Ο βραχος στα μαγαζια εχει φτασει τα 15€ το κιλο. Απο αγγελια εγω ψαχνω περιπου 2 μηνες και δεν βρισκω η δεν προλαβαινω να στειλω μυνημα , γενικα εχω δυσκολευτει
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 04-01-11, 18:07
Το avatar του χρήστη jimmis1974
jimmis1974 Ο χρήστης jimmis1974 δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: ΠΑΤΡΑ
Send a message via Skype™ to jimmis1974
Προεπιλογή

εγω ειπα με βαση αυτα που εχω παρει και πηστευω οτι με λιγη υπομονη μπορει να βρει και ο φιλος οικονομικα πραγματα, ισως να ημουνα εγω τυχερος ...τ τι να πω .
Γιατι βραχο 35 κιλα + 40 κιλα αραγωνιτη ζωντανο ολο μαζι το πηρα 150 ευρω, σκιμερ aquamedic turboflotor multi 1000SL με 60 ευρω, αλατι χυμα εχει 3 ευρω το κιλο σε πετ , της tropic marine. Οσο για τις λαμπες δεν το προσεξα , οντος το καπακι θελει της juwel και ειναι ακριβες.
Απλα το θεωρω λιγακι κοροϊδια να πληρωσει βραχο 15 ευρω το κιλο, με λιγη υπομονη μπορει να βρει κατι , αν δεν βιαζεται λοιπον ο φιλος ας το ρισκαρει να περημενει λιγακι μπας και βρει τιποτα.
Παλιά 04-01-11, 18:18
Member

Προεπιλογή

Εννοειτε οτι ουτε και εγω δεν δινω 300 ευρουλακια για 20 κιλα βραχο. Η τιμη αυτη ειναι θανατος
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 04-01-11, 19:09
Το avatar του χρήστη almost
almost Ο χρήστης almost δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Ελλάδα
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από manos147 Εμφάνιση μηνυμάτων

Μου έγγραψες στο πρώτο μήνυμα <<Το εσωτερικό αν δεν το βγάλεις, μπορείς να βάλεις μέσα αντιφώσφορο και άνθρακα. Δεν χρειάζεσαι άλλο.>>
Για τι ποσό μιλάμε περίπου γι αυτά τα 2 φίλτρα, και όταν λες να το βγάλω εννοείς όλο το μαύρο κουτί που έχει μέσα τον θερμοστάτη, τα φίλτρα και τον κυκλοφορητή ?

Και κάτι άλλο η αντίθετη όσμωση τι ακριβώς κάνει στο ενυδρείο...????
Πολοί το βγάζουν (όλο το κουτί με ότι έχει μέσα το κουτί - ένας από αυτούς είμαι και εγώ). Οι λόγοι είναι: πιο συμμετρικό aquascape (διαμόρφρωση του χώρου δηλαδή) και περισσότερα καθαρά λίτρα στο ενυδρείο. Αν σε ενδιαφέρει να το βγάλεις, ψάξε για τα αντίστοιχα post που υπάρχουν.

Αλλιώς, το γεμίζεις με αντιφώσφορο και άνθρακα (από 250gr είναι καλά, αλλά έχει να κάνει με τη μάρκα κτλ. Θα δεις τις οδηγίες του κατασκευαστή που θα επιλέξεις). Ο άνθρακας τραβάει τα χημικά (όπως και στο γλυκού) και ο αντιφώσφορος τ .. φωσφορικά. (Αν το βγάλεις πρέπει να βάλεις τα παραπάνω υλικά σε εξωτερικό φίλτρο).

Αντίστροφη όσμωση κοίτα λίγο εδώ.

Περνάς το νερό της βρύσης από το φίλτρο της αντίστροφης όσμωσης, τα κάνεις καθαρό νεράκι με 0% προσμίξεις και μετά το βάζεις σε ένα δοχείο με αλάτι και αντλία για να γίνει θαλασσινό. Βοηθάει πολύ στο να πιάσεις λιγότερες άλγες και είναι must για θαλασσινό ενυδρείο, όπου και το παραμικρό μπορεί να αποβεί .. μοιραίο (ειδικά αν έχεις κοράλια).

Worlds most Gadget Aquarium..almost
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 04-01-11, 19:26
Το avatar του χρήστη manos147
manos147 Ο χρήστης manos147 δεν είναι συνδεδεμένος
Junior Member

Περιοχή: Αθήνα
Προεπιλογή

Ευχαριστώ και πάλι για την βοήθεια, ξεκινάω διάβασμα και θα επιστρέψω με περισσότερες ερωτήσεις...
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 04-01-11, 19:43
Το avatar του χρήστη kokos125
kokos125 Ο χρήστης kokos125 δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Προεπιλογή

Το μονο σιγουρο ειναι οτι απλα θα παθεις ψυχωση με το ενυδρειο σου οπως ολοι οι ανωθεν συμπεριλαμβανω και τον εαυτον μου...Μην παρεις καινουργια γιατι θα χαλασεις τα τριπλα λευτα τουλαχιστον.Αραγωνιτη παρε απο τον pet cumulus.Θα την καθαρισεις με κανα 30αρι.Σκιμερ παρε του Osmosis το aquamedic που σου εβαλε ο jimmys.Βραχο υπολογισε με κανα 6/8 ευρω το κιλο να βρεις.Λαμπες πηγαινε παρε απο ηλεκτρολογικα το χρωμα της αρεσκειας σου.Δεν χρειαζεσαι να παρεις juwel λαμπες ειναι πεταμενα λεφτα που θα παρεις κατι αλλο.Ξεκουμπωσε τα ακροφυσια και βαλτα πιο κοντα για να κουμπωσουν οι καινουργιες.Το θεωρω βλακεια να πληρωσεις 2 λαμπες ενα 55αρι τουλαχιστον αφου θα το κανεις fish only.Ρεφρακτομετρο δες και απο e bay.Ειναι μια χαρα.Καλη χρονια.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 04-01-11, 20:02
Member

Προεπιλογή

Ρε παιδια που βρισκετε βραχο με 6-8 € το κιλο; Θελω και εγωωωωωωω
Η αμμος που λετε απο το petcumulus ειναι καλη; Γιατι δεν ειναι αραγωνιτης αλλα αμμος απο τριμενο κοραλι.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 04-01-11, 20:05
Το avatar του χρήστη kokos125
kokos125 Ο χρήστης kokos125 δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Προεπιλογή

Γιατι ο αραγωνιτης τι ειναι?Απο αγγελιες βρισκεις τετοιες τιμες.Αρκει να εχεις υπομονη και καλους φιλους(jimmys 1974).
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Δικαιώματα - Επιλογές