|
|
|||
|
|||
![]()
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις,
θα τον ανεβάσω μέχρι να δω την επιθυμητή θερμοκρασία και βλέπουμε, ίσως πάω και σε έναν βοηθητικό. |
|
||||
|
||||
![]()
+1 σε αυτά που λέει ο netblues. Έχω το ίδιο ενυδρείο, με τον ίδιο θερμαντήρα. Δεν υπάρχει περίπτωση να μην επαρκεί με θερμοκρασία περιβάλλοντος 20C.
Ρύθμισέ τον λίγο ψηλότερα, και βεβαιώσου ότι βρίσκεται σε σημείο με αρκετή κυκλοφορία νερού γύρω του. |
|
||||
|
||||
![]()
Να πω και εγώ τη δικιά μου εμπειρία σε αυτό το θέμα. Αγόρασα πρόσφατα το Juwel Rio 240 με τον θερμαντήρα των 200W. Το έχω ρυθμίσει τέρμα στους 32οC αλλά η θερμοκρασία maximum έχει ανέβει στους 25οC και αυτό όταν στο δωμάτιο έχει 22-23oC λόγω θέρμανσης.
Οταν σβήνουμε τη θέρμανση επειδή φεύγουμε από το σπίτι και η θερμοκρασία πέφτει ακόμα και στους 15oC τότε το θερμόμετρο δείχνει 23oC. Σκέφτομαι να αγοράσω ακόμα έναν θερμαντήρα 200W που μου πρότεινε και κάποιο άλλο μέλος εδώ συζητώντας το ίδιο θέμα...
|
||||
|
||||
![]()
Ειτε δεν ειναι στη μπριζα (δεν κανει καλα επαφη κλπ) ειτε ειναι καμμενος.
Τα ενυδρεια χωρις θερμανση εχουν τυπικα +2 βαθμους απο τη θερμοκρασια δωματιου. |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Κατάλαβα καλά?
|
|||
|
|||
![]()
με 1 watt/λιτρο μπορεις να θερμανεις το ενυδρειο με τουλαχιστον +12 απο την εξωτερικη θερμοκρασια δωματιου. το προβλημα σου ειναι η χαλασμενος θερμοστατης η τοποθετημενος σε λαθος σημειο. το να βαλεις 2 μαζι ειναι τσαμπα καταναλωση ρευματος . η θερμοκρασια πανω στο στοιχειο ειναι σχετικη. παμε παντα βαση θερμομετρου
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() Δεν είναι ότι δε ζεσταίνει, ίσα ίσα ανεβάζει τη θερμοκρασία σε 240 λίτρα από τους 14 βαθμούς στους 24 μέσα σε 2 μέρες περίπου. Απλά αδυνατεί να ανεβάσει και άλλο... ![]() Τη θερμοκρασία την τσε3κάρω με δύο θερμόμετρα, ηλεκτρονικό και συμβατικό! Αναμένω την άποψη σου! ![]()
|
||||
|
||||
![]()
σε ενα 2λιτρο δοχειο βαλε τον θερμαντιρα με ενα θερμομετρο
οταν φτασει τη θερμοκρασια που θες απαλα τον κλεινεις γυρνωντας τον δεικτη ενα δευτερο τσεκαρισμα κρυωνοντας το νερο και ξανα τα ιδια αυτο που θα δειχνει 29 θα αντιστοιχη στο πραγματικο 27 απο εκει και περα αφαιρεις την αποκληση -2 παντα και γνωριζεις ειναι αρκετος για τα λιτρα σου
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Σε ενα δωματιο με τυπικη θερμοκρασια 20 βαθμους το ενυδρειο θα εχει 22 με 23 λογω θερμανσης απο τις αντλιες και τα φωτα, ακομα και χωρις θερμαντηρα. Πρεπει να δεις μηπως ο θερμαντηρας σβηνει νωριτερα απο οτι πρεπει. Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη netblues : 07-01-11 στις 15:25 |
|
||||
|
||||
![]()
ΟΚ παιδιά, ευχαριστώ!
Κάνε κάποιες δοκιμές και θα σας ενημερώσω... ------------------------- Λοιπόν ενώ ο θερμοστάτης ανάβει όταν τον βάλω σε ένα δοχείο με κρύο νερό αν τον βάλω στο ενυδρείο που εχει τώρα 25 βαθμούς δεν ανάβει με τίποτα το λαμπάκι λειτουργίας.... Μάλλον χαλασμένος είναι.... δεν ξέρω τι να πω...
Ο κόσμος είναι γεμάτος από μαγικά πράγματα που περιμένουν υπομονετικά το πνεύμα μας να γίνει πιο οξυδερκές. Bertrand Russel, 1872-1970 http://www.w-engineering.blogspot.com Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Esprit : 07-01-11 στις 00:46 Αιτία: Automerged Doublepost |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
ΒΟΗΘΕΙΑ: τοποθέτηση θερμαντήρα | ipertatos | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 8 | 23-05-10 12:37 |
Υγρασία σε θερμαντήρα Juwel | aquaman | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 2 | 17-10-09 15:48 |
Φυτό ακουμπάει στον θερμαντήρα | aquaman | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 5 | 11-01-09 12:31 |
Πόσα Watt θερμαντήρα για 840l? | Strahos | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 25 | 10-01-07 14:55 |