|
Δίσκοι Κατά πολλούς οι βασιλιάδες του ενυδρείου. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
|||
|
|||
![]()
Εγω παλι επειδη ειμαι της παλιας σχολης, θα σου ελεγα να το αντιμετωπισεις με συχνοτερες αλλαγες νερου (οπου θα επωφεληθουν και τα ψαρια). Αρχικα θα πρεπει να κανεις καθημερινα μεγαλες αλλαγες νερου και οσο στρωνει η κατασταση θα τις αραιωνεις τοσο ωστε να μπεις στο κανονικο σου προγραμμα.
Το θεμα ομως ειναι γιατι σου ανεβασε αμμωνια; Αν εκανες σωστα τη μεταφορα (και εφοσον δεν ειχες αμμωνια στο μικρο ενυδρειο), τοτε δεν θα επρεπε να συμβει αυτο. |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Παιζει να θελουν τα βακτηρια τον χρονο τους να προσαρμοστουν απο τα 180 στα 600+? Παντος εγω ηδη μαζευω νερακι για μια καλη αλλαγη αυριο και βλεπουμε στην πορεια. ------------------------- Πρωτη φορα ακουω για τα συγκεκρημενα σκευασματα,θα το παω 1-2 μερες με αλλαγες και αν δεν δω βελτιωση θα τα χρησιμοποιήσω. Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Giannis_4 : 20-12-10 στις 22:29 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Κατι εγινε στη μεταφορα .... ΠΡΟΣΟΧΗ στην αμμωνια με τετοιο ph ειναι πολυ τοξικη ...
Ακομα και να δεις μηδενισμο αμμωνιας μη ξεγελαστεις και επαναπαυτεις ... Παρακολουθα το στενα με μετρησεις ... Το seachem prime ειναι αντιχλωριο στην ουσια αλλα με την ιδιοτητα να δεσμευει και την αμμωνια!
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Κανε αυτό που λεει ο Πριτανης μίλα με Petcumulus ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Tαισε προσεκτικα αυτες τις ημερες. Τι τιμες ειχες στο παλαιο?
|
|
||||
|
||||
![]()
Γιαννη , μηπως εχεις χασει κανενα ψαρακι ;;; μονο τα 5 δισκακι εβοσκαν μεσα ;;
Μηπως καποιο φυτο εχει ξεραθει και δεν το χεις παρει χαμπαρι ;;; Επισης ...ημερομηνια στα τεστ για καλο και για κακο , και επαναλαμβανε το τεστ μηπως κατι δεν εχεις κανει σωστα ! Αν ειδικα μετρας στον ιδιο δοκιμαστικο σωληνα! Ερωτηση : Αν κανει/κανω αλλαγες με Α.Ο ΜΟΝΟ χρειαζεται να βαζει/βαζω και seachem prime ; Εστω και προλυπτικα ;;;
|
||||
|
||||
![]()
το prime δεν το βαζουμε για αντιχλωριο στη συγκεκριμενη περιπτωση αλλα για να εξουδετερωσει την αμμωνια.......παντως ειναι κριμα για 20¤ να ρισκαρεις δισκους!!!! Ειναι ξεκαθαρο οτι δεν εστρωσες σωστα το ενυδρειο οποτε οι συχνες αλλαγες νερου δεν ξερω πως θα σε βοηθησουν να φτιαξεις βιολογια.......
|
|||
|
|||
![]()
Οι συχνες αλλαγες νερου δεν βοηθουν στο να φτιαχτει η βιολογια. Απλά μεσω των αλλαγων απομακρυνονται τα βλαβερα (αμμωνια) και προσφερονται σωστες συνθηκες και καθαρο νερο στα ψαρια ενω παραλληλα "ξανακτιζεται" η βιολογια στο φιλτρο.
Παντως ειτε με αλλαγες νερου ειτε εξουδετερωνοντας την αμμωνια με prime, ειναι και οι δυο πολυ καλες λυσεις και αφου επιλεγει καποια απο αυτες θα πρεπει ο φιλος να ξεκινησει αμεσα. ΥΓ. Αν εχεις ή μπορεις να βρεις μπολι απο καποιον εμπιστο χομπιστα, θα βοηθουσε. |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Παράθεση:
Τωρα για το οτι δεν εστρωσα καλα το ενυδρειο μου,δεν ηξερα οτι χρειαζεται στωσημο απο την στιγμη που μεταφερα υλικα απο το παλιο μου ενυδρειο. Τελος εχω να καταθεσω και κατι ακομα,χθες πριν τις μετρησεις πηγα και πηρα 10 ροδοστομα απο αυτα ειδα τα 7 να κινουντε (τα 3 τα εχασα απο τα ματια μου σχεδον μολις μπηκαν στο ενυδρειο)Απο τα 7 τα δυο ειδα οτι δεν πατουσαν καλα και τα εβγαλα και τα εβαλα με τον μονομαχο(τωρα μου φαινονται μια χαρα). Τωρα που γυρησα απο την δουλεια βλεπω 2 να κολυμπανε και 3 νεκρα στην χτενα της υπερχειλησης. Τα υπολοιπα δεν ξερω που πηγαν,ελπιζω τουλαχιστον να τα φαγανε τα δισκακια και να μην σαπιζουν μεσα στο νερο. Αυτα τα δυσάρεστα... ![]() |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Αλλαγη νερου:ποσο απαραιτητη ειναι... | tsaftsouf | Γλυκό νερό - Γενικά | 23 | 19-01-11 14:57 |
Ποσο καλη ειναι; | fear81 | Φωτογραφία - Τεχνικά θέματα | 0 | 19-07-10 02:57 |
Βάρος ενυδρείου-Επικίνδυνο? | evaggelos | Malawi | 33 | 19-12-09 22:16 |
είναι το DIY επικίνδυνο; | MIKE-O | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 19 | 03-02-09 20:19 |
ποσο απαραιτητη ειναι η αλλαγη νερου? | johnkalaigis32 | Αρχάριοι γλυκού νερού | 6 | 02-05-08 08:40 |