Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Επιστροφή   Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου > Γενικά > Άλλα ζώα

Άλλα ζώα Συζήτηση για άλλα κατοικίδια

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 16-12-10, 20:01
Το avatar του χρήστη tsoum
tsoum Ο χρήστης tsoum δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Θεσσαλονίκη (φοιτητής στα Γιάννενα)
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από georgarask Εμφάνιση μηνυμάτων
Ολοι εχουμε κανει λαθη που προερχονται απο αγνοια ...

Το θεμα ειναι οταν διαπιστωσουμε τη πραγματικοτητα να διορθωσουμε οσο μπορουμε τη κατασταση!

Αν ειναι θυληκια ισως φτασει και το μεγιστο μηκος της απο οτι διαβαζω ειναι 33 cm ... νομιζω πρεπει να αυξησεις το πλατος κατα πολυ απο οτι σχεδιαζεις ...
Δεν έχω σκοπό να είναι το τελικό. Θα κάνω και μεγαλύτερο. Αυτό για καμια πενταετία νομίζω θα το κρατήσω εκτός κ αν αυξηθεί τοσο πολύ ο ρυθμός ανάπτυξής της.

Αμα θέλω να βάλω και αλλα 2 χελωνάκια, προτείνεις να τα μεγαλώσω ξεχωριστά και οταν φτάσουν σε κάποιο μεγεθος, τότε να τα βάλω μαζί με την κυρία; (Εννοείται πως μπορώ να βρω και μεγαλύτερες, απλα είναι ποιο ευχάριστο να τα έχεις απο μικρά.)

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από exelix Εμφάνιση μηνυμάτων
Εγώ θα το απέφευγα. Είναι ήδη μεγάλος ο κίνδυνος να χτυπηθούν όταν είναι ίδιας ηλικίας. Όταν μάλιστα έχουν τόσο μεγάλη διαφορά σε τόσο μικρό κλειστό σύστημα δεν προτείνεται με τίποτα.
Οταν λες να χτυπηθούν τι εννοείς; Στα σοβαρά μεταξύ τους ή νυχιες καταλάθος;

Οπως καταλαβαίνετε δεν ξέρω και πολλά πράγματα αλλα προσπαθώ να μαθω!
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 16-12-10, 20:07
Το avatar του χρήστη exelix
exelix Ο χρήστης exelix δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Πάτρα-Αθήνα
Προεπιλογή

Ρώτα ό,τι θες και άμα ξέρουμε λέμε!

Τα κατά λάθος είναι πολύ πιο ελαφρά και αντιμετωπίσιμα συνήθως, αλλά τα σοβαρά για διεκδίκηση ας πούμε τροφής ή επειδή το ένστικτό τους τους λέει ότι αυτός δεν πρέπει να ζήσει θα σου κοκκινίσουν το νερό!
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 16-12-10, 20:12
Senior Member

Προεπιλογή

Και πώς αντιμετωπίζεται καποιος τετοιος τραυματισμός;

Αλλο. Απο τροφή τις δίνω τα κλασσικά γαριδάκια και αυτήν μια φορα στο τόσο. Εχεις να μου προτείνεις κάποια άλλη...

...περα απο ζωντανά ψαράκια;
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 16-12-10, 20:20
Senior Member

Προεπιλογή

Με στοργή και προδέρμ! Απομόνωση και φροντίδα για αρχή.

Της δίνεις μεγάλη ποσότητα πρωτεΐνης και δεν είναι σωστή αυτή η διατροφή για την ηλικία της. Όσο είναι μικρές χρειάζονται πολύ πρωτεΐνη και όσο μεγαλώνουν τρέφονται κατά κύριο λόγο με λαχανικά. Εγώ στη θέση σου θα έκανα ένα πρόγραμμα π.χ. μέρα παρά μέρα pellets και λαχανικά και μία μέρα νηστεία. Γαρίδα ή ψαράκια ή γρύλλους κλπ μία φορά την εβδομάδα το πολύ. Θα είναι δύσκολη η μετάβαση στα λαχανικά μάλλον, αλλά μην υποκύψεις στις πιέσεις της! Αν έχεις πρόβλημα θα το συζητήσουμε τότε. Και καμιά βιταμίνη μια φορά την εβδομάδα ή συμπλήρωμα ασβεστίου θα κάνει καλό. Ρίξε μια ματιά εδώ για τα φυτά που προτείνονται.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 16-12-10, 20:36
Senior Member

Προεπιλογή

Επειδή ήδη έχω πρόβλημα, για πες για τα λαχανικά; Της είχα δώσει λίγο μαρούλι και λίγο μήλο μια φορα. Το μαρούλι δεν το πείραξε. Το μήλο επειδή το έκοψα κομματάκια και το ανακάτεψα με γαριδούλες το έφαγε.

Μπορείς να μου προτείνεις καποια συγκεκριμένη τροφή που λες pellets; Και γενικά για τις βιταμίνες και το συπμλήρωμα ασβεστίου.

Centrum V κάνει;
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 16-12-10, 23:04
Senior Member

Προεπιλογή

Άσ' την μόνο με το μαρούλι και μην την κοιτάς και θα δεις τι θα κάνει η πείνα! Άμα και πάλι δεν τρώει θα δούμε.

Από pellets κοίτα τι μπορείς να βρεις από Mazuri, Reptomin, JBL, Sera, ίσως Zoo Med (ποτέ δεν τα συμπάθησα προσωπικά). Βιταμίνες της Sera το υγρό στο οποίο θα ποτίζεις το pellet να μαλακώσει τελείως και θα το δίνεις στο στόμα χωρίς να πέσει στο νερό καλύτερα. Εγώ δεν έδινα ποτέ μόνο μία τροφή, αλλά από δύο για να καλύπτονται οι ελλείψεις. Για μένα καλύτερα πήγαινε ο συνδυασμός αυτής με αυτή και τη βιταμίνη μια φορά την εβδομάδα. Ποσότητα χοντρικά όσο το κεφάλι (χωρίς το λαιμό). Συμπλήρωμα ασβεστίου δε χρειάστηκα ποτέ με τη σωστή διατροφή και τη UVB, αλλά αν χρειαστείς αυτό και πρέπει να υπάρχει και κάποιο που παίρνεις από το φαρμακείο και κάνει, αλλά δε θυμάμαι όνομα τώρα. Το ζήτημα είναι να προσέχεις στην τροφή η αναλογία ασβεστίου προς φώσφορο να είναι τουλάχιστον 2:1 γιατί ο φώσφορος δεσμεύει το ασβέστιο και να έχουν αρκετή βιταμίνη Α και C για πιο σίγουρη αποφυγή των ασθενειών.

Κάνει και η Centrum V αλλά μόνο σαν υπόθετο και θα αντιδράσει!
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 17-12-10, 00:21
Το avatar του χρήστη Ryu
Ryu Ο χρήστης Ryu δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Megara
Προεπιλογή

αν τα χελωνακια εχουν το μεγεθος του 2ευρου πιθανοτατα να τα τραυματισει,αν οχι να τα φαει..καλητερα να βρεις χελωνες στο ιδιο μεγεθος με αυτην που εχεις...

http://stoppuppymills.org/
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Δικαιώματα - Επιλογές