|
Άλλα ζώα Συζήτηση για άλλα κατοικίδια |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Αμα θέλω να βάλω και αλλα 2 χελωνάκια, προτείνεις να τα μεγαλώσω ξεχωριστά και οταν φτάσουν σε κάποιο μεγεθος, τότε να τα βάλω μαζί με την κυρία; (Εννοείται πως μπορώ να βρω και μεγαλύτερες, απλα είναι ποιο ευχάριστο να τα έχεις απο μικρά.) Παράθεση:
Οπως καταλαβαίνετε δεν ξέρω και πολλά πράγματα αλλα προσπαθώ να μαθω! ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Ρώτα ό,τι θες και άμα ξέρουμε λέμε!
![]() Τα κατά λάθος είναι πολύ πιο ελαφρά και αντιμετωπίσιμα συνήθως, αλλά τα σοβαρά για διεκδίκηση ας πούμε τροφής ή επειδή το ένστικτό τους τους λέει ότι αυτός δεν πρέπει να ζήσει θα σου κοκκινίσουν το νερό! |
|
||||
|
||||
![]()
Με στοργή και προδέρμ! Απομόνωση και φροντίδα για αρχή.
Της δίνεις μεγάλη ποσότητα πρωτεΐνης και δεν είναι σωστή αυτή η διατροφή για την ηλικία της. Όσο είναι μικρές χρειάζονται πολύ πρωτεΐνη και όσο μεγαλώνουν τρέφονται κατά κύριο λόγο με λαχανικά. Εγώ στη θέση σου θα έκανα ένα πρόγραμμα π.χ. μέρα παρά μέρα pellets και λαχανικά και μία μέρα νηστεία. Γαρίδα ή ψαράκια ή γρύλλους κλπ μία φορά την εβδομάδα το πολύ. Θα είναι δύσκολη η μετάβαση στα λαχανικά μάλλον, αλλά μην υποκύψεις στις πιέσεις της! Αν έχεις πρόβλημα θα το συζητήσουμε τότε. Και καμιά βιταμίνη μια φορά την εβδομάδα ή συμπλήρωμα ασβεστίου θα κάνει καλό. Ρίξε μια ματιά εδώ για τα φυτά που προτείνονται. |
|
||||
|
||||
![]()
Επειδή ήδη έχω πρόβλημα, για πες για τα λαχανικά; Της είχα δώσει λίγο μαρούλι και λίγο μήλο μια φορα. Το μαρούλι δεν το πείραξε. Το μήλο επειδή το έκοψα κομματάκια και το ανακάτεψα με γαριδούλες το έφαγε.
Μπορείς να μου προτείνεις καποια συγκεκριμένη τροφή που λες pellets; Και γενικά για τις βιταμίνες και το συπμλήρωμα ασβεστίου. Centrum V κάνει; ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Άσ' την μόνο με το μαρούλι και μην την κοιτάς και θα δεις τι θα κάνει η πείνα! Άμα και πάλι δεν τρώει θα δούμε.
Από pellets κοίτα τι μπορείς να βρεις από Mazuri, Reptomin, JBL, Sera, ίσως Zoo Med (ποτέ δεν τα συμπάθησα προσωπικά). Βιταμίνες της Sera το υγρό στο οποίο θα ποτίζεις το pellet να μαλακώσει τελείως και θα το δίνεις στο στόμα χωρίς να πέσει στο νερό καλύτερα. Εγώ δεν έδινα ποτέ μόνο μία τροφή, αλλά από δύο για να καλύπτονται οι ελλείψεις. Για μένα καλύτερα πήγαινε ο συνδυασμός αυτής με αυτή και τη βιταμίνη μια φορά την εβδομάδα. Ποσότητα χοντρικά όσο το κεφάλι (χωρίς το λαιμό). Συμπλήρωμα ασβεστίου δε χρειάστηκα ποτέ με τη σωστή διατροφή και τη UVB, αλλά αν χρειαστείς αυτό και πρέπει να υπάρχει και κάποιο που παίρνεις από το φαρμακείο και κάνει, αλλά δε θυμάμαι όνομα τώρα. Το ζήτημα είναι να προσέχεις στην τροφή η αναλογία ασβεστίου προς φώσφορο να είναι τουλάχιστον 2:1 γιατί ο φώσφορος δεσμεύει το ασβέστιο και να έχουν αρκετή βιταμίνη Α και C για πιο σίγουρη αποφυγή των ασθενειών. Κάνει και η Centrum V αλλά μόνο σαν υπόθετο και θα αντιδράσει! ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
αν τα χελωνακια εχουν το μεγεθος του 2ευρου πιθανοτατα να τα τραυματισει,αν οχι να τα φαει..καλητερα να βρεις χελωνες στο ιδιο μεγεθος με αυτην που εχεις...
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Πρόβλημα με χελώνα | emmy | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 19 | 06-07-12 12:12 |
Λόλα η χελώνα.. | NikolasR | Άλλα ζώα | 13 | 22-01-12 15:16 |
Μικρά ψάρια για μικρά ενυδρεία | Strahos | Γλυκό νερό - Γενικά | 10 | 18-05-11 08:17 |
πόση ποσότητα φαγητού να δώσω στη χελώνα? | water_turtle_lover | Άλλα ζώα | 2 | 17-01-10 14:34 |
Ενυδρείο για χελώνα (Red Stripe) | NikolasR | Άλλα ζώα | 43 | 14-12-08 19:13 |