|
|
||||
|
||||
![]()
εβαλα βακτηρια που ηταν ενα ασπρο υγρο και εκανε το νερο να θολωσει......ερηξα και 2 φιλα τροφης....τι αλλο να κανω....ψαρι δεν βαζω μεσα με τιποτα(την εχω πατησει και δεν ρισκαρω....κοστιζει....)
|
||||
|
||||
![]()
Chief είσαι Αρχηγός
![]() Το ενυδρείο σου μου θυμίζει το δικό μου όταν ήμουν στην ηλικία σου (εγώ είχα και βατραχάνθρωπο που έβγαζε μπουρμπουλήθρες ![]() ![]() ![]() Για να κάνεις καλή αρχή και να μην απογοητευτείς διάβασε τα υπομνήματα στα λινκ που σου έδωσαν τα παιδιά πιο πάνω και κυρίως αυτά που αφορούν το "στρώσιμο". Να πάρεις υγρά τεστ για να κάνεις μετρήσεις(θα γίνεις και καλύτερος στη Χημεία ![]() Τα διάφορα πλαστικά που έβαλες μπορεί να σ' αρέσουν αλλά έχεις τον κίνδυνο να απελευθερώσουν τοξικές ουσίες και να χάσεις τα ζωντανά σου αργότερα. Σκέψου το. Υπάρχουν φυτά που δεν θέλουν ιδιαίτερη φροντίδα,ούτε λιπάσματα, ούτε πολύ φωτισμό και δεν θα έχεις πρόβλημα (ανούμπιες,βαλισνέριες,πίστια,crinum κλπ). Δες στις παρουσιάσεις ενυδρείων και πάρε ιδέες για πιο φυσικό στήσιμο (με λίγες πέτρες,ξύλα κλπ). Το γαλάζιο χαλίκι αν βάλεις ψαράκια που δεν χρειάζονται άμμο στον βυθό, μπορούμε προς το παρόν να το παραβλέψουμε ![]() Καλή συνέχεια! |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Χωρις ρυπους στο νερο, δεν αναπτυσονται ουτα διατηρουνται ζωντανα (αν ηδη υπαρχουν) βακτηρια στο φιλτρο που καθαριζουν βιολογικα το νερο Στρωμμενο θα ειναι οταν εχεις μηδεν αμμωνια (ΝΗ3/ΝΗ4), μηδεν νιτρωδη (ΝΟ2), και πανω απο μηδεν νιτρικα (ΝΟ3). Τοτε κανεις μια καλη και με σωστο τροπο αλλαγη και εισαι ετοιμος για το πρωτο ψαρι. Ισως δεν φτασουν οι 15 μερες να στρωθει. Υπολογισε κανα μηνα.
|
||||
|
||||
![]()
οραια.....σχετικα με τα σχολια για πλαστικα:το καραβι δεν ειναι πλαστικο...αλλα τα φυτα ναι οποτε....υπαρχουν αληθινα φυτα που δεν θελουν τιποτα αλλο παρα μονο να δεσω τισ ριζες τους σε μια πετρα και να τα βαλω στο ενυδρειο???
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=4537 |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Να τσεκαρεις αν ξεβαφει και αν λιωνει το υλικο που ειναι φτιαγμενο ή αν ειναι απο ασβεστολιθικο υλικο και ανεβαζει σκληροτητες ειπαμε.
|
||||
|
||||
![]()
παιδια μολις εκανα το τεστ πεχα και βγηκε 8....τι σημενει αυτο????ειναι παραπολυ βασικο????επισης πηρα και ενα υγρο το οποιο ισσοροπει αυτες τις τιμες(easybalance το λενε)για πητε
![]() ![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Της βρυσης ποσο ειναι?
Αστο να μεινει καμια ωρα πριν το μετρησεις
|
||||
|
||||
![]()
3 μερες εχει που τρεχει με αυτο το νερο(ειμαι στο σταδιο του στροσηματος)την 3η μερα εκανα το τεστ και ηταν 8
|
||||
|
||||
![]()
κλεινω την δευτερη βδομαδα στρωσιματος.....τον ανθρακα τον εβγαλα γιατι οπως εγγραφε στο μανουαλ του φιλτρου πρεπει να το βγαλω γιατι λιγει.....(πριν το βγαλω αυτο ειχε ξεκινησει να θολωνει το νερο)υλικρινα δεν ξερω απο τι μπορει να θολωνει
![]() ![]() ![]()
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Στήσιμο ενυδρείου 2 | xristos2002 | Στήσιμο Κοινωνικών ενυδρείων | 10 | 09-08-10 01:08 |
Απορίες για στήσιμο ενυδρείου για κιχλίδες | Costa | Αρχάριοι γλυκού νερού | 6 | 10-12-09 17:07 |
στήσιμο ενυδρείου | JENI | Γλυκό νερό - Γενικά | 10 | 14-04-08 01:43 |
Στήσιμο Ενυδρείου | Minakki | Αρχάριοι γλυκού νερού | 31 | 03-10-07 10:18 |
Νέο στήσιμο ενυδρείου | CASPER | Γλυκό νερό - Γενικά | 32 | 23-03-06 17:19 |