|
Paludarium - Vivarium - Καλλιέργειες εκτός νερού Μισό νερό, μισό γη και αέρας, σε όλους τους συνδυασμούς! |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Το τσουβαλι και αυτο που παρειγγειλες δεν αναγραφουν στην συσκευασια οτι ειναι humus οπως το coco terra αλλα ειναι humus
![]() Φυσικα αναφερομενοι στο humus εννοουμε την θρυμματισμενη καρυδα και οχι το humus που μαζευεται στον Αμαζονιο για παραδειγμα. Tελικα το βρηκα το peat fibre http://www.aquaristic.net/en/Filteri....html?qwizer=1 Εγω κανω αρχη με ενα ενυδρειο 100αρι το οποιο το κλεινω με γυαλι και του δινω αλλα 120 λιτρα σε υψος. Ειμαι στα φενιζολ τωρα, του δινω τη μορφη για να πεσει ο αφρος. Στην μια πλευρα θα γινει "πλαγια βουνου" και διπλα καταρακτη. Θα μπουν πετρινα "σκαλοπατια" στο καταρακτη και θα προστεθουν κομματια ξυλου. Στην πλαγια του βουνου απο κατω και μεσα στο νερο θα μπουν πετρες οι οποιες θα καθονται στην αμμο ωστε να δινει μια συνεχεια. Η συνεχεια προσεχως σε παρουσιαση....ελπιζω να σε εβαλα στο δικο μου τρυπακι. Απο φυτα τι εχεις κανει? Παμε γερα ![]() |
|
||||
|
||||
![]() ![]() Καταλαβα νομιζω τι προσπαθεις να φτιαξεις. Εγω ηθελα να το αποφυγω το φελιζολ, για την ανωση και γιατι με εκνευριζει στην κατεργασια του. Για εκει τις προοριζεις τις μαγκροβιες? Περιμενω και εγω τις δικες μου εδω και καιρο... Ειναι το μονο φυτο που περιμενω τωρα, τα υπολοιπα μετα τις γιορτες για να μην παραλαβω σκετα κοτσανια απο τις καθυστερησεις! ![]() Εχω μερικα και θα μπουνε αυτα αρχικα. Οχι κατι ιδιαιτερο... Κανω την αμμοβολη τωρα με humus & coco peat. Δεν μπορειτε να φανταστειτε τι γινεται μεσα στο σπιτι... ![]() Βγαινει πολυ καλο νομιζω, αν εξαιρεσουμε το humus που εχει κρατησει υγρασια και δεν λεει να κολλησει....να το εχετε αφησει να στεγνωσει πολλες μερες για να μην πεδευτειτε. Φωτοζ αργοτερα... ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() Το φενιζολ δεν θα εχει αμεση επαφη με το νερο περα της βροχης και υγρασιας που θα παιζει για να εχω προβλημα με την ανωση. ![]() Πανω φενιζολ και στη πλατη του ενυδρειου πετρες-ξυλα....λες να εχω προβλημα με τα ξυλα? ![]() Αμμοβολη με το χερι κανεις? η εχεις ![]() Μα καλα το humus γιατι το εβρεξες αφου τριβεται και με το χερι σπαζοντας το σε κομματια με μαχαιρι. Επρεπε να το στεγνωσεις τελειως για να μην εχεις προβληματα με το κολλημα του. |
|
||||
|
||||
![]()
Για να καταλαβεις τι χωρο επρεπε να ειχα
![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Σταματα εσυ!
![]() Εχω τεχνικο θεμα (ελειψη καλωδιου καμερας), αυριο οι φωτοζ για να μαθεις! ![]() Παράθεση:
Δεν θα το επεξεργαστεις το φελιζολ δηλαδη? Απλα θα χτισεις με την πολυουρεθανη επανω του? Χερακι και χειρουργηκα γαντακια θελει η αμμοβολη για να παει παντου! ![]() Πως θα φουσκωσει το humus να βγαλει 9 λιτρα (οπως λεει) αν δεν βραχει? ![]() Ασε τι τραβαω......στεγνωνω humus στο φουρνο μικροκυματων και το μετα το κολλαω!! ![]() ![]() ![]() Ποτε λετε να 'σηκωσω' την πλατη να δουμε τι κολλησε και κρατησε? Αυριο? Με bison κολλησα και μεσα στο σπιτι... |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() ![]() Εγω εχω τριψει με τα χερια μου το χουμους και τα 2 τουβλα μου γεμισαν 1 σακουλα σουπερ μαρκετ. Η τωρινη κατασταση ειναι σκονη-χωμα-ινες γιατι να το βρεξω και να μπω σε διαδικασια φουρνου μικροκυματων ![]() ![]() Για να δεις επισης αν κολλησε τι κολλησε νομιζω οτι αν δεν βραχει αφου φτιαξτει δεν εισαι σιγουρος αν δεν μεινουν μπαλωματα. Ειδικα αν εχεις καταρακτη εκει που σκαει το νερο (αν σκαει πανω στο χουμους) εχω δει σε βιντεακια οτι το σημειο εκει καθαριζει!! Να σε ρωτησω το κολλημα το εκανες επιφανειακα στη σιλικονη η το πιεζες κιολας να εισχωρησει και μεσα της? Για την καθαριοτητα του σπιτιου ασε τον μικρο να καθαρισει ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
καλα φοβερη κατασκευη μπραβο αντε και με το καλο να τελειωσει
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
κατασκευη paludarium.... | eimaste aR21rwstoi | Paludarium - Vivarium - Καλλιέργειες εκτός νερού | 12 | 06-12-10 14:30 |
Κατασκευη 700 λιτρα γυαλα+300 σαμπ | reef | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 12 | 23-09-10 20:07 |
Κατασκευη βασης 440 λιτρα ενυδρειου. | ραφαηλ10 | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 4 | 29-05-10 19:15 |
κατασκευη ενυδρειου DΙY 350 λιτρα | terios | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 33 | 25-10-09 13:39 |
κατασκευη ενυδρειου 300 λιτρα..... | terios | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 13 | 20-07-09 12:18 |