|
|
||||
|
||||
![]()
Ήδη αποφασίζεις πως ζει, σε 100% ελεγχόμενο από εσένα περιβάλλον, τι και πότε τρώει, και όλα τα υπόλοιπα. Δε νομίζω όμως ότι τίθεται θέμα "μικρών θεών". Απλά κάποια στιγμή πρέπει να αποφασίσεις αν είναι καλύτερα να αφήσεις το ζωντανό να υποφέρει, ή όχι. Καλώς ή κακώς η απόφαση είναι δική σου, από τη στιγμή που διατηρείς ενυδρείο ή κατοικίδιο.
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Φιλικά Χρύσα |
|
||||
|
||||
![]()
Εγω παντως αν εφτανα στο σημειο να ζω μια ζωη που να μην υπαρχει ουτε μια στιγμη αξιοπρεπους επαφης με το περιβαλλον, οπως και να μην υπαρχει περιπτωση γυρισμου απο αυτην την κατασταση, θα προτιμουσα για τον εαυτο μου την ευθανασια.
Το ιδιο αισθανομαι και για τα ζωα που φροντιζω.
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Πριν από πολλά χρόνια είχα ένα λυκόσκυλο, τον Πύρρο, ο οποίος εμφάνισε καρκίνο στο συκώτι. Ένα μήνα τον ταλαιπώρησα και τον φρόντισα όσο μπορούσα (δεν μπορούσε καν να πάει για την ανάγκη του) αλλά όταν άρχισε να πονάει τον "κοίμησα". Τι θυμήθηκα ρε γμτ ![]()
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
------------------------- Είχα 12 χρόνια ένα γάτο... ωσπου εμφάνισε καρκίνο στα πνευμόνια... Ο κτηνίατρος ήταν κάθε μέρα στο σπίτι μου... Τον ταιζα στο στόμα... του έδινα νεράκι... κάθε μερα του γινόταν παυσιπονη ένεση για να μην πονάει... Μισή ώρα πριν "φύγει λύγισα κ πήρα τηλ τον κτηνίατρο και του ζήτησα να έρθει να του κάνει ευθανασία γιατι δεν άντεχα άλλο να τον βλέπω ξαπλωμένο, ανήμπορο να σηκωθεί και να ανασάνει... Ο γιατρός δεν πρόλαβε. Με το που έκλεισα το τηλ μετά από 20 λεπτά ο γατούλης μου ξεψύχησε... 2 μήνες τον φρόντιζα και προσπαθούσα να απαλύνω τον πόνο και το τέλος του... Τελικά χαίρομαι που δεν του εκανα ευθανασία... αλλά του προσέφερα ένα όσο το δυνατόν πιο ανώδυνο τέλος με διαφορετικό τρόπο... Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη mpoumpoula : 17-12-10 στις 16:29 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
------------------------- Και κάτι άλλο: χωρίς να πω αν έκανες σωστά ή λάθος, κάθε άλλο παρά "ανώδυνο" ακούγεται το τέλος του γατούλη... Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη aquaman : 17-12-10 στις 16:46 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Φυσικα υπαρχει παντα το ρισκο να μην ξερεις αν ποναει ή οχι, αλλα με λιγη πειρα και παρατηρηση θα το καταλαβεις, γιατι το ζωο μιλαει με τον τροπο του. Εισαι σιγουρος οτι δεν ποναγε ο γατος σου? edit: συννενοημενοι ημασταν aquaman και απαντησαμε τα ιδια?
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Καλώς ή κακώς είναι μια απόφαση που μπορεί να χρειαστεί να πάρουν όσοι έχουν κατοικίδιο - μερικοί διαλέγουν τον ένα δρόμο, άλλοι τον άλλο. Μακάρι να μπορούσαν να μιλήσουν τα ζώα, και να μας έλεγαν τι θέλουν. Εγώ δεν έχω κατοικίδιο αυτή τη στιγμή, αλλά θα έκανα ότι θα ήθελα και για τον εαυτό μου. Υποθέτω ότι οι περισσότεροι έτσι αποφασίζουμε, και δε βλέπω πρόβλημα σε αυτό. Εκ των πραγμάτων όμως, είσαι κυρίαρχος στη ζωή και το θάνατο του ζώου σου. Αυτό είναι απλά γεγονός. |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
guppy and.... | asteris_veroia | Γλυκό νερό - Γενικά | 4 | 03-09-09 03:36 |
sos!!!guppy! | nikosoulfly80 | Ζωοτόκα | 10 | 08-03-09 23:08 |
guppy | Hary | Ζωοτόκα | 3 | 20-11-08 15:18 |
red cup με guppy | andreas213 | Χρυσόψαρα | 3 | 30-01-08 20:46 |
Ick help, σε ένα guppy ! | Dina | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 4 | 23-11-05 21:38 |